Ceaiul de hrisca este o bautura preparata fie prin infuzie a frunzelor de hrisca, fie a boabelor sau a ambelor. Originar din China si Japonia, este inca folosit pe scara larga in aceste regiuni, dar s-a extins si in America de Nord si in alte tari occidentale.
Diabet
Ceaiul de hrisca este capabil sa reduca concentratia de glucoza din organism, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor pacientilor diabetici.
Pierdere in greutate
Cu o cantitate mica de calorii si un efect stimulativ asupra metabolismului, precum si eliminarea retentiei de apa, ceaiul de hrisca este ideal daca incercati sa eliminati kilogramele nedorite.
Sistem imunitar
Ceaiul de hrisca este bogat in diversi antioxidanti, vitamine si ingrediente active care pot proteja organismul impotriva diferitelor infectii si agenti patogeni. Vitamina C ofera organismului abilitatea sa creeze celule albe in sange, prima linie de aparare a organismului.
Sistem digestiv
Studiile au constatat ca ceaiul de hrisca are o componenta puternica antioxidanta care poate ajuta la imbunatatirea functiei digestive, putand elimina simptomele de balonare si crampe. Aceasta poate lucra pentru a va mentine miscarea peristaltica la nivel optim, eliminand astfel constipatia.
Sanatatea cardiovasculara
Cercetarile au aratat ca utilizarea regulata a acestui ceai poate sa scada tensiunea arteriala si numarul total de colesterol, putand preveni astfel ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si boala coronariana.
Probleme de rinichi
Daca suferiti de afectiuni renale, numeroase studii au aratat ca antioxidantii, inclusiv rutina, din acest ceai pot incetini progresia acestei afectiuni.
Cum se face ceaiul de hrisca:
Fierbeti 2 cani de apa, apoi adaugati 10 – 20 grame de hrisca si opriti focul. Lasati la infuzie 5 minute dupa care strecurati.
Atentie! Ceaiul de hrisca nu este recomandat femeilor insarcinate.
Sursa: https://www.organicfacts.net/buckwheat-tea.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page
Cum să nu mai scrâșnești din dinți în somn
Te trezești adesea cu o maxilarul dureros sau cu durere de cap? S-ar putea să fie pentru că vă scrâșniți...
Niciun comentariu