Uleiul de argan este nemaipomenit pentru îngrijirea pielii și părului!

0

Imaginați-vă un fruct atât de hrănitor încât caprele vor urca în copac doar pentru a-l mânca. Este vorba despre argan. În interiorul acestui mic fruct se află sămânța ce ne dă uleiul prețios, utilizat ca supliment alimentar de-a lungul anilor. Acești copaci cresc lent și sunt atât de venerați încât în 1998 Pădurea Argan din Maroc a fost declarată rezervație a biosferei de către UNESCO.
Oamenii din întreaga lume au profitat de numeroasele beneficii ale uleiului de argan pentru a trata infecțiile cutanate, mușcăturile de insecte sau erupțiile cutanate. Este foarte eficient în hidratarea părului și pielii, fiind bogat în vitamina A și E, antioxidanți, acizi grași, omega-6 și acid linoleic. Cercetările arată că, atunci când este aplicat pe piele ușurează inflamația, în timp ce hidratează pielea.
Uleiul este considerat foarte benefic pentru afecțiunile reumatice sau artrite. Flavonoidele prezente în uleiul de argan au proprietăți antiinflamatorii puternice și pot fi utilizate pentru a trata probleme externe cât și interne, inclusiv ameliorarea durerii. Uleiul de argan conține un nivel ridicat de triterpenoide, în special butyrospermol, compuși biologic activi care sunt bine cunoscuți pentru beneficiile lor antiinflamatorii. Conținutul ridicat de acid linoleic mărește producția de prostaglandine, cunoscute pentru a ajuta la condițiile reumatologice.
Pentru ameliorarea durerii mușchilor și articulațiilor, masați câteva picături de ulei de argan pur pe zonele afectate.
Uleiul de argan conține compuși organici care, adăugați la alimente, măresc concentrația de pepsină în sucurile gastrice ale organismului, îmbunătățind astfel digestia. Pepsina este o enzimă importantă în sucul gastric ce digeră proteinele găsite în carne, ouă sau produse lactate. O digestie mai bună înseamnă mai multă energie, mai puțină foame, o pierdere în greutate și un organism mai sănătos.
S-au făcut multe studii privind capacitatea uleiului de argan de a lupta împotriva cancerului și a altor boli. Nivelurile ridicate de antioxidanți din ulei ajută la protejarea pielii de radicali liberi care pot duce la cancer de piele. S-au făcut studii privind puterea uleiului de argan de a lupta împotriva cancerelor de colon și vezică, a cancerului de prostată, precum și a creșterilor canceroase în organism, care pot rezulta din infecții sau inflamații.

Atunci când este aplicat extern, trocoferolul din vitamina E ajută la stimularea producției de celule în timp ce îngrijește pielea. Acesta este motivul pentru care companiile cosmetice îl includ in produsele anti-îmbătrânire sau în cele pentru îngrijirea parului. Este adevărat că uleiul de argan este costisitor, însă cu doar o picătură sau două vă puteți hrăni pielea pe tot parcursul zilei, absorbindu-se repede, fără să o lase uleioasă.
Într-un studiu din 2017 al Departamentului de Dermatologie al Universității Medicale din Viena, un grup care folosea uleiul de argan ca parte a procedurii obișnuite de îngrijire a pielii timp de 30 de zile, au dovedit ca si-au îmbunătățit semnificativ hidratarea pielii comparativ cu un grup care a folosit tratamente cosmetice comerciale.
Deoarece pierderea de umiditate este unul dintre principalele motive ale îmbătrânirii pielii, rezultatele sunt uimitoare atunci când pielea este hidratată, pierde mai puțin colagen și este mai bine protejată de soare, căldură, frig sau vânt. Cercetătorii au mai descoperit că pielea ar putea pierde mai multă apă fără a se usca, ceea ce înseamnă ca nu este doar un efect cosmetic, ci și o schimbare reală la nivel celular.
Uleiul de argan a fost dovedit că reduce nivelul de sebum persoanelor cu tenul gras. Cremele chimice pot fi costisitoare și, pe termen lung, fac mai mult rău decât bine. Uleiul de argan, cu un conținut ridicat de acid linoleic, ajută la reducerea inflamației cauzate de acnee, ajutând în același timp la vindecarea celulelor pielii deteriorate și cicatrizare.
Dacă aveți călcâiele uscate sau crăpate aplicați două picături și masați-le. Puneți o pereche de șosete și lăsați-le cel puțin 20 de minute, sau de preferat seara înainte de somn până dimineață. Înainte de a face baie, folosiți o cârpă îmbibată în apă caldă pentru a curăța picioarele. Există riscul să alunecați.

Niciun comentariu

Nu ratați!