Extraordinarele beneficii ale semințelor de lotus – cum să le consumăm

0
seminte de Lotus beneficii

Semințele de Lotus sunt disponibile în diverse magazine naturiste. Acestea sunt utilizate pentru proprietățile nutriționale și vindecătoare în medicina chineză. Semințele de lotus sunt extrem de utile în ceea ce privește beneficiile nutriționale și sunt sărace în grăsimi saturate, sodiu și colesterol; sunt bogate în magneziu, potasiu, tiamină și fosfor. În plus, planta de lotus are multe beneficii pentru sănătate și frumusețe. Puteți folosi semințe de Lotus în deserturi, terci de orez, supe și feluri de mâncare.
👉 Valoare nutrițională
În afară de gustul lor dulce, semințele de lotus sunt o sursă bună de nutrienți, vitamine și minerale. Consumând 100 de grame de semințe de lotus obtineți:
– 0,621 mg de mangan
– 168 mg de fosfor
– 0,171 mg de vitamina B1
– 56 mg de magneziu
– 17,28 g de carbohidrați
– 0,168 mg de vitamina B6
– 0,059 g de triptofan
– 0,2 g de treonină
– 0,205 g de izoleucină
– 0,326 g de leucină
– 0,264 g de lizină
– 0,072 g de metionină
👉 Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de Lotus
Semințele de Lotus conțin antioxidanți puternici și ajută la combaterea inflamației și a îmbătrânirii. În afară de această cercetare, sa constatat că semințele sunt utile în scăderea hipertensiunii. Mai jos sunt enumerate câteva dintre beneficiile populare pentru sănătate ale utilizării regulate a semințelor de lotus:
1. Tratează insomnia
Tulburările de somn, cum ar fi apneea de somn și insomnia, sunt probleme comune de sănătate suferite de persoanele în vârstă, precum și de generația tânără. Tulburările de somn sunt cauzate în principal din cauza stresului și pot declanșa probleme complexe legate de sănătate. Semințele de lotus sunt utilizate ca remedii eficiente la domiciliu pentru a vindeca astfel de tulburări de somn. Efectele calmante și proprietățile sedative naturale ale semințelor sunt eficiente în vindecarea neliniștii și astfel încurajează somnul sănătos.
2. Bune pentru persoanele cu diabet zaharat
Deoarece semințele de lotus sunt sărace în calorii și bogate în fibre, acestea ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. O persoană cu diabet zaharat trebuie să consume semințe de lotus în mod regulat pentru a-și menține sănătatea. Este o gustare sănătoasă și benefică pentru diabetici.
3. Anti-îmbătrânire
Semințele de lotus conțin enzime anti-îmbătrânire care încetinesc procesul de îmbătrânire și, de asemenea, repară proteinele deteriorate. Așadar, consumul acestor semințe vă poate inversa efectele asupra îmbătrânirii fără a utiliza creme anti-îmbătrânire. Datorită enzimelor sale anti-îmbătrânire, oamenii de știință au găsit diferite metode de utilizare a acestor semințe în produse cosmetice și de îngrijire a pielii, dar cel mai bine este să le consumați.
4. Tratează diareea
Semințele de lotus sunt utilizate în medicina chineză pentru a reduce problema diareei. De asemenea, au mai fost folosite pentru sănătatea splinei. Cercetările au arătat că semințele de lotus ajută la întărirea digestiei și la reducerea diareei.
5. Reduce tensiunea arterială
Embrionul care se găsește în interiorul semințelor de lotus are beneficii pentru inimă datorită proprietăților sale amare. Componenta amară (alcaloizii izochinolinei) are efecte calmante și antispastice, care ajută la dilatarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale.
6. Tratează problemele urinare
Sămânța de lotus este considerată una dintre cele mai bune alegeri pentru vindecarea problemelor urinare. Uneori, semințele sunt combinate cu alte ingrediente pentru a vindeca problemele urinare, cum ar fi prostatita.

