Îngrijirea părului – rețete naturale de măști pentru un păr sănătos și puternic

0

Măștile naturale pentru păr, făcute acasă, sporesc hrănirea firului de păr și rădăcina acestuia. Folosind o mască de păr făcută în casă, nu numai ca este foarte ieftină, dar, în primul rând, evitați chimicalele celor din comerț. Pentru aceste măști aveți nevoie doar de câteva ingrediente simple și la îndemână.
Hrăniți și hidratați părul cu substanțe nutritive puternice, furnizate de natură, pentru a obține un păr strălucitor și plin de vitalitate.
Ouăle conțin numeroase substanțe nutritive, de la vitaminele A, B și D, la fier și proteine. Iată un scurt rezumat al substanțelor nutritive găsite în ouă, benefice părului:
-proteina- hrănește rădăcinile părului, care încurajează creșterea.
-acizii grași- dau părului o strălucire naturală
-vitamina A- împiedică ruperea firului de păr
-vitamina D- împiedică căderea părului
-vitamina B12- promovează creșterea firului de păr
-calciu- promovează creșterea părului și este important pentru absorbția adecvată a vitaminei D
Bananele sunt excelente pentru măștile de păr. Ele sunt bogate în potasiu, vitamine, antioxidanți și uleiuri naturale. Utilizând o mască de păr cu banană, făcută chiar de tine, în propria bucătărie, vei obține proprietăți uimitoare de hidratare. Iată câteva dintre substanțele nutritive găsite în banane:
-potasiu- vindecă părul uscat și deteriorat
-vitamina A- întărește foliculii de păr și hrănește părul uscat
-vitamina E- promovează sănătatea părului și scalpului
-vitamina C- reglează uleiul natural al părului

Ingrediente:
* 1 ou (sau două pentru păr lung)
* 1/2 ceașcă de lapte (sau întreagă pentru par lung)
* zeama de la o lămâie
* 2 – 4 linguri de ulei de măsline
Mai întâi separați albușul de gălbenuș în funcție de tipul de păr. Pentru părul gras veți folosi numai albușul iar pentru părul uscat utilizați doar gălbenușul. Pentru parul normal utilizați întregul ou.
Bateți ouăle după care adăugați laptele, uleiul de măsline și amestecați bine. Adăugați și zeama de lămâie, aceasta va oferi scalpului un aspect revigorant. Amestecați bine, puteți folosi și mixerul pentru o mai bună omogenizare.
Masați amestecul de la scalp până la vârful părului și lăsați-l să stea cel puțin 15-20 de minute. Asigurați-vă că stați deasupra chiuvetei, deoarece această mască picură. Acoperiți-vă părul cu o cască din plastic (cea pentru dus) sau un prosop. Folosiți apă călduță sau rece, clătiți bine amestecul din păr, asigurându-vă că abordați toate zonele scalpului.
Ingrediente:
* o banană
* două linguri de ulei de măsline
* o lingură de miere
Pasați banana până când aceasta devine foarte fină. Adăugați mierea, uleiul de măsline și amestecați bine. Aplicați masca de la rădăcină spre vârf și lăsați-o să acționeze o oră. Clătiți cu apă caldă.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.