Oregano a fost folosit ca planta medicinala din timpuri indepartate. Hipocrate il folosea ca antiseptic. Posibilile utilizari ale ceaiului de oregano este ca tratament impotriva tulburarilor tractului respirator, tulburarilor gastro-intestinale, crampelor menstruale si tulburarilor tractului urinar. Este plin de antioxidanti, antiseptice si antivirale care va pot imbunatati sistemul imunitar si va pot ajuta sa va recapatati sanatatea.
Aplicat local, ceaiul de oregano poate ajuta la tratarea multor afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea si matreata.
Ceaiul de oregano este indicat in caz de raceala, sinuzita, astm, bronsita. De asemenea, ceaiul de oregano are efect detoxificant si favorizeaza eliminarea mai usoara a secretiilor.
Proprietati antiinflamatorii
Oamenii de stiinta au identificat un ingredient activ in oregano, cunoscut sub numele de beta-caryophyllin (E-BCP), care poate ajuta la tratarea afectiunilor precum osteoporoza si ateroscleroza. Beta-caryophyllin (E-BCP) este un canabinoid dietetic.
Proprietati anti-cancerigene
Cercetatorii au descoperit ca celulele cancerului de colon si-au incetinit cresterea si, in cele din urma, au murit atunci cand au fost expusi extractului de oregano. Jurnalul International al Stiintelor Alimentelor si de Nutritie ( International Food Journal of Sciences and Nutrition) a constatat ca consumul de ceai de oregano are rezultate atat de puternice in ceea ce priveste antioxidantii, incat poate contribui la scaderea nivelului de colesterol LDL in organism.
Sistem imunitar
Oregano este un puternic antioxidant si are proprietati antimicrobiene, ceea ce il face ideal in tratarea afectiunilor si bolilor specifice sezonului rece.
Potrivit The Natural Medicines Comprehensive Database, oregano este folosit in urmatoarele afectiuni:
» raceli, bronsita;
» dureri de dinti;
» dureri de cap;
» dureri de urechi;
» » dureri musculare;
» balonare;
» paraziti intestinali;
» afectiuni ale inimii;
» oboseala;
» acnee;
» matreata;
» crampe menstruale.
Preparare
Se fierb 2 cani de apa si se toaca marunt 1 lingura jumatate de frunze proaspete de oregano. Se adauga apa fiarta peste frunze, se lasa la infuzat 5-10 minute, apoi se strecoara si se consuma.
Ceaiul din frunze uscate de oregano se face din 2 cani de apa fiarta si 1 lingura de frunze uscate de oregano.
Atentie! Este contrandicat consumul de ceai de oregano femeilor insarcinte, bolnavilor de anemie si celor care sufera de alergii la plantele din familia Lamiaceae (isop, iarba-matei, talpta-gastei, menta, busuioc, cimbru etc.).
Sursa: https://www.medicalnewstoday.com/articles/266259.php
[…] ar putea duce la scaderea glicemiei la niveluri periculoase. Monitorizati-va periodic glicemia. Oregano Aceasta planta de origine mediteraneana este cunoscuta pentru capacitatea ei de a scade nivelul […]
[…] Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii. Articole recomandate: • Ceai de oregano – beneficii, contraindicatii si mod de preparare • Oregano a fost o parte importanta a tratamentelor medicinale de mii de […]