-
Tarhonul are multiple proprietati terapeutice
Tarhonul (Artemisia dracunculus) este o planta aromatica, considerata una dintre cele mai benefice condimente din bucataria traditionala franceza. Exista inregistrari scrise... -
Cu o istorie lunga ca si planta nutritiva, hameiul este ideal pentru a prepara un ceai cu foarte multe beneficii pentru sanatate
Hameiul este utilizat inca din sec. XIV-lea in Olanda, in industria berii. Cu toate acestea, se crede ca hameiul a fost cultivat inca din sec. VIII-lea. Cea mai utilizata parte... -
Andiva este considerata o delicatesa de catre bucatarii din intreaga lume, aducand multiple beneficii sanatatii
Andiva (Cichorium intybus) se mai numeste cicoare de vara, cicoare de Bruxelles, cicoare Witloof sau cicoare de gradina. Frunzele acestei plante sunt o sursa excelenta de... -
Ceaiul de anghinare are nenumarate beneficii, numarandu-se printre cele mai sanatoase bauturi
Ceaiul de anghinare este o bautura bogata in folat, vitaminele A, B si C si minerale precum magneziu, fosfor, calciu, fier, potasiu, zinc si fibre dietetice. Proprietatile sale... -
Shake energizant cu nuci pecan – beneficii si reteta
Stim deja cat de sanatoase sunt nucile pecan pentru sanatatea noastra. Includerea lor in dieta noastra ofera o multitudine de beneficii: – ajuta la scaderea... -
Uleiul esential de portocala are proprietati uimitoare pentru sanatatea fizica si emotionala
Beneficiile de sanatate ale uleiului esential de portocale pot fi atribuite proprietatilor sale antiinflamatoare, antidepresive, antispastice, antiseptice, afrodisiace,... -
Pelinul – agent de curatare al organismului
S-ar putea sa fi auzit ca pelinul are legatura cu absintul, bautura alcoolica verde, populara din secolul XIX-lea, si asociata cu scriitori si artisti celebri, precum Vincent... -
Calitatile antimicrobiene, antibacteriene si antiinflamatorii ale cepei pot face minuni pentru piele!
Ceapa face parte din familia allium de legume si ierburi, care cuprinde si arpagicul, usturoiul si prazul. Legumele allium au fost cultivate de secole, nu numai datorita...