La inceput, sfecla a fost apreciata in special pentru frunzele sale, care sunt incarcate cu valori nutritive. Inca din Evul Mediu, sfecla rosie a fost utilizata ca tratament pentru o diversitate de afectiuni, in special pentru boli legate de digestie si de sange. Desi interesul stiintific pentru sfecla rosie a castigat un impuls in ultima perioada, aceasta leguma a fost folosita ca un remediu in medicina naturista de mii de ani.
Puteti incerca aceste retete delicioase de suc de sfecla rosie.
Imbunatateste energia
Multe persoane afirma ca sucul de sfecla rosie iti sporeste energia pentru toata ziua.
Stimuleaza fluxul sanguin
Sucul de sfecla rosie este unul dintre cele mai bogate surse dietetice de antioxidanti si nitrati naturali. Nitratii sunt compusi care regleaza fluxul sanguin in tot corpul.
Poate scadea tensiunea arteriala
Sucul de sfecla rosie ar putea fi un aliat important pentru scaderea tensiunii arteriale.
Discutati cu medicul dumneavoastra inainte sa utilizati mijloace naturale pentru scaderea tensiunii arteriale, deoarece ati putea avea nevoie de un medicament mai slab.
Imbunatateste nivelurile de vitamine si minerale
Sfecla rosie este foarte bogata in vitamine si minerale. Aceasta contine niveluri ridicate de vitamina C, B6, folat, mangan, betain si potasiu.
Imbunatateste nivelul fitonutrientilor
Sfecla rosie este bogata in fitonutrienti. Arat betaninul cat si vulgaxantinul au proprietati puternice antioxidante, antiinflamatoare si detoxifiante.
Functia hepatica
Sucul de sfecla rosie este o bautura detoxifianta super eficienta, care ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din ficat si stimuleaza celulele hepatice.
Piele
Antioxidantii din sfecla apara pielea prin neutralizarea radicalilor liberi. Licopenul ajuta la mentinerea pielii flexibile, protejand-o de factorii externi (soare, toxine etc.)
Anti-cancerigen
Impactul anticancerigen al sucului de sfecla rosie este promovat pe baza continutului mare de antioxidanti. Consumat in mod regulat, previne si trateaza leucemia, cancerul pulmonar, de colon, rectal si cel gastric.
Pentru inceput, se recomanda a se consuma sucul de la 250g de sfecla rosie/zi, crescand apoi treptat cantitatea.
Sanatatea digestiva
Sucul de sfecla rosie stimuleaza digestia alimentelor. Puteti bea o ceasca din acest suc inainte de masa sau oricand va supara stomacul.
Stres
Betanina din sfecla este un nutrient puternic care apara celulele, proteinele si enzimele impotriva stresului de mediu. De asemenea, scade inflamatia si apara organele interne.
Atentie! S-ar putea ca dupa consumul sucului de sfecla rosie, urina dumneavoastra sa prinda o tenta rosiatica. Nu va ingrijorati, este ceva normal si nu aveti de ce sa va faceti griji!
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Fresh din sfecla rosie – reteta si detalii nutritive
Sursa: www.naturalfoodseries.com
[…] o legumă pe care încă te poți baza (informații nutriționale+ doza zilnică recomandată) 📌 10 motive pentru a incepe sa consumati suc de sfecla rosie 📌 Efectele secundare ale consumului excesiv de sfecla […]
Beau suc de sfeclă roșie de 5ani de zile zilnic dimineața,pun si jumătate morcov și cojile de la un măr…pulpa mărului o mănânc…. recomand cu multa încredere…..
Recomand cu multă încredere sucul de sfeclă roșie…are numai beneficii remarcabile…..