Placinta fara gluten cu lamaie – reteta si beneficii

0

Placintele cu lamaie au fost populare inca din perioada medievala. Aceasta reteta imbunatateste imunitatea, sanatatea pielii si ajuta digestia. Aceasta contine fibre, vitamina B2, B12, B5, B6, D, C, E, mangan, seleniu, fosfor, zinc, folat, calciu, magneziu, sodiu, proteine, potasiu si fier.
Ouale sunt o excelenta sursa de proteine, ele ajuta la mentinerea musculaturii puternice si sanatoase, oferind satietate. In plus, ouale contin colagen, ceea ce ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii.
Lamaie: este o sursa excelenta de vitamina C, deci ajuta la stimularea sistemului imunitar. In plus, consumul de lamaie ajuta digestia si promoveaza detoxifierea, eliminand toxinele din ficat si lupta impotriva radicalilor liberi.
Faina fara gluten: Renuntarea la alimentele care contin gluten duce la disparitia simptomelor suparatoare, iar starea de sanatate se restabileste la un nivel satisfacator. Respectarea unui regim aliementar fara gluten poate fi destul de dificila initial, dar odata cu trecerea timpului, veti descoperi ca se gasesc suficienti inlocuitori pentru alimente, una dintre ele fiind faina fara gluten.

Ingrediente:
110 g unt
4 oua (albusurile si galbenusurile separate) 
4 picaturi de otet
150 g zahar pudra
Coaja de la o lamaie bio, tocata marunt (aproximativ jumatate de lingura)
3 linguri de suc de lamaie
110 g faina fara gluten
480ml lapte
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm diametru (tava rotunda) sau latura (tava patrata).
Topiti untul si puneti-l deoparte. Apoi bateti albusurile si otetul cu un mixer electric pana cand se transforma intr-o spuma tare.
Intr-un bol mare bateti cu un tel galbenusurile si zaharul pana se amesteca bine. Apoi adaugati untul topit, sucul de lamaie si coaja de lamaie. Amestecati bine, apoi adaugati faina, si apoi laptele.
Incorporati usor albusurile spuma in amestec, insa incepeti cu doar o treime, apoi adaugati restul. Aveti grija sa nu ramana cocoloase.
Odata adaugate albusurile spuma, turnati compozitia in tava si bagati-o in cuptor.
Coaceti aproximativ 45 – 60 minute.
Cand e gata, ar trebui sa fie usor gelatinoasa in centru, dar nu foarte mult. Partea de deasupra ar trebui sa fie maro-aurie.
Lasati prajitura sa se raceasca minim 3 ore.
Odata racita, rasturnati-o pe un platou si adaugati deasupra zahar pudra.
Sursa: https://draxe.com/recipe/gluten-free-lemon-meringue-pie/  http://stasty.com/?p=6198

Niciun comentariu

Nu ratați!