Lapte de migdale – reteta si beneficii

0

Laptele de migdale, preparat in casa, contine cantitati impresionante de fibre solubile si insolubile, antioxidanti, vitamine si minerale esentiale cum ar fi potasiu, calciu, vitamina A, D, E, proteine, acizi grasi esentiali omega-6, zinc, fier si magneziu.
Ingrediente:
• 150 g de migdale crude
• Apa
• Indulcitor natural
Mod de preparare:
• Lasati migdalele la inmuiat peste noapte intr-un castron cu apa rece.
• Dimineata se scurg si se clatesc sub un jet de apa rece si se decojesc.
• Puneti-le intr-un blender si turnati 750 ml de apa si, daca doriti, mai puteti adauga si 1 -2 curmale.
• Mixati 3 minute pana se sfarama migdalele. Se strecoara si se adauga indulcitor natural, dupa gust.
Pierdere in greutate
O ceasca de lapte de migdale are mai putin de jumatate din caloriile continute de laptele obisnuit. Poate fi un inlocuitor excelent daca incercati sa pierdeti in greutate sau sa va mentineti silueta.
Promoveaza sanatatea inimii
Deoarece nu exista grasimi saturate sau colesterol in laptele de migdale, puteti fi siguri ca evitati aceste grasimi daunatoare. Laptele de migdale contine multe grasimi sanatoase, care va pot ajuta sa preveniti diferite boli de inima.
Sanatatea osoasa
Este foarte important sa va asigurati ca nu aveti deficit de calciu deoarece acesta poate duce la osteoporoza si chiar mai rau, artrita. Laptele de migdale este o sursa excelenta de calciu si va asigura sanatatea si rezistenta oaselor. O ceasca de lapte de migdale furnizeaza pana la 30% din doza zilnica recomandata de calciu.
Piele
Laptele de migdale este o sursa buna de vitamina E. Nu numai ca protejeaza pielea de daunele provocate de factorii externi, dar actioneaza si ca un antioxidant care pastreaza pielea sanatoasa.

Masa musculara
Laptele de migdale nu contine o cantitate foarte mare de proteine, insa este bogat in vitaminele B, inclusiv fier si riboflavina. Ambele elemente sunt bune pentru cresterea musculara si au proprietati vindecatoare.
Digestie
Majoritatea oamenilor nu acorda multa atentie continutului de fibre din alimentatie. Fibrele curata intestinele si este o modalitate foarte buna de a face fata constipatiei.
Fara lactoza
Daca aveti intoleranta la lactoza, laptele de migdale ar putea deveni preferatul dumneavoastra. Nu contine lactoza si va puteti bucura de lapte fara efectele adverse pe care le-ati simti in timp ce consumati lapte obisnuit.
Vitamina D
Laptele de migdale este foarte bogat in vitamina D. Multi oameni au deficit de aceasta vitamina, dar este foarte importanta in mentinerea oaselor puternice. Puteti sa va asigurati ca nu dezvoltati o deficienta adaugand lapte de migdale in dieta dumneavoastra.
Inima sanatoasa
Laptele de migdale este bogat in flavonoide, ceea ce inseamna ca va mentine inima in stare buna, avand grija de peretii arteriali.
Creier sanatos
Pentru a trai o viata sanatoasa, nu este important doar sa ai un corp sanatos, dar trebuie sa ai si o minte sanatoasa. Laptele de migdale este o modalitate excelenta de a va mentine mintea sanatoasa. Contine riboflavina si L-carnitina, care stimuleaza activitatea creierului. Poate ajuta chiar si la prevenirea bolii Alzheimer.

Niciun comentariu

Nu ratați!