Cele mai bune 15 beneficii ale sucului de fructul pasiunii – mod de preparare

0

Fructul pasiunii, cunoscut și sub numele de granadilla, este cultivat pe scară largă în țările tropicale și subtropicale. Datorită aromei distincte și a gustului dulce, este utilizat în principal pentru suc. Acest suc este, de asemenea, adăugat frecvent la alte băuturi din fructe, înghețate, prăjituri, băuturi răcoritoare etc. pentru a conferi un plus de aromă. Pe lângă răcorirea corpului în timpul verii, sucul de fructul pasiunii are mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece este extrem de hrănitor.
În timp ce fructul pasiunii violet este bogat în vitamina C, riboflavină, vitamina B2 și cupru; fructul pasiunii galben are, în general, o valoare nutrițională mai mare și conține alfa-caroten.
👉 Cum se face suc din fructul pasiunii?
Acesta este unul dintre cele mai ușoare și mai gustoase sucuri cu un efect de răcire excelent. Înainte de a extrage sucul, asigurați-vă că spălați fructul pasiunii în mod corespunzător, deoarece uneori pielea acestuia este acoperită cu ceară comestibilă pentru a preveni pierderea de umiditate. Această băutură răcoritoare delicioasă poate fi preparată în 15-20 de minute urmând pașii dați:
•Luați 5 – 6 fructe galbene coapte.
•Tăiați fructele pe lungime și folosiți vârful lingurii pentru a scoate pulpa și puneți-o în blender.
•Adăugați de trei ori cantitatea de apă și rulați blenderul pentru un minut.
•Acum filtrează amestecul printr-o sită pentru a separa semințele.
•Adăugați din nou de trei ori cantitatea de apă rece și înlocuitor după gust. Puteți gusta sucul pentru a afla dacă trebuie adăugată mai multă apă.
•Se toarnă sucul printr-o pâlnie într-o sticlă și se răcește. 5 fructe pot fi folosite pentru prepararea a aproximativ 2 ½ litri de suc.
•Acest suc poate dura 5 zile când este depozitat la frigider.
•Uneori, în timp ce depozitați, sucul și apa se pot separa. În acest caz, doar agitați sticla sau amestecați sucul pentru a-l amesteca din nou.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale sucului de floarea pasiunii
Deoarece fructul pasiunii este bogat în vitamine și alți nutrienți vitali, există mai multe beneficii pentru sănătate ale consumului sucului său. O ceașcă de suc de fructul pasiunii crud oferă aproximativ 1771 UI de vitamina A și 1035 mcg beta caroten, în timp ce sucul de fructul pasiunii galben crud conține 2329 UI de vitamina A și 1297 mcg de beta caroten.

🍹 Un pahar de suc de fructul pasiunii acționează ca un agent de răcire excelent. Datorită gustului său răcoritor poate vindeca senzația de arsură din stomac. Vă ajută să vă relaxați nervii și mintea, făcându-vă să vă simțiți calm.
🍹 Sucul de fructul pasiunii este un aliment laxativ care ajută la acțiunea intestinului. Este benefic în problemele digestive și pentru cei care suferă de constipație. Este un remediu excelent pentru tratamentul hiperacidității, ulcerului gastric și duodenal atunci când este luat în doze de 100-200 ml la fiecare 2 ore.
🍹 Sucul de fructul pasiunii conține alcaloizi care au capacitatea de scădere a tensiunii arteriale, acțiune sedativă și antispastică.
🍹 Sucul de fructul pasiunii este bogat în beta caroten, care este responsabil pentru culoarea galbenă și violetă a fructelor pasiunii. Este, de asemenea, numit pro-vitamina A, deoarece este transformat în vitamina A în ficat. Fiind un antioxