Măști de păr cu avocado – redă sănătatea parului tău

0

Părul uscat duce la ruperea firelor, vârfuri despicate și un păr nesănătos, în general. Pentru unele persoane, oricât de mult își condiționează părul în timpul spălării, nu pare să fie suficient. Ei bine, pentru acestea există măști de păr cu avocado super hrănitoare și bogate în nutrienți.
Balsamurile cumpărate în magazin nu fac prea multe pentru părul dvs., cu excepția încărcării firelor firelor de păr care se transformă în cele din urmă în acumulare. Singura modalitate de a salva părul uscat și deteriorat este de a folosi ingrediente naturale care să hidrateze părul din interior, în timp ce îl hrănește. Avocado este un astfel de ingredient care poate ajuta la restabilirea sănătății părului uscat și deteriorat.
❓Avocado este bun pentru părul tău
Ca să spun simplu, da! Avocado este un ingredient puternic pentru tratarea uscăciunii și a daunelor și vă poate ajuta părul în următoarele moduri:
•Avocado este bogat în acizi grași omega-3 și aminoacizi esențiali. Acestea vă acoperă firul de păr și îl ajută să păstreze umezeala și textura. Uleiurile naturale din fructe (da, avocado este un fruct) oferă părului tău o hidratare de lungă durată și profundă.
•Conține vitaminele A, B2, D și E, beta-caroten și minerale precum cuprul și fierul. Acești nutrienți vă ajută să vă hrăniți părul și scalpul și vă favorizează o creștere sănătoasă a părului.
•Avocado conține vitamina E care are proprietăți antioxidante, care ajută la prevenirea deteriorării părului de radicalii liberi. Acest lucru vă poate menține părul sănătos mai mult timp.
•Ajută la repararea daunelor prin condiționarea și hrănirea părului cu substanțele nutritive esențiale de care are nevoie pentru a fi sănătos.
•Fructul este bogat in biotina , care s-a dovedit că ajută la stimularea creșterii firelor noi de păr.
Notă: Nu există suficiente studii științifice cu privire la efectele avocado-ului asupra părului uscat. Cu toate acestea, dovezile anecdotice arată că mulți oameni au folosit măști de avocado pentru a obține un păr mai mătăsos și mai moale și rezultatele au fost pe măsura așteptărilor.
❓Cum se folosește masca de păr cu avocado pentru părul uscat și deteriorat
💁‍♀️ Mască pentru păr cu ulei de cocos și avocado
Uleiul de cocos are proprietăți excelente de penetrare, oferindu-i capacitatea de a se infiltra adânc în interiorul firului de păr, reparându-l din interior. Acest lucru scade porozitatea părului și reduce pierderea de proteine. De asemenea, conține acizi grași esențiali care pot reduce efectul deteriorării asupra părului.
✔️Vei avea nevoie de:
•1 avocado de dimensiuni medii copt
•2 linguri ulei de cocos
•Casca de duș
✔️ Proces:
1.Pasează avocado într-un castron până când formează o textura fină.
2.Adăugați două linguri de ulei de cocos în piureul de avocado și amestecați bine.
3.Aplicați acest amestec pe păr și pe scalp. Asigurați-vă că vă concentrați asupra vârfurilor părului, deoarece acestea sunt cele mai vechi și mai deteriorate părți.
4.Odată ce părul dvs. este complet acoperit în amestec, acoperiți-l cu o cască de duș și așteptați 30 de minute.
5.Spălați-vă părul cu apă călduță și șampon.
6.Strângeți excesul de apă din păr folosind un prosop. Lăsați părul să se usuce la aer.
✔️ Cât de des?
De 1-2 ori pe săptămână.

💁‍♀️ Mască de păr cu avocado, miere și ulei de măsline
Uleiul de măsline conține squalen, care are proprietăți excelente de condiționare și hidratare. Uleiul este ușor și nu vă încarcă părul. Vă poate face părul moale de la prima utilizare. De asemenea, poate ajuta la promovarea creșterii părului. Mierea este un agent de umectare care ajută la etanșarea apei în firul de păr, reducând pierderile de umiditate și sporind strălucirea acesteia.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 avocado de dimensiuni medii copt
•2 linguri miere crudă
•2 linguri de ulei de măsline
•2-3 picături de ulei esențial de lavandă (opțional)
•Casca de duș
✔️ Proces
1.Puneți ingredientele într-un robot de bucătărie și procesați până obțineți un amestec fin.
2.Aplicați acest amestec pe păr și pe scalp. Nu uitați să aplicați acest amestec pe vârfurile părului.
3.Odată ce părul dvs. este complet acoperit, acoperiți-l cu o cască de duș și aplicați. Așteptați 30-45 de minute.
4.Spălați-vă părul cu apă călduță și șampon.
5.Strângeți excesul de apă din păr folosind un prosop. Lăsați părul să se usuce la aer.
✔️ Cât de des?
O dată pe săptămână.
💁‍♀️ Aloe Vera și Avocado
Aloe vera conține enzime proteolitice care îndepărtează celulele moarte ale pielii pe scalp. Este un balsam natural de păr și poate reduce deteriorarea și căderea părului. Uleiul de cocos, mierea și avocado lucrează împreună pentru a vă condiționa părul, în timp ce pH-ul scăzut al lămâii vă sigilează cuticulele, adăugând strălucire și minimizând ruperea firelor de păr.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 avocado de dimensiuni medii copt
•2 linguri miere crudă
•2 linguri de gel de aloe vera
•1 1/2 lingurițe suc de lămâie
•2 lingurițe ulei de cocos
•Cască de duș
✔️ Proces:
1.Combinați toate ingredientele până obțineți un amestec uniform. Puteți folosi un robot de bucătărie pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt bine amestecate.
2.Aplicați acest amestec pe păr și pe scalp.
3.Odată ce părul dvs. este complet acoperit, puneți o cască de duș și așteptați 15-20 de minute.
4.Spălați-vă părul cu apă călduță și șampon.
5.Strângeți excesul de apă din păr folosind un prosop. Lăsați părul să se usuce la aer.
✔️ Cât de des?
O data la doua saptamâni.
👉 Sfaturi simple despre modul de îngrijire a părului uscat și deteriorat
1.Spălați-vă întotdeauna părul cu apă călduță (nu fierbinte), deoarece acest lucru vă va ajuta să sigilați cuticula părului. O cuticula de par sigilata este mai buna pentru a retine umezeala si pentru a proteja părul de deteriorări.
2.Nu îl uscați prosopul. Un prosop trebuie folosit doar pentru a absorbi excesul de apă din păr. Frecarea viguroasă a părului cu un prosop va duce doar la rupere și vârfuri despicate.
3.Folosiți un pieptene din lemn cu dinți largi pentru a vă pieptăna părul. Acest lucru va minimiza ruperea.
4.Folosiți huse de pernă de mătase pentru a dormi, pentru a evita pierderea de umiditate.
5.Luați o pauză de la orice tratament chimic, cum ar fi colorarea, deoarece acestea vor avea un impact semnificativ asupra sănătății părului, mai ales dacă părul dvs. este deja uscat și deteriorat.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.