Plante energizante pentru inlaturarea oboselii

0

In ziua de astazi cu ritm rapid, multi dintre noi ne bazam pe plante pentru a ne creste energia, deoarece sunt un mijloc natural si non-dependent de stimulare a energiei.
Unele plante cresc activitatea metabolica in organism, in timp ce altele stimuleaza circulatia, dar toate ierburile din lista de mai jos pot da un impuls pozitiv nivelului de energie atunci cand sunt utilizate in mod regulat.
Pe langa stres, care este un adevarat devorator de energie, mai sunt si alte aspecte care iti afecteaza nivelul de energie. Iata cativa astfel de “sabotori”: anemia, alergii necunoscute, depresia, somnul sau glicemia.
Oamenii se nasc cu anumite predispozitii, dar asta nu inseamna ca mostenirea ta genetica este responsabila de lipsa de energie de care suferi. Schimbarea stilului de viata, adoptarea unei diete cat mai sanatoase si a unui program regulat de exercitii fizice au un impact mare asupra felului in care te simti. De exemplu, copiii care au un stil de viata activ, fac exercitii regulat si se joaca in aer liber, tind sa se transforme in adulti activi, spre deosebire de cei care au o copilarie sedentara.
Suc de morcovi
Daca nu te atrage in mod special gustul morcovilor, poti sa adaugi si grapefruit sau portocale pentru o aroma aparte. Acest suc natural este extrem de sanatos pentru organism, deoarece nu numai ca te ajuta sa inlaturi oboseala, dar tine la distanta numeroase afectiuni.
Ceai verde
Nu mai este o noutate ca ceaiul verde aduce organismului nenumarate beneficii. Licoarea verde te revigoreaza instant, elimina stresul, stimuleaza metabolismul si digestia. In plus, efectele ceaiului nu se pierd pe parcursul zilei, ci se mentine un nivelul de energie constant, motiv pentru care ceaiul verde nu are cum sa lipseasca dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru oboseala.
Busuioc
Considerat de romani regele plantelor, busuiocul este un energizant potrivit mai ales in sezonul rece, cand schimbarile de temperatura te vlaguiesc. Pentru ca imbunatateste starea psihica si reduce sensibilitatea la stres, consuma aceasta planta sub forma de pulbere. Macina cu rasnita de cafea un pumn de inflorescente de busuioc uscate, pana obtii o pudra. Cerne praful pentru a indeparta impuritatile. Consuma de 4 ori pe zi, cate 1 lingurita rasa de pulbere cu apa (tine pudra sub limba 10 minute, inainte de a o inghiti). Urmeaza tratamentul 2 saptamani.

Ceai de ghimbir
Infuzia de ghimbir imbunatateste circulatia sanguina si metabolismul. Datorita proprietatilor vitaminizante, acest ceai iti ofera energia de care ai nevoie pentru a-ti termina toate treburile. Te vei simti imediat mai bine, te vei relaxa si nivelul de concentrare va creste simtitor.
Maghiran
Bogat in vitamine (E,K), minerale (fier,calciu,mangan), acizi fenolici si uleiuri esentiale, maghiranul este un condiment-medicament, care mareste capacitatea de efort si concentrare inca de la prima cana cu ceai consumata. In plus, induce o stare de bine, pentru ca are proprietati tranchilizante si anxiolitice, ajutandu-te sa faci fata stresului si oboselii. Pune 2-3 lingurite de maghiran uscat intr-o cana, peste care toarna 250 ml de apa clocotita. Lasa amestecul la infuzat 15-20 de minute, apoi filtreaza si bea cate 1 cana la nevoie.
Scortisoara
Aroma irezistibila a transformat scortisoara in cel mai iubit condiment. Insa acest ingredient nu face minuni doar in gastronomie, ci are si efecte terapeutice. Scortisoara te ajuta sa scapi de oboseala si sa fii mai rezistenta in fata provocarilor de zi cu zi. De asemenea, intareste sistemul imunitar, ajuta memoria si imbunatateste capacitatile cognitive. Desi la prima vedere scortisoara pare mai greu de introdus in alimentatia zilnica, nu este deloc asa.
Rozmarin
Pentru a fi in forma maxima si pentru inlaturarea starilor de slabiciune, tinctura de rozmarin este un remediu recomandat de fitoterapeuti. Leacul este de ajutor in oboseala cronica, epuizare fizica si intelectuala, ajutandu-te sa te concentrezi mult mai bine la munca sau la treburile casnice. Pune 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de alcool rafinat si un pahar de apa intr-un borcan. Agita bine recipientul si lasa amestecul la macerat 10 zile. Strecoara si depoziteaza lichidul in sticlute inchise la culoare, pe care le tii intr-un loc racoros si intunecat. Ia cate 1 lingurita de 3-4 ori pe zi, inainte de masa.
Aromaterapie
Rugati un prieten sa va faca un masaj cu uleiuri esentiale. Luati 1 lingura de ulei de migdale dulci sau din samburi de struguri si adaugati 4 picaturi de ulei esential de levantica , pentru a va relaxa si 4 picaturi de ulei esential de lamaie, pentru a va revigora.
Exercitii fizice
Activitatea fizica este benefica, deoarece contribuie la eliminarea toxinelor lasate in organism de lipsa de miscare sau de stresul fizic si mental. Cu timpul , ea accelereaza metabolismul si va da mai multa energie. Sedentarismul predispune la ingrasare, iar kilogramele in plus sunt obositoare. Cu toate acestea obisnuiti-va treptat cu exercitiile fizice.
Homeopatie
• Arnica: daca oboseala este urmarea efortului fizic excesiv.
• Arsenicum: daca suferiti de anxietate si neliniste extrema.
• Valeriana: daca nu puteti dormi pentru ca nu va puteti opri gandurile.
• Kalium phosphoricum: daca treceti printr-o stare de tensiune mintala.

Niciun comentariu

Nu ratați!