7 motive pentru a folosi uleiul de susan pentru păr – mod de folosire

0

Uleiul de susan este printre cele mai vechi uleiuri utilizate de omenire și este cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare și lubrifiere. Este derivat din semințe de susan ( Sesamum Indicum ) și este utilizat în mod popular pentru creșterea părului și pentru întreținerea sănătății scalpului. Conține numeroși nutrienți esențiali. Efectul său nutritiv ajută la întărirea părului de la rădăcini și favorizează creșterea părului. În acest articol, am discutat despre beneficiile uleiului de susan pentru păr și despre diferitele modalități de utilizare a acestuia:
👉 Ce este uleiul de susan?
Uleiul de susan este o sursă bogată de acizi grași esențiali și antioxidanți benefici benefici pentru păr. Uleiul are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare care ajută la tratarea mai multor probleme ale scalpului și părului. De asemenea, este îmbogățit cu vitaminele B și E și minerale precum magneziu, calciu, fosfor și proteine. Acești nutrienți ajută la întărirea părului de la rădăcini.
👉 Beneficiile uleiului de susan pentru păr
1. Promovează creșterea părului
Uleiul de susan este bogat în acizi grași polinesaturați, cum ar fi grăsimile omega-3 și omega-6. Acești acizi grași ajută la creșterea părului. Deficiența acestor acizi grași poate duce la căderea părului. Uleiul de susan stimulează circulația sângelui și foliculii de păr, favorizând astfel creșterea părului. De asemenea, pătrunde ușor în scalp și ajută la vindecarea părului de daunele chimice.
2. Ajută la tratarea mătreții
Uleiul de susan are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la tratarea mătreții. Masarea uleiului de susan pe scalp în fiecare seară înainte de culcare poate ajuta la calmarea scalpului și la reducerea mătreții.
În plus, uleiul de susan poate ajuta la hidratarea scalpului / pielii. Ajută la tratarea descuamării scalpului și a mâncărimii asociate cu mătreața.
3. Combate uscarea scalpului
Proprietățile emoliente ale uleiului de susan vă pot netezi firele de păr. Acizii grași din acest ulei de păr pot ajuta la combaterea uscării. Uleiul pătrunde adânc în rădăcinile părului și scalp și astfel hidratează părul. Puteți amesteca părți egale de ulei de susan și suc de lămâie și utilizați-l pentru a reduce uscăciunea scalpului. Puteți aplica acest ulei pe scalp cu vârful degetelor. Masați cu mișcări circulare și acoperiți toate părțile scalpului. Lăsați-l să acționeze peste noapte și spălați a doua zi dimineața.
Pentru rezultate mai bune, înmuiați un prosop în apă fierbinte, stoarceți excesul de apă și înfășurați-l în jurul capului. Păstrați-l timp de 30 de minute și șamponați-vă părul. Căldura va permite amestecului de ulei să pătrundă și să vă condiționeze profund pielea capului.

4. Previne firele gri premature
Uleiul de susan are proprietăți de întunecare a părului. Utilizarea regulată a uleiului poate ajuta la întunecarea nuanței părului. Antioxidanții din uleiul de susan pot ajuta, de asemenea, la inversarea firelor gri premature. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.
5. Protejează părul de razele UV dăunătoare
Expunerea la razele UV ale soarelui poate provoca daune scalpului și părului. Uleiul de susan este un agent natural de protecție solară. Aplicarea uleiului de susan pe scalp și păr poate preveni deteriorarea părului care ar putea apărea în timpul expunerii prelungite la soare. Uleiul formează un strat protector în jurul axului părului și îl menține ferit de razele solare dăunătoare. De asemenea, vă salvează părul de efectele dăunătoare ale poluării.
6. Ajută la calmarea scalpului și părului
Dovezile anecdotice sugerează că uleiul de susan are proprietăți calmante. Căldura din aparatele de coafare vă poate usca pielea capului eliminând toată umezeala. Uleiul de susan poate ajuta la etanșarea umezelii. În plus, acest ulei acționează ca un agent de răcire. Hrănește pielea capului din interior.
7. Oferă părului strălucire
Dovezile anecdotice sugerează că proprietățile emoliente ale uleiului de susan pot contribui la creșterea strălucirii părului. Frecați 2 până la 3 picături de ulei între palme și aplicați pe păr. De asemenea, puteți utiliza uleiul ca un balsam.
👉 Cum se utilizează uleiul de susan pentru păr?
1. Ulei de susan cu ulei de migdale
Uleiul de migdale vă condiționează părul fără a-l încărca. Este o sursă bogată de acizi grași omega-3 și vitamina E. Vitamina E poate reduce stresul oxidativ al scalpului și stimulează creșterea părului.
✔️ Vei avea nevoie de:
– Ulei de susan, 2 linguri
– Ulei de migdale, 2 linguri
– Ajustați cantitățile in funcție de necesitate, proporția trebuie sa rămână aceiași, 1:1
✔️ Mod de aplicare:
– Se amestecă uleiurile într-un castron.
– Masează amestecul de ulei pe scalp și aplică-l în păr. Asigurați-vă că vă acoperiți toată lungimea părului.
– Înfășurați părul cu un prosop fierbinte. Puteți încălzi prosopul scufundându-l în apă fierbinte apoi stoarceți-l.
– Lăsați să acționeze 30-40 de minute. Spală-ți părul cu șampon.
2. Ulei de susan și Aloe Vera
Atât aloe vera, cât și uleiul de susan contribuie la reflectarea razelor UV dăunătoare. Acest amestec ajută la formarea unei bariere de protecție în jurul firului de păr și ajută la prevenirea deteriorării solare.
✔️ Vei avea nevoie de:
– Gel de Aloe vera, 2 linguri
– Ulei de susan, 2 linguri
– Ajustați cantitățile in funcție de necesitate, proporția trebuie sa rămână aceiași, 1:1
✔️ Mod de aplicare:
– Se amestecă gelul de aloe vera și uleiul de susan într-o cratiță. Se încălzește câteva minute și se lasă deoparte să se răcească.
– Aplicați amestecul pe scalp și pe păr și lăsați-l să acționeze timp de 30-45 de minute.
– Spălați-vă părul cu șampon.
3. Ulei de susan și avocado
Avocado este bogat în vitamina E și are un conținut ridicat de antioxidanți. Antioxidanții ajută la menținerea sănătății scalpului prin neutralizarea radicalilor liberi. Avocado conține uleiuri care vă ajută să vă hrăniți părul și să îi redați sănătatea.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 avocado copt
– Ulei de susan, 2 linguri
✔️ Mod de aplicare:
– Pasează avocado până devine o pastă fină. Se amestecă cu uleiul de susan.
– Aplicați acest amestec pe scalp și pe păr și lăsați-o să acționeze timp de o oră.
– Se spală cu șampon.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.