Pentru o piele radianta, sanatoasa si frumoasa, cele mai bune remedii se gasesc in nutrientii din alimentele consumate zilnic.
Lamaie
Lamaia contine agenti naturali de inalbire. Acestea sunt bogate in vitamina C, un antioxidant puternic care ajuta la indepartarea toxinelor si protejeaza pielea. Deci, daca va confruntati cu pete intunecate, cicatrici, acnee, pigmentare neuniforma etc., incercati sa consumati lamaie pentru a obtine o piele stralucitoare.
Avocado
Avocado este bogat in grasimi sanatoase, fibre dietetice, vitaminele A, C, E, K si B6, acid folic si pantotenic. Are proprietati antioxidante care ajuta la reducerea daunelor oxidative, care, la randul lor, previne deteriorarea AND-ului. Consumul de avocado poate incetini imbatranirea pielii, este o sursa bogata de luteina si zeaxantina, care va protejeaza pielea de radiatiile UV.
Grasimile sanatoase din avocado ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, reduc inflamatia si accelereaza vindecarea ranilor.
Papaya
Papaya contine vitaminele A, C, B, acid pantotenic, folati, minerale, cum ar fi cuprul, potasiu si magneziul. Acestia mai contin si enzime care ajuta la prevenirea lezarii pielii de catre radicalii liberi si au proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale.
Portocala
Portocalele, la fel ca si lamaile, sunt bogate in vitamina C si ajuta la prevenirea leziunilor oxidative, a deteriorarii AND-ului, la reducerea inflamatiei si la sinteza colagenului.
Pepene verde
Pepenele este excelent pentru pielea dumneavoastra, mai ales daca va confruntati cu un exces de sebum sau acnee. Pepenele contine 92% apa, 0.4% fibre dietetice, 7.55% carbohidrati, 0.4% zahar, vitaminele C, A, B1 si B6, carotenoide, flavonoide si licopen. Are 0 grasime si 0 colesterol. Licopenul ajuta la curatarea radicalilor liberi si previne lezarea pielii. Apa ajuta la eliminarea toxinelor si “spala” pielea din interior.
Castraveti
Un castravete proaspat are un continut ridicat de apa, si ofera un efect de racire asupra corpului. Castravetele este bogat in vitaminele K si C. Oamenii de stiinta au descoperit ca acestia pot fi folositi pentru uniformizarea pielii si reducerea ridurilor.
Mere
Merele sunt bogate in vitaminele A si C, fibre dietetice, potasiu, calciu si magneziu. Au proprietati antioxidante si ajuta la curatarea radicalilor liberi. Coaja marului este plina de antioxidanti, deci, nu-l curatati de coaja!
Capsuni
Capsunile sunt o sursa buna de vitamina C si acid alfa-hidroxi, cunoscut si sub numele de acid salicilic. Acidul salicilon este utilizat in creme pentru tratamentul acneei, deoarece patrunde adanc in pori si ii curata. Capsunile contin, de asemenea, si acid ellagic care protejeaza pielea de radiatiile UV si previne distrugerea colagenului si formarea ridurilor.
Kiwi
Kiwi contine o cantitate mare de vitamina C si ajuta la protejarea pielii de radicalii liberi care cauzeaza deteriorarea AND-ului. Kiwi promoveaza sinteza de colagen si contribuie la prevenirea ridurilor.
Struguri
Strugurii sunt incarcati cu resveratrol, un antioxidant puternic. Cercetatorii au descoperit ca resveratrolul ajuta la protejarea pielii impotriva daunelor UV si a cancerului de piele. In plus, extractul de seminte de struguri are proprietati de intinerire, protectie si vindecare a pielii.
Ananas
Ananasul contine o enzima numita bromelain, care are proprietati antiinflamatorii, anticanceroase si de vindecare a ranilor. Aplicarea ananasului pe piele ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii si la accelerarea procesului de vindecare.
Sursa: https://www.stylecraze.com/articles/5-fruits-for-glowing-skin/
Niciun comentariu