Consumul de fructe și legume este întotdeauna o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă mențineți în formă și sănătoși. Toate fructele și legumele conțin fibre, precum și zahăr natural. Dacă urmați un stil de viață cu conținut scăzut de carbohidrați, poate fi o provocare să găsiți fructe și legume cu conținut scăzut de zahăr.
Deși toate fructele și legumele conțin carbohidrați, eliminarea lor din mese nu este o opțiune sănătoasă. În schimb, trebuie să selectați fructele și legumele cu conținut scăzut de zahăr și încărcate cu fibre și apă.
Iată o listă de fructe și legume cu conținut scăzut de zahăr pentru a vă ajuta să faceți alegeri mai sănătoase.
Mere
Merele sunt fructe foarte hrănitoare și ușor disponibile, găsite în întreaga lume. Un măr de mărime medie (182 g) conține 95 kcal de energie, împreună cu 25 g de carbohidrați și 5 g de fibre. Conține 19 g zahăr, majoritatea fructoză.
Fitochimicalele dintr-un măr pot ajuta la gestionarea greutății, gestionarea diabetului și îmbunătățirea sănătății osoase, pulmonare și gastrointestinale.
Puteți mânca felii de măr ca gustare împreună cu unt de arahide sau puteți face terci cu acest fruct dulce.
Căpșuni
Ca orice alte fructe de pădure, căpșunile au un conținut scăzut de zahăr și un conținut ridicat de fibre. O ceașcă de căpșuni întregi (144 g) conține 11 g de carbohidrați, 3 g de fibre și 7 g de zahăr. De asemenea, acestea sunt încărcate cu vitamina C, potasiu, calciu, fosfor, magneziu și antioxidanți.
Portocale
O portocală întreagă (140 g) conține 12 g zahăr, care este în principal zaharoză. La fel ca alte citrice, portocalele sunt încărcate cu vitamina C și sunt antioxidante și antiinflamatorii.
Beți suc de portocale proaspăt cu pulpă sau savurați o portocală întreagă dacă doriți să profitați de beneficiile sale pentru sănătate.
Mure
Murele au cel mai mic conținut de zahăr dintre toate fructele de pădure. O porție de 100 g de mure conține doar 5 g zahăr, 5 g fibre și 10 g carbohidrați totali.
S-a descoperit că murele cresc oxidarea grăsimilor și îmbunătățesc sensibilitatea la insulină la bărbații supraponderali și obezi. Au, de asemenea, un efect antidiabetic. Dacă vă place să vă delectați cu ceva dulce după mese, o ceașcă de mure este o opțiune excelentă.
Grapefruit
Grapefruitul este un fruct excelent cu conținut scăzut de zahăr și bogat in apă, perfect pentru micul dejun. O porție de 100 g de grepfrut conține doar 7 g de zahăr. De asemenea, este încărcat cu vitamina C, un puternic antioxidant.
Bucurați-vă de un grapefruit suculent primul lucru dimineața pentru a vă potoli setea sau seara ca o opțiune de gustare sănătoasă.
Avocado
Avocado este botezat drept „aliment complet” de către nutriționiștii din întreaga lume datorită conținutului ridicat de fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Ca să nu mai vorbim că este un alt fruct cu conținut scăzut de zahăr și cu conținut scăzut de grăsimi.
Un avocado de 100 g conține o cantitate neglijabilă de zahăr, împreună cu 7 g de fibre și 9 g de carbohidrați. De asemenea, conține urme de folat, cupru și proteine.
Puteți folosi avocado în feluri de mâncare dulci și sărate. Salată cu felii de avocado, întindeți piure de avocado pe pâine prăjită cu sau fără ou, puteți crea un sos pentru salata dvs. sau faceți o înghețată sănătoasă de avocado.
Legume cu conținut scăzut de zahăr
Castravete
Castravetele este o legumă răcoritoare și hrănitoare care este adesea folosită în salate. Este extrem de scăzut în zahăr și bogat în apă. O porție de 100 g de castraveți conține doar 2 g de zahăr cu 95 g de apă.
Adăugați câteva felii de castraveți în castronul de salată și acoperiți-l cu niște nuci și semințe pentru a vă bucura de un fel de mâncare cu conținut scăzut de zahăr care vă va menține mulțumit mult timp după ce ați mâncat.
Salată Iceberg
Salata iceberg este cea mai populară legumă cu conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de zahăr, utilizată în salate pentru a oferi sațietate. O porție de 100 g de salată iceberg conține 96 g de apă, împreună cu 1 g de fibre și 2 g de zahăr. Combinați salata iceberg cu alte legume pentru a face un castron de salată cu conținut scăzut de carbohidrați sau folosiți o frunză de salată ca alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați la împachetările pentru sandvișuri.
Broccoli
Broccoli este o legumă verde închis, cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr. O porție de 100 g de broccoli conține 3 g de fibre și 2 g de zahăr. Broccoli conține, de asemenea, vitaminele A, C, D, E și K, fibre dietetice, calciu, fier, fosfor, zinc și potasiu.
Puteți adăuga câteva flori de broccoli la curry sau salate. Sau, de asemenea, le puteți sota și savura peste cereale integrale, cum ar fi quinoa sau orez brun, pentru o masă sănătoasă.
Varză
Varza este o altă legumă cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut scăzut de zahăr, pe care o puteți consuma oricând și sub orice formă. O porție de 100 g de varză conține 6 g carbohidrați, 3 g fibre și 3 g zahăr, care este în principal glucoză și fructoză.
Varza este bogată în vitaminele A, C, D, E și K. Conține, de asemenea, minerale precum calciu, fier, magneziu, zinc și sodiu.
Spanac
Această legumă cu conținut scăzut de zahăr și conținut ridicat de apă este o opțiune excelentă pentru a-ți reduce apetitul. O porție de 100 g de spanac conține 91 g de apă cu o cantitate aproape neglijabilă de zahăr.
Adăugați spanac la salată, serviți crud în salate sau amestecat în piureuri sau la aburi și serviți cu pește, pui prăjit sau la grătar.
Poți pierde în greutate micșorând aportul de zahăr?
Micșorarea aportului de zahăr nu este singura soluție pentru a slăbi. În loc să consumați alimente procesate cu adaos de zahăr, este întotdeauna recomandabil să folosiți zaharuri naturale din fructe și legume.
Poți supraviețui fără zahăr?
Nu. Fără zahăr, creierul nu funcționează corect și s-ar putea să vă simțiți hipoglicemic. Așadar, include zahăr natural (fructe si legume) în dieta ta.
Cât de mult pot pierde în greutate prin reducerea zahărului?
Reducând băuturile zaharate procesate și carbogazoase, vă puteți menține sănătos. Dar, reducând doar zahărul, este posibil să nu slăbiți. Pierderea în greutate necesită o abordare mai disciplinată și holistică.
Niciun comentariu