Gel de duș făcut în casă cu ulei esențial de portocale, jojoba, migdale și unt de shea (rețetă)

0

Gelul de duș standard cumpărat din magazin conține petrol și alte ingrediente pe bază de chimicale, cum ar fi parfumul adăugat. Dacă observați că pielea se usucă, se înroșește, mâncărime sau se descuamează, luați în considerare un alt gel de duș; totuși, vă recomandăm să vă faceți propriul gel de duș, astfel încât să puteți ști exact ce conține. Este ușor de făcut.
Ingrediente:
2 linguri de unt de shea
1 lingură ulei de jojoba
1 lingură ulei de migdale
1 linguriță ulei de cocos fracționat
¼ ceașcă săpun de Castile
1 lingură glicerină vegetală
1 linguriță gumă xantan
¼ ceașcă apă caldă (apă distilată)
12 picături de ulei esențial de portocale
Mod de preparare:
Pentru a prepara gelul de duș, pune untul de shea într-o tigaie mică și topește-l la foc mic. Adăugați uleiul de jojoba, uleiul de migdale și uleiul de cocos. Untul de shea este un ingredient uimitor, având în vedere conținutul său de vitamina A. Este, de asemenea, foarte hidratant. Uleiul de jojoba oferă beneficii mari de vindecare a pielii și este util în reducerea acneei, precum și a psoriazisului. Pentru un aport de vitamina E – foarte benefică pentru piele – uleiul de migdale este calea de urmat. Și știm că uleiul de nucă de cocos este un hidratant grozav care luptă și împotriva bacteriilor.
Acum, turnați amestecul de ulei și unt de shea într-un castron de mărime medie și presărați guma xantan în bol, lăsându-l să stea aproximativ un minut. Poate vă întrebați care este acest ingredient. Guma xantan este un agent de îngroșare. Deși nu este o idee bună să mănânci prea mult, poate fi de ajutor pentru piele. Folosind un blender de mână, dizolvați guma în amestecul de unt de shea și ulei. Faceți acest lucru timp de unu sau două minute.

Apoi, adăugați săpunul de castile, glicerina vegetală și apă caldă. Săpunul de Castile este un săpun natural, pe bază de legume. Glicerina vegetală este utilă deoarece este un umectant pe bază de plante, ceea ce înseamnă că asigură umiditate pielii. Amestecă din nou timp de aproximativ două minute. În acest moment, va începe să arate ca o loțiune cremoasă.
La sfârșit, adăugați uleiul esențial de portocale. Uleiul esențial de portocale dulci are un parfum încântător de citrice și, de asemenea, luptă împotriva bacteriilor, contribuind în același timp la reducerea stresului. Turnați gelul de duș într-un dozator de săpun. Poate doriți să-l agitați înainte de utilizare, deoarece se poate separa puțin. Utilizați în câteva săptămâni, deoarece nu conține conservanți.
Acest gel de duș DIY este fabricat din unele dintre cele mai benefice ingrediente și de curățare pentru piele, inclusiv unt de shea, ulei de jojoba, ulei de migdale, nucă de cocos și săpun de Castilia. Uleiul esențial de portocale este pentru parfum si nu numai.
Rezumat rețetă
Într-o tigaie mică pe aragaz, topește încet untul de shea în apă distilată la foc mic.
Adăugați uleiurile de jojoba, migdale și nucă de cocos. Se amestecă bine folosind un blender de mână.
Turnați uleiurile amestecate într-un vas termorezistent.
Adăugați guma xantan și lăsați-o să stea timp de 1-2 minute.
Apoi, adăugați săpunul de Castile și amestecați.
Adăugați glicerina și uleiul esențial de portocală dulce. Amestecați bine.
Amestecul trebuie să fie cremos și gros. Turnați-l într-un dozator.
Utilizați în decurs de câteva săptămâni.

Niciun comentariu

Nu ratați!