Majoritatea oamenilor considera ca artrita este o boala a oamenilor in varsta. Intr-o oarecare masura acest lucru este adevarat. Media de varsta a diagnostigarii acestei afectiuni este de 60 de ani. Dar artrita poate afecta si persoanele mai tinere.
Artrita este o afectiune in care cartilajul articulatiilor se deterioreaza lent si se intareste, ducand la deformare. Este o tulburare autoimuna, in care sistemul imunitar al organismului ataca propriul tesut. Boala incepe cel mai adesea in articulatiile mici, progresand in cele din urma spre dureri articulare si umflaturi. Durerea si inflamatia pot persista in ciuda interventiei medicale. Remediile pe baza de plante ofera o alternativa mai sigura pentru a o trata.
Turmeric
Turmericul este un condiment cu o multime de proprietati de calmare a durerii. Contine curcumina si cucuminoizi, substante chimice care scad inflamatia si incetinesc evolutia artritei. Exista suplimente alimentare cu turmeric pe care le puteti gasi in magazinele naturiste sau il mai puteti aplica topic pe zona inflamata pentru a ameliora durerea.
Ghimbir
Ghimbirul a fost folosit de mii de ani pentru a vindeca inflamatiile. Scade nivelul prostaglandinei din organism, ameliorand simptomele specifice artritei. Cercetarile au relevat ca ghimbirul poate reduce durerea si inflamatia mai eficient decat medicamentele nesteroidiene. De asemenea, ajuta la ameliorarea greturilor, crampelor menstruale si a durerilor de cap.
Radacina de brusture
Radacina de brusture are o serie de proprietati vindecatoare, printre care se enumara si proprietatile sale antiinflamatorii. Radacina de brusture este disponibila sub forma de pulbere uscata, decot, extract si tinctura. Consumata regulat, de 2 ori pe zi, aceasta este utila in tratarea artritei.
Urzica
Urzicile sunt extrem de eficiente pentru tratarea tututror tipurilor de artrita si guta. Proprietatile antiinflamatorii ale urzicii combate artrita cu substantele sale nutritive si ajuta la construirea oaselor mai puternice. Urzica aplicata pe piele ofera o senzatie intepatoare datorita parului cu care sunt acoperite frunzele acesteia, care au un continut ridicat de siliciu. Cand frunza atinge pielea, acest puf de pe frunze inteapa pielea si substantele continute intra in piele. Acesti compusi ajuta la reducerea durerii prin stimularea neuronilor. De asemena, ceaiul de urzica amelioreaza si previne retentia de apa, hranind rinichii si suprarenalele.
Scoarta de salcie
Scoarta de salcie este una dintre cele mai vechi plante medicinale folosita pentru tratarea artritei si a inflamatiei. Oamenii din timpul lui Hipocrate mestecau scoarta de salcie pentru a alina durerea. Contine compusi ca si aspirina, care sunt foarte eficienti pentru tratarea durerilor de genunghi, sold si articulatii. Puteti consuma scoarta de salcie sub forma de capsule, ceai sau alte suplimente.
Atentie! O supradoza de scoarta de salcie provoaca eruptii cutanate si alergii, asa ca fiti atenti la cantitatea pe care o consumati.
Usturoiul
Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, usturoiul este un alt remediu benefic pentru artrita. Pentru tratament se recomanda consumarea usturoiului crud sau gatit, in functie de preferinte.
Seminte de susan
Extrem de eficiente in prevenirea durerilor articulare sunt semintele din susan negru. Intr-o cana cu apa se lasa la macerat, peste noapte, o lingurita de seminte de susan negru. Dimineata, atat apa cat si semintele trebuie consumate pe stomacul gol.
Sucuri proaspete
Un pahar cu ceai verde, extras din orice leguma cu frunze verzi, amestecat cu parti egale de suc de morcov, telina si sflecla rosie constituie un foarte bun remediu pentru artrita. Actiunea alcalina a sucului proaspat dizolva acumularile de reziduuri din jurul articulatiilor si tesuturilor.
La fel de benefic este si un pahar cu suc proaspat de ananas, deoarece enzimele de bromelaina din ananas reduc inflamatiile cauzate de artrita reumatoida si osteoartrita.
Consumul regulat de fructe si legume
Dieta alimentara a pacientilor cu artrita trebuie planificata in asa fel, incat sa poduca alcalinitate in sange. Astfel, regimul alimentar trebuie sa includa multe legume si fructe, care pot fi consumate crude, sub forma de salata, sau cel mult fierte.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com
Niciun comentariu