Parizerul este unul dintre cele mai iubite mezeluri de către români, dar variantele din supermarket conțin adesea aditivi nesănătoși. Chef Nicolaie Tomescu ne prezintă o rețetă autentică de parizer de casă cu ardei capia, 100% natural!
De ce să alegi parizerul de casă?
Fără conservanți și coloranți artificiali – doar ingrediente naturale.
Gust autentic și sănătos, datorită condimentelor naturale.
Fără E-uri și potențiatori de gust, pentru o dietă mai echilibrată.
Ingrediente necesare
- 1 pui de casă (aprox. 2 kg)
- 2-4 morcovi
- 2-3 păstârnaci
- 2 cepe mari
- 1 căpățână de usturoi
- 3 bucăți ardei capia
- Sare după gust
- 1 lingură boabe de piper
- 2-4 foi de dafin
- 1 buc. mică sfeclă roșie fiartă sau coaptă
- 30 g gelatină alimentară
- 20 g unt (80% grăsime)
Mod de preparare
- Curățarea ingredientelor:
- Spală bine legumele și puiul.
- Fierberea:
- Pune puiul și legumele într-o oală mare cu un singur ardei capia, sare, piper și foi de dafin.
- Fierbe 90 de minute la foc mediu, îndepărtând spuma.
- Prepararea compoziției:
- Hidratează gelatina în 150 ml supă timp de 10 minute.
- Dezoasează puiul și procesează-l cu 1-2 morcovi, un păstârnac și 200 ml supă.
- Adaugă treptat sfecla, pentru culoarea dorită.
- Pregătirea ardeiului capia:
- Tăie cubulețe, călește-le la foc mic 10 minute fără sare.
- Adaugă puțină supă dacă începe să se prindă.
- Finalizarea compoziției:
- Amestecă bine gelatina hidratată în compoziție.
- Încorporează ardeiul călit și omogenizează.
- Turnarea în forme:
- Toarnă amestecul în sticle de 1 litru și dă la rece peste noapte.
A doua zi, parizerul de casă este gata de tăiat și servit. Poftă bună!
Niciun comentariu