Efectele negative ale gelului de păr – 4 motive pentru care nu ar mai trebui să îl folosești

0

Cercetările istorice arată că oamenii au folosit geluri naturale de păr încă din perioadele egiptene antice și greco-romane. Însă, gelul de păr convențional a fost produs în anii 1960 de Luis Montoya din SUA și vândut sub numele de marcă DEP, care reprezintă ingredientul principal al produsului, ftalatul de dietil, care îi conferea textura sa distinctă, nelipicioasă. Gelurile obișnuite sunt alcătuite în principal din polimeri cationici, care au sarcini pozitive și conferă gelului rigiditatea, permițându-i să se lipească cu ușurință de firul de păr, lăsându-l să-și păstreze locul pentru perioade lungi de timp.
Pe de altă parte, gelurile de păr sunt considerate a avea consecințe negative asupra părului, scalpului și corpului datorită prezenței substanțelor chimice toxice. Următoarele sunt câteva dintre consecințele negative ale gelului de păr:
👉 Efectele negative ale gelului de păr
1. Uscarea și deshidratarea părului:
Gelurile de păr conțin alcool și substanțe chimice corozive care elimină umezeala din păr și scalp și îl usucă. Aceste geluri afectează nivelul de umiditate și reduc producția de sebum, creând păr uscat, fragil și predispus la rupere, care duce la mâncărime și descuamare a scalpului.
2. Căderea părului:
Aceste geluri deshidratează părul și scalpul, făcând astfel părul predispus la rupere și cădere. Compușii chimici prezenți în aceste geluri împreună cu poluanții externi reacționează împreună cu acumularea de celule moarte. Acest lucru blochează foliculii de păr și în cele din urmă provoacă căderea părului.

3. Mătreața:
Un scalp deshidratat și descuamat se caracterizează prin iritație, mâncărime și mătreață. Producția necorespunzătoare de sebum, porii pielii și foliculii de păr nesănătoși și înfundați, rădăcinile părului slăbite, toate împreună provoacă și agravează problema mătreții, dermatita seboreică sau inflamația scalpului care poate duce și la alte boli ale pielii, cum ar fi acneea.
4. Decolorare și deteriorare:
Deteriorările, vârfurile despicate, subțierea și decolorarea părului sunt, de asemenea, efecte secundare frecvente ale folosirii gelurilor de păr. Aceste geluri smulg conținutul de hrănire și umiditate al părului și perturbă echilibrul pH-ului părului. Substanțele chimice dăunătoare din aceste geluri au efecte dăunătoare asupra părului vopsit sau decolorat, iar utilizarea prelungită a acestor geluri duce la albirea timpurie.

Niciun comentariu

Nu ratați!