O idee de rețetă culinară rapidă, sățioasă și extrem de gustoasă pentru o zi de vară, fără cuptoare încinse și stive de vase adunate în chiuvetă? Avem o soluție, gata în 10 minute! Iată rețeta de supă de castraveți, asemănătoare taratorului pregătit de vecinii noștri bulgari.
Dacă ne dorim un preparat ușor și răcoritor, perfect pentru zile toride, supa de castraveți este soluția perfectă! Se servește rece și este extrem de aromată. Dar, mai presus de toate, foarte important este că prepararea ei nu înseamnă mult timp în bucătărie. Și ce să-ți dorești mai mult pe vreme de arșiță?
Supă de castraveți: ingrediente
– 3-4 castraveți, care se cântărească în jur de 500 grame
– 500 de grame de iaurt grecesc, ideal mai gras – 10% grăsime
– 5 căței de usturoi
– 100 de grame de miez de nucă
– 2 felii de pâine albă (50-60 g), fără coajă
– 1 legătură mărar tocat fin
– câteva frunze de mentă pentru decor
– sare și piper
– puțin ulei de măsline extravirgin/ rapiță
Supă de castraveți: date nutritive
Dacă suntem atenți la dietă, este bine să știm ce înseamnă din punct de vedere nutritiv supa de castraveți.
– Kcal: 107
– Grăsimi: 8-10 g
– Carbohidrați: 4g
– Proteine: 4g
– Zaharuri: 4g
– Sare: 0.1g
Mod de preparare:
Timp de preparare pentru supa de castraveți: 10 minute, 4 porții
– spălăm și curățăm de coajă castraveții și îi tăiem cubulețe.
– punem puțină sare peste castraveții cubulețe, se lasă într-o sită ca să se scurgă.
– batem iaurtul cu furculița pentru a-l face mai fluid.
– cu ajutorul unui blender, amestecăm iaurtul, cuburile de castravete, mărarul tocat, miezul de nucă, pâinea și uleiul. După preferință, textura poate fi mai groasă sau mai fină.
– compoziția obținută la blender se diluează cu apă rece, în funcție de cât de lichidă se va dori. Se adaugă sare și piper după gust.
Niciun comentariu