Castraveți sălbatici – ce sunt, la ce folosesc și cum îi puteți consuma

0
Castravete salbatic beneficii

Cucumis anguria, cunoscut în mod obișnuit sub numele de castravete sălbatic provine din vestul Indiei. Este o viță de vie aparținând genului Cucumis L. (pepene galben) și Cucurbitaceae (familia Castravetilor). Planta este originară din Africa și apare din pădurile Angola și Zimbabwe până în Namibia, Botswana și Africa de Sud. Este similar și legat de castravetele comun (C. sativus), iar soiurile sale sunt cunoscute sub numele de castraveți. Este o cultură importantă de legume cucurbitice și medicinale convenționale.
Fructele și frunzele castraveților sălbatici sunt consumate fierte, prăjite, înăbușite, murate și, de asemenea, proaspete în salate și hamburgeri. În plus, fructele, rădăcinile și semințele sunt utilizate în medicina tradițională pentru a trata durerile de stomac, icterul, hemoroizii și prevenirea formării pietrelor la rinichi. Din moment ce există o cerere mondială în creștere pentru castraveți murați, multe companii alimentare au început să exploreze oportunități pentru producerea castraveților sălbatici.
👉 Utilizări tradiționale și beneficiile castraveților sălbatici:
– Semințele sunt vermifuge.
– Semințele se macină, apoi se amestecă cu apă și se mănâncă. Se folosește pentru a elimina teniile sau alți paraziți din corp.
– Cucumis anguria a fost utilizată în medicina populară pentru tratarea afecțiunilor stomacului.
– Castraveții sălbatici sunt consumați pentru a trata icterul.
– Sucul de castraveți sălbatici, amestecat cu ulei, se aplică la contuzii.
– Castraveții sălbatici se aplică pentru tratarea hemoroizilor.
– Frunzele, după ce sunt îmbibate în oțet, sunt folosite împotriva viermilor.
– Sucul frunzelor se aplică pe pistrui.

– Decoctul rădăcinilor este utilizat ca remediu pentru probleme de stomac și pentru a reduce edemul.
– În America, utilizările medicinale sunt variate, decoctul de rădăcină ca remediu pentru probleme de stomac se utilizează în Mexic și pentru a reduce edemul în Cuba.
– Problemele renale sunt tratate cu decoct de castravete sălbatic în Columbia, unde se crede că fructele consumate crude dizolvă pietrele la rinichi.
👉 Utilizări culinare:
– Castraveții sălbatici pot fi consumați cruzi, fierți sau murați.
– Fructele au o aromă foarte plăcută de castravete, și nu sunt amari.
– Castravetele sălbatic poate fi folosit în salate sau ca parte a unui fel de mâncare.
– Semințele pot fi, de asemenea, consumate crude.
– Semințele sunt bogate în ulei cu o ușoară aromă de nuci.
– Frunzele tinere pot fi gătite.
– Castraveții sălbatici sunt consumați atât proaspeți, cât și uscați în Africa de Sud.
– Sunt folosiți ca legume de masă și în supe și tocană.
Castraveții amari sunt utilizați în mod obișnuit în Brazilia într-o supă tradițională acrișoară numită „maxixada”, făcută cu lapte de cocos și fructe de mare.

Niciun comentariu

Nu ratați!