Când vine vorba de aspecte inestetice ale corpului, vergeturile fac parte și ele din această categorie ca și celulita. Acestea apar de obicei în urma sarcinii sau a schimbărilor bruște de greutate. În anumite cazuri, vergeturile pot fi cauzate de schimbări hormonale, factori genetici sau pierderea elasticității și fermității pielii.
Oricare ar fi motivul apariției lor, persoanele afectate încearcă să găsească soluții pentru eliminarea vergeturilor. De cele mai multe ori, aceste semne apar în zone vizibile, cum ar fi abdomenul și coapsele.
Chiar dacă nu elimină complet vergeturile, iată 5 tratamente naturale care ajută la diminuarea acestora și la îmbunătățirea aspectului pielii.
1. Tratament cu albuşuri şi ulei de măsline
Acest tratament împotriva vergeturilor are efecte uimitoare, iar după câteva săptămâni de folosire constantă, vei observa că pielea este mult mai netedă, iar vergeturile abia dacă se mai observă.
Este bine să ştii că vergeturile apar atunci când fibrele de colagen şi proteinele din derm sunt afectate de întinderea bruscă a pielii. Prin urmare, trebuie să refaci această problemă, iar albuşul de ou este excelent în acest sens, deoarece este bogat în proteine şi aminoacizi.
Ingrediente:
– 2 albuşuri bătute spumă,
– 1/2 ceaşcă de ulei de măsline.
După ce-ţi exfoliezi delicat pielea cu vergeturi, întinde albuşul pe ea şi lasă-l să acţioneze până când se usucă. Clăteşte albuşul şi hidratează-ţi pielea cu ulei de măsline.
2. Tratament cu aloe vera
Aloe vera este un remediu celebru pentru hrănirea și repararea pielii. Conține antioxidanți și substanțe hidratante care stimulează regenerarea celulelor și ajută la reducerea vergeturilor.
Dacă ai o plantă aloe vera acasă, poți obține gelul tăind câteva frunze sau, dacă nu ai planta la îndemână, poţi cumpăra extract de la farmacie sau plafar.
Ingrediente:
– 1/2 cană de gel de aloe vera,
– 2 linguri de ulei de măsline.
Pune gelul de aloe vera și uleiul de măsline în blender și procesează pentru câteva minute. După ce ai obținut un amestec omogen, aplică-l pe zonele cu vergeturi și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. Clătește cu apă caldă și repetă procedeul în fiecare zi, până când observi o îmbunătăţire a aspectului pielii.
3. Tratament cu cafea şi ulei de argan
Uleiul de argan a devenit foarte popular în ultima perioadă, datorită efectelor senzaţionale asupra pielii. Pe lângă faptul că hidratează şi hrăneşte pielea în profunzime, uleiul de argan ajută semnificativ la regenerarea ei.
Ingrediente:
– zaţ de cafea,
– ulei de argan.
Dacă te confrunţi cu vergeturi pe posterior, 3 linguriţe de zaţ de cafea şi 3 de ulei de argan sunt de ajuns pentru tratamentul exfoliant. Cantitatea de ingrediente poate creşte, în funcţie de mărimea zonei pe care vrei să o tratezi.
4. Tratament cu zahăr
Deși consumul de zahăr este dăunător pentru sănătate, poți folosi acest aliment în alte scopuri. Textura sa densă ajută la crearea unui exfoliant natural care elimină celulele moarte ale pielii și reduce vergeturile.
Ingrediente:
– 4 linguriţe de zahăr,
– 4 linguriţe ulei de migdale,
– 4 linguriţe zeamă de lămâie.
Amestecă ingredientele şi masează pielea cu vergeturi, iar după 15 minute clăteşte bine pielea cu apă călduță. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.
5. Tratamentul cu cartofi cruzi
Vitaminele și mineralele din sucul de cartofi reduc cicatricile și vergeturile. Proprietățile sale stimulează regenerarea celulelor și măresc producția de colagen, prevenind lăsarea pielii.
Acest tratament este cât se poate de simplu. Ia un cartof de mărime adecvată, decojește-l și răzuie-l. Stoarce sucul cartofului ras și aplică acest lichid pe regiunile afectate de vergeturi în fiecare zi, o dată dimineața și o dată seara. Lasă sucul de cartofi să se usuce pe piele, apoi clătește cu apă rece.
Niciun comentariu