Efectele terapeutice ale ceaiului de pelin si contraindicatiile acestuia

0

Ceaiul de pelin are o istorie lunga de utilizare: vechii egipteni considerau ca aceasta infuzie este un tonic antiseptic, ideal pentru tratarea febrei. De asemenea, l-ar fi folosit si femeile sa faca fata problemelor menstruale.
Grecii si romanii antici au apreciat aceasta infuzie pe baza de pelin pentru proprietatile sale de curatare si detoxifiere. In special, aceste popoare credeau ca ceaiul de pelin poate contracara efectele otravitoare ale altor plante.
Odata cu trecerea timpului, in Evul Mediu acest ceai a fost folosit ca o forma de curatare a intestinelor de tenie si intarirea tractului digestiv.
Beneficiile ceaiului de pelin
Pentru digestie
Cel mai important beneficiu al ceaiului de pelin este capacitatea sa de stimulare a digestiei. Este un tonic excelent pentru stomac, mentinandu-l sanatos si stimuland sucurile gastrice pentru a lupta impotriva indigestiei provocate de un stomac lent.
Beti o ceasca de ceai daca suferiti de arsuri la stomac, reflux acid, gastrita usoara sau alte dureri de stomac. Exceptie face ulcerul gastric, deoarece acesta se poate agrava de la cresterea sucurilor gastrice si a fluxului de bila.
Prin imbunatatirea procesului digestiv, ceaiul de pelin ajuta la stimularea apetitului.
Ceaiul de pelin este adesea folosit pentru a ajuta la indepartarea ciupercii, a parazitilor si a viermilor care pot ramane in tractul intestinal. Acest ceai intareste sistemul digestiv si permite organismului sa absoarba mai bine substantele nutritive. Acest lucru ar putea fi util persoanelor cu anemie.
Protectia ficatului
Consumul ceaiului de pelin poate fi o forma de protejare a ficatului. Ajuta organismul sa elimine toxinele care streseaza ficatul, protejandu-l de afectiuni hepatice.
Ceaiul de pelin poate aduce cu el si cresterea dorintei sexuale. Pe masura ce beti acest ceai pentru a ajuta la rezolvarea problemelor hepatice, este posibil sa eliminati si dezechilibrele hormonale care ar putea fi in centrul unei disfunctii sexuale.
Menstruatie
Ceaiul de pelin poate fi utilizat si de catre femeile care au nevoie de ajutor pentru reglarea ciclurilor menstruale. Prin imbunatatirea functiei hepatice, acest ceai are o actiune pozitiva asupra productiei de hormoni.
Consumul acestui ceai poate avea si un efect diuretic asupra corpului dumneavoastra si poate reduce retentia lichidului care poate sa apara in timpul menstruatiei.

Sedativ usor
Ceaiul de pelin poate fi considerat un sedativ usor, producand un efect calmant asupra sistemului nervos. Actiunea de detoxifiere ajuta organismul sa se intoarca la un echilibru sanatos, pentru cei care sufera de forme usoare de depresie sau anxietate.
De asemenea, va poate ajuta sa va relaxati muschii si va permite sa va odihniti mai bine dupa o zi dificila si obositoare.
Aplicarea acestui ceai sub forma de compresa poate reduce durerea asociata articulatiilor reumatice.
Tonic cardiac
Consumul ceaiului de pelin poate imbunatati circulatia, stimuland functia cardiaca. Cu toate acestea, daca luati medicamente pentru inima, discutati cu medicul inainte de a bea acest ceai.
Stimularea sistemului imunitar
Actiunea de detoxifiere a acestui ceai ar putea stimula sistemul imunitar, permitand organismului sa construiasca o aparare naturala. In acelasi timp, ajuta la restabilirea puterii dupa o perioada de boala.
Ceaiul de pelin are o activitate antimicrobiana, antibacteriana si antifungica puternica. Deci, atunci cand raciti sau aveti febra incercati sa beti acest ceai pentru a expulza toxinele care va ataca corpul si va fac sa va simtiti rau. Poate scadea temperatura si va va permite sa respirati mai bine.
Beneficii externe
Puteti utiliza o compresa cu ceai de pelin pe piele pentru a curata ranile, eventual pentru a preveni infectiile. Aceasta poate fi util pentru vanatai si muscaturi de insecte, ajutand la accelerarea timpului de recuperare.
Atentie! In cazul problemelor mintale acest ceai nu este recomandat, in special daca luati medicamente.
Daca aveti ulcer gastric, ceaiul de pelin at putea creste durerea.
Consumat pe perioade lungi de timp, fara pauza, ceaiul de pelin poate determina intoxicatii in organism, dar si spasme musculare.
Pelinul este contraindicat femeilor insarcinate.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.therighttea.com/wormwood-tea.html

Niciun comentariu

Nu ratați!