Cum se păstrează hreanul peste iarnă – 3 rețete simple și rapide, explicate pas cu pas

0

1. Hrean simplu – ingrediente necesare:
– 200 g rădăcină de hrean
– 250 ml apă
– 1 linguriță sare neiodată
– 1 linguriță și jumătate zahăr
– 2 lingurițe și jumătate oțet 9%
Mod de preparare:
– Spălăm bine rădăcinile de hrean și le curățăm de coajă. Dacă sunt foarte tari, le putem înmuia în apă rece timp de 1-2 ore. Le tăiem în bucățele după care le punem în vasul blenderului și mărunțim.
– Dizolvăm sarea și zahărul în apă fiartă și răcită, adăugăm oțetul, amestecăm și turnăm marinada peste hrean. Amestecăm foarte bine.
– Transferăm compoziția în borcane sterilizate pe care le închidem ermetic cu capace sterilizare. Păstrăm la frigider.
2. Hrean cu sfeclă roșie – ingrediente necesare:
– 200 g rădăcină de hrean
– 200 ml apă
– 50 ml suc de sfeclă roșie
– 1 linguriță sare neiodată
– 1 linguriță și jumătate zahăr
– Două linguriță și jumătate oțet 9%

Mod de preparare:
– Spălăm bine rădăcinile de hrean și le curățăm de coajă. Dacă sunt foarte tari, le putem înmuia în apă rece timp de 1-2 ore. Le tăiem în bucățele după care le punem în vasul blenderului și mărunțim.
– Tăiem și sfecla crudă în bucăățele și pasăm cu blenderul. Stoarcem sucul cu ajutorul unei strecurătoare mărunte. Amestecăm sucul de sfeclă și apa fiartă și răcită după care dizolvăm sarea și zahărul în această soluție. La final adăugăm oțetul și amestecăm.
– Turnăm marinada peste hreanul mărunțit și amestecăm foarte bine. Transferăm compoziția în borcane sterilizate pe care le închidem ermetic cu capace sterilizare. Păstrăm la frigider.
3. Hrean dublu (rădăcină și frunze) – ingrediente necesare:
– 200 g rădăcină de hrean
– 55-60 g frunze de hrean
– 300 ml apă
– 1 linguriță sare neiodată
– 1 linguriță și jumătate zahăr
– Două linguriță și jumătate oțet 9%
Mod de preparare:
Spălăm bine rădăcinile de hrean și le curățăm de coajă. Dacă sunt foarte tari, le putem înmuia în apă rece timp de 1-2 ore. Le tăiem în bucățele după care le punem în vasul blenderului și mărunțim.Spălăm și uscăm frunzele de hrean și le tăiem în bucățele. Le mărunțim cu blenderul și le amestecăm cu apă fiartă și răcită, sarea, zahărul și oțetul. Turnăm marinada peste rădăcina tocată de hrean și amestecăm foarte bine. Transferăm compoziția în borcane sterilizate pe care le închidem ermetic cu capace sterilizare. Păstrăm la frigider.

Niciun comentariu

Nu ratați!