Nutritionistii recomanda adesea consumul regulat de legume verzi, deoarece acestea sunt bogate in componente benefice sanatatii. Trebuie sa consumati zilnic aceste substante nutritive pentru a mentine sanatatea cardiovasculara, cutanata, digestiva si oculara.
Legumele cu frunze verzi precum spanacul, salata verde, kale, rucola etc. contin calciu, fibre, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitaminele A, B6, C.
Imbunatateste sanatatea digestiva
Nutritionistii recomanda consumul legumelor cu frunze verzi pentru a mentine o digestie adecvata. Mai mult, indigestia aduce si alte boli de sanatate, cum ar fi diaree, greata, varsaturi, etc. Trebuie sa includeti surse care ajuta la imbunatatirea sanatatii tractului digestiv.
Anemie
Deficitul de fier are ca rezultat o anemie care poate fi tratata. Cu toate acestea, nu intarziati tratamentul. In anemie, oboseala si ametelile sunt frecvente si, daca nu se administreaza cantitatea necesara de fier, starea se poate inrautati. Spanacul, bogat in fier, este foarte eficient in acest sens.
Vedere
Vederea este predispusa la deteriorare daca nu luati masuri de precautie in acest sens. Nutritionistii sugereaza ca frunzele verzi nu trateaza vederea slaba, dar ajuta la mentinerea sanatatii ochilor.
Potasiul este unul dintre mineralele care intareste tesuturile prezente in ochi. In cele din urma, ajuta la intarzierea aparitiei afectiunilor oculare, cum ar fi ochi uscati, slabirea vederii si cataracta.
Nivel de colesterol
Hrana este cauza principala care contribuie la cresterea nivelului de colesterol. Colesterolul se dezvolta in artere si vasele de sange si poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi accident vascular cerebral si atac de cord.
Puteti mentine nivelul colesterolului in parametrii optimi prin consumul legumelor cu frunze verzi in mod regulat. Mineralele si vitaminele gasite in acestea va vor ajuta sa eliminati acumularea colesterolului, lasand vasele si arterele curate.
Anti-imbatranire
Daca doriti sa va mentineti un ten impecabil pana la o varsta inaintata, incepeti sa consumati zilnic legume cu frunze verzi. Nutrientii hranesc pielea, iar nivelul ridicat de apa o ajuta sa ramana hidratata, impiedicand debutul ridurilor si liniilor fine.
Scalp
Scalpul dumneavoastra devine vulnerabil la infectiile fungice si bacteriene pe care le puteti preveni eficient prin doze multiple de magneziu.
Incarcate cu minerale, aceste legume cu frunze verzi pot imbunatati starea scalpului dumneavoastra, stimuland in mod semnificativ cresterea parului. Cu toate acestea, in caz de mancarime constanta, trebuie sa consultati dermatologul.
Lupta impotriva radicalilor liberi
Studiile au descoperit ca nivelurile de antioxidanti gasite in legumele cu frunze verzi ajuta la indepartarea radicalilor liberi. Acesti radicali sunt cei mai periculosi factori care afecteaza sanatatea, distrugand in tacere celulele din organele corpului.
Sanatatea cardiovasculara
Mentinerea sanatatii cardiovasculare consta intr-un stil de viata sanatos care include o alimentatie curata si exercitii fizice. Legumele cu frunze verzi au capacitatea de a echilibra nivelul de colesterol si tensiunea arteriala.
Scadere in greutate
Imbogatite cu diverse minerale, vitamine, fibre dietetice si zero grasimi, frunzele verzi sunt esentiale atunci cand vine vorba de kilogramele in plus. Un castron cu legume verzi ofera o multitudine de fibre dietetice care vor mentine satietatea si vor reduce apetitul.
In plus, acestea au un continut ridicat de apa, care va permite sa urinati si sa ajutati la eliminarea toxinelor, substantelor chimice, sarurilor si excesul de grasime.
Sporeste nivelul de energie
Numerosi factori contribuie la scaderea energiei, ameteala si oboseala. Deficitul de nutrienti este unul dintre aceste motive. Nutritionistii sugereaza ca puteti elimina deficientele nutritionale consumand constant legume cu frunze verzi.
Merita de mentionat faptul ca acestea cresc nivelul de energie mai durabil decat bauturile energizante.
Sursa: www.naturalfoodseries.com
[…] la salate și smoothie-uri. Puteți, de asemenea, să le puneți la abur sau să le fierbeți. Mai multe informații despre legumele cu frunze verzi puteți găsi aici. 🩸 Agrișe Agrișele sunt sunt considerate eficiente în creșterea producției de trombocite […]