Îți amintești acele zile când mergeai la casa bunicilor și simțeai un miros de pâine delicioasă venind din bucătărie? 🍞💕 Nu cred că există ceva mai bun decât gustul acelor turte… 😍
Din păcate, oamenilor le este mai comod să cumpere pâine și nu să o prepare acasă. Dar astăzi, îți voi arăta cum să prepari ușor, simplu și sănătos, turte țărănești la tigaie! 🥖
Ingrediente 🧑🍳:
- 2 căni de făină 🌾
- 1 pahar cu apă caldă 💧
- O bucățică mică de drojdie 🍞
- Jumătate de lingură de bicarbonat 🧂
- Jumătate de lingură de ulei
- Jumătate de lingură de sare 🧂
Cum le prepari? 👩🍳
- Amestecă drojdia, apa și făina într-un bol mare, până obții o cocă omogenă. Las-o să se odihnească timp de 15 minute. ⏳
- Adaugă uleiul, sarea, încă o cană de făină și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine și lasă aluatul să stea 2 ore, timp în care va crește până își va dubla volumul. 🍞📈
- Împarte coca în 8 părți egale, acoperă-le cu un prosop și lasă-le să mai stea o jumătate de oră. ⏲️
- Încălzește o tigaie cu câteva picături de ulei. Asigură-te că ai o tigaie din teflon sau orice tigaie pe care nu se lipește. 🔥
- Prăjește fiecare bucată de cocă câte 2 minute pe fiecare parte, până devin rumene și delicioase. 🌟
După ce le-ai făcut, poți pune peste turte brânză 🧀 sau ouă 🍳 și le poți consuma alături de o salată 🥗 proaspătă!
Ce zici? Te încumeți să încerci? 😊 Cu siguranță îți vei aminti de copilărie și de gustul turtei calde! 🥰
Niciun comentariu