Fulgi de ovăz cu miere și semințe de in – aliatul ideal pentru colesterol, digestie și slăbire

0

Vrei să mănânci ceva sănătos și sățios la micul-dejun? Alege fulgii de ovăz. Aceștia sunt extrem de benefici pentru inimă și digestie. În câteva minute poți transforma aceste cereale într-un preparat cremos, sățios și extrem sănătos, urmând rețeta de mai jos, care conține de asemenea semințe de in, miere și un pic de lapte sau apă.

Pastă de Fulgi de ovăz cu miere și semințe de in 

Este un mic-dejun extrem de sănătos pentru inimă. Ovăzul este renumit pentru proprietățile cardiovasculare remarcabile și pentru ajutorul oferit în dietele de slăbire.

INGREDIENTE

• 2 căni de fulgi de ovăz
• 1-2 lingurițe de semințe de in măcinate
• 1 lingură de miere de albine
• puțină apă
• 1 vârf de cuțit de sare
• ½ cană de lapte (opțional)

PREPARARE

Fulgii de ovăz se fierb cu puțină apă și sare pe baie de aburi, până când se înmoaie și se fac ca o pastă. La final, se adaugă semințele de in măcinate, mierea și laptele (opțional). Această pastă de ovăz, fără semințe de in se poate introduce și în meniul bebelușilor de peste 6 luni.

Fulgii de ovăz – Conținut nutrițional

Ovăzul este o sursă fabuloasă de seleniu, fier, magneziu, zinc, Vitamina B1, Vitamina E, fibre, proteine și antioxidanți. Fulgii de ovăz sunt recomandați în special persoanelor care au probleme cu colesterolul sau constipația. Consumați zilnic, fulgii de ovăz îmbunătățesc digestia (previn infecțiile intestinale cu bacterii) și sănătatea inimii, și ajută la pierderea în greutate, reducând totodată riscul de apariție al cancerului. Ovăzul inclus în dieta zilnică alungă oboseala și scade apetitul exagerat.

Niciun comentariu

Nu ratați!