“De ce ne hranim si ce se intampla cu hrana pe care o consumam?” este principala intrebare pe care trebuie sa si-o puna fiecare dintre noi. Cand vom sti raspunsul, vom ajunge sa intelegem si sa pretuim natura sanatatii si a bolii. Asta ne invata autorul cartii “Sa traim sanatos fara toxine”, Dr. Robert Morse, fondatorul Scolii Internationale pentru Detoxifiere. Studiile si retetele lui au ajutat milioane de oameni sa infranga cancerul, diabetul si alte afectiuni grave.
In aceasta carte veti descoperi:
» Efectele detoxifierii asupra sanatatii
» Ce este regenerarea celulara
» Care sunt alimentele si plantele medicinale cele mai potrivite pentru curatarea organismului si vindecarea bolilor
» Cum poate fi inlaturat orice dezechilibru din organism
» Cartea cuprinde detalii amanauntite despre cum functioneaza intregul corp omenesc, de la sistemul digestiv, pana la sistemul osos si toate componentele sale (tipuri de oase, maduva osoasa, structuri osoase, dezvoltarea si refacerea oaselor).
In capitolul “Alimente cu care ne hranim” gasim toate tipurile de substante care ne fac bine sau rau, in functie de starea noastra de sanatate. Aici putem citi despre carbohidrati si metabolismul acestora, despre proteine, grasimi, acizi grasi esentiali, enzime, vitamine, minerale, etc. Important este ca autorul ne spune si cele mai importante surse de unde le putem asimila. De exemplu, vitamina B1 are urmatoarele actiuni: sustine sistemul imunitar, mentine tesuturile sanatoase, si impreuna cu vitamina A concura la mentinerea starii de sanatate a mucasei tractului gastrointestinal. Cele mai importante surse: andive, ardei iute, avocado, brocoli, caise, cartof dulce, conopida, dovleac, frunze de nap, iarba acra, mere, morcovi, papaia, pepene verde, prune, rosii, spanac si sparanghel.
Multe dintre notiunile referitoare la sanatate si la bunastarea organismului sunt eronate. Ele ne-au fost transmise prin educatia primita in familie sau prin cunostintele predate la scoala, din lipsa de cunoastere sau ne-au fost inoculat prin intermediul televiziunii si al altor mijloace de informare in masa cu scopul de a promova vanzarea anumitor produse.
O alta categorie interesanta mi s-a parut “Obiceiuri nocive”, in care se analizeaza cateva din legendele ucigatoare asociate cu alimentatia, mitul vaccinarii pentru prevenirea imbolnavirii si mitul increderii in substante chimice nocive. Conform ziarului Washigton Post si multor altor surse, medicamentele care se vand in farmacii, cu sau fara prescriptie medicala, ucid anual sute de mii de oameni.
Din carte mai aflam de unde provine boala si cum sa ne intelegem “limbajul corpului” care ne transmite o lista de simptome, indicandu-ne un anumit tip de epuizare sau de esec functional al unei glande, unui organ sau sistem al organismului.
Dupa ce am inteles modul in care functioneaza organismul, procesele maladive, detoxifierea si regenerarea, vom intelege si tipurile de hrana care ni se potrivesc cel mai bine. Nu este important sa stim numai ce trebuie sa mancam, ci si cum trebuie combinate corect aceste alimente pentru a obtine beneficii optime, cu alte cuvinte, vom invata despre arta asocierii alimentelor.
Vom gasi o serie de meniuri pe care le putem adopta imediat, pentru a ne inscrie pe directia detoxificarii si regenerarii. Aceste meniuri sunt menite sa va satisfaca nevoile, indiferent daca va considerati un incepator timid sau un aventurier indraznet.
Am descoperit inclusiv o serie de retete extraordinare care contin atat alimente crude, cat si preparate la abur, menite sa va fortifice organismul in cursul acestei inccursiuni, sa va diversifice mesele si sa le faca mai placute.
Supa de morcovi/dovlecei
Ingrediente:
1 ceapa dulce/ tocata marunt
15g dovlecei zdrobiti marunt (decojiti, fara seminte)
10 morcovi tocati
4-5 catei de usturoi tocati marunt
3-4 linguri cu ulei de masline
1/3 legatura de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se caleste ceapa in 2 linguri de ulei de masline pana devine sticloasa, apoi se ia de pe foc. Se pun in apa dovleceii si morcovii (vasul trebuie acoperit) si cand amestecul da in clocot, se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand morcovii si dovleceii se inmoaie putin. Se adauga ceapa calita. Se adauga usturoiul si patrunjelul tocat si se lasa la fiert inca 1 minut. Se ia de pe foc si se serveste.
Cartea o puteti achizitiona dand click aici.
Niciun comentariu