Sarac in calorii, dar bogat in micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie. Calitatile nutritionale incontestabile si virtutile terapeutice il recomanda spre consum in scopul diminuarii riscurilor unor afectiuni grave, precum cancere sau maladii cardiovasculare.
Broccoli contine vitaminele A si K, care ajuta la asimilarea corecta a vitaminei D – numita si vitamina soarelui – si care ajuta la dezvoltarea si mentinerea sistemului osos. Totodata, broccoli este o sursa importanta de proteine, care sunt ideale in dieta pentru ca tin de foame, si crom, care tine in frau pofta de dulce, iar caloriile pe care le contine sunt foarte putine.
Mai multe despre beneficiile acestei legume puteti citi aici.
Beneficiile consumului de broccoli:
» Reprezinta un puternic antioxidant;
» Ajuta la inghijirea pielii;
» Reduce colesterolul;
» Sustine sanatatea inimii;
» Protejeaza impotriva radiatiilor UV;
» Intareste sistemul imunitar;
» Ajuta la sanatatea oaselor;
» Protejeaza ochii;
» Trateaza tulburarile de stomac;
» Scade inflamatia si reactiile alergice.
Ingrediente:
🥦 1 broccoli -500 grame
🥦 2 cartofi mici(140 grame) sau unul mai mare
🥦 1 ceapa alba
🥦 3 catei de usturoi
🥦 linguri de unt
🥦 1,2 l apa
🥦 2 linguri smantana de gatit(optional)
🥦 5 linguri de parmezan proaspat ras
🥦 sare, piper
Mod de preparare:
🥦 Curatati cartofii si taiati-i cubulete.
🥦 Separati buchetelele de brocoli de pe tulpina. Taiati si tulpina cubulete.
🥦 Caliti putin ceapa in unt si adaugati si usturoiul zdrobit.
🥦 Adaugati restul legumelor si apa.
🥦 Lasati legumele sa fiarba 7 minute.
🥦 Turnati-le in blender si mixati pana ce se transforma intr-o pasta.
🥦 Adaugati parmezanul ras si smantana de gatit.
🥦 Adaugati sare si piper dupa gust.
Niciun comentariu