7. Probleme gingivale
Persoanelor care suferă de probleme legate de gingie li se recomandă să consume semințe de lotus datorită proprietăților curative. Consumul regulat de semințe de lotus vindecă treptat problemele gingivale.
8. Energie instantanee
După cum s-a menționat mai devreme, semințele de lotus sunt o sursă bună de proteine, magneziu, potasiu și fosfor. Dacă sunteți în căutarea unei gustări sănătoase și gustoase, atunci semințele de lotus sunt pentru dvs. Acestea vă cresc rapid nivelul de energie, așa că ar trebui să le aveți întotdeauna în casă, în geantă și să le purtați în timp ce călătoriți. Puteți mânca semințe de lotus la fel ca popcornul. Vă va oferi energie instantanee, în plus, sunt foarte sănătoase, gustoase și hrănitoare în același timp. Cel mai bun lucru despre această sămânță este că poate fi digerată de orice grup de vârstă, astfel încât să o puteți da și copiilor.
9. Tratează diferite boli sexuale
Se știe că semințele de lotus au beneficii excelente pentru tratamentul diferitelor tipuri de boli sexuale. Au fost folosite în lumea medicinală chineză împreună cu alte plante medicinale. Tratamentul bolilor sexuale este în principal o chestiune secretă și nu mulți oameni vor ca acest lucru să fie discutat în public. Așadar, utilizarea semințelor de lotus a fost o afacere mult mai sigură și privată pentru a păstra secret acest tratament. Persoanele care suferă de boli sexuale pot scăpa de complicații foarte ușor.
10. Sarcina
Semințele de lotus sunt considerate una dintre sursele bune de proteine, de aceea ajută la stimularea dezvoltării sistemului nervos și a creierului fătului, de aceea sunt recomandate femeilor însărcinate. Ajută la menținerea unei sarcini sănătoase.
11. Îmbunătățește pofta de mâncare
Semințele de lotus sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru a readuce pofta de mâncare pierdută din cauza bolilor sau din alte motive. Cantitatea mare de astringent prezent în semințele de lotus este eficientă pentru a îmbunătăți pofta de mâncare. În afară de aceasta, ajută și la menținerea sănătății rinichilor, prevenind diferite tipuri de infecții ale tractului urinar din diverse motive și ale prostatitei.
12. Tratează aftele și ulcerele gurii
Proprietățile antiinflamatoare ale semințelor de lotus ajută la vindecarea aftelor și ulcerelor gurii. Se recomandă utilizarea regulată a semințelor de lotus pentru a vindeca acestor tipuri de afecțiuni și dureri.
13. Vindecă ficatul gras
Treptat, grăsimea se adună în corp din cauza stresului și a anxietăților. Alimentele pe care le consumăm nu sunt defalcate și, prin urmare, grăsimea se acumulează în diferitele părți ale corpului nostru. Uneori, grăsimea se depune în și în jurul multor organe din corp, denumită grăsime viscerală și pot cauza numeroase probleme legate de sănătate. Semințele de lotus au proprietăți medicinale care pot reduce lipidele din sânge și tratează ficatul gras.
14. Tratează tulburările de reproducere atât la bărbați, cât și la femei
Semințele lotusului sunt extrem de benefice pentru a vindeca diverse afecțiuni de reproducere, atât la bărbați, cât și la femele. Oamenii tind să devină neliniștiți și nerăbdători atunci când nu pot obține rezultate chiar și din diferite tratamente. Într-un astfel de caz, utilizarea semințelor de lotus vine ca raza speranței pentru mulți oameni în acel moment. Consumul frecvent de semințe de lotus va produce rezultatele mult așteptate după câteva săptămâni de consum.
15. Controlează sângerările excesive
Semințele de lotus conțin flavonoide precum quercetina, și au un efect anti-hemoragic și, prin urmare, pot evita sângerările excesive prin îmbunătățirea rezistenței peretelui capilarelor.
16. Ameliorează problemele de stomac
Datorită proprietăților lor medicinale, acestea sunt utilizate ca remedii casnice pentru a atenua problemele stomacului, cum ar fi diareea, indigestia și multe altele. Sunt utilizate pe scară largă în principal în medicamentele chinezești și, astfel, a câștigat popularitate în întreaga lume. De asemenea, se știe că sunt eficiente în îmbunătățirea stării de sănătate a splinei.
17. Ține la distanță bolile de inimă
Atât semințele uscate, cât și cele proaspete sunt folosite ca remediu puternic și eficient la domiciliu pentru a menține bolile de inimă la distanță. Conținutul scăzut de sodiu, precum și conținutul ridicat de magneziu prezent în semințele de lotus menține inima sănătoasă, previne diabetul și obezitatea.
👉 Cum să le mănânci
– Cea mai obișnuită utilizare a semințelor este sub formă de pastă, care este utilizată pe scară largă în produsele de patiserie chinezești, precum și în deserturile japoneze.
– Semințele de lotus uscate trebuie înmuiate în apă peste noapte înainte de utilizare. Acestea pot fi apoi adăugate direct în supe sau utilizate în alte feluri de mâncare.
– Semințele de lotus proaspete sunt consumate prin ruperea semințelor și îndepărtarea cojii cauciucate.
– Semințele de lotus cristalizate, realizate prin uscarea semințelor de lotus fierte în sirop, sunt o gustare chineză obișnuită, în special în timpul Anului Nou Chinezesc.
– În India, semințele uscate sunt numite „Makhana” și sunt folosite pentru a face makkhane ki kheer, un tip de budincă de lapte.
– Semințele pot fi măcinate în pulbere și consumate uscate sau folosite la fabricarea pâinii.
– Semințele prăjite sunt un substitut perfect pentru cafea.
– Semințele necoapte se consumă crude, fierte sau prăjite, în timp ce semințele coapte sunt fierte sau prăjite.
– Semințele de lotus pot fi adăugate în mâncăruri alimentare, supe, dulciuri, prăjituri și deserturi.
❗️Efectele secundare ale semințelor de lotus
Alergii
Unii oameni pot fi alergici la semințele de Lotus, așadar dacă simțiți orice tip de disconfort după consum, consultați medicul.
– Antiaritmic
Pacienții aflați deja în tratament ar trebui să consulte medicul înainte de administrarea semințelor de Lotus.
– Nivelurile de zahăr din sânge
Pacienții cu diabet zaharat deja tratați cu insulină trebuie să consulte medicul înainte de administrarea semințelor de Lotus, deoarece aceasta tinde să reducă nivelul zahărului din sânge.
Semințele de Lotus mai sunt contraindicate în următoarele condiții:
– Pacienții care au splina slăbită.
– Sămânța de lotus are o componentă antidiareică, dacă aveți constipație sau indigestie, ar trebui să evitați utilizarea acesteia.
– Pacienții care urmează tratament pentru colesterol sau afecțiuni psihiatrice trebuie să evite administrarea semințelor de lotus.
– Pacienții cu diabet zaharat care au insulină nu trebuie să ia această semințe de lotus. Poate scădea prea mult nivelul zahărului din sânge.

Niciun comentariu

Nu ratați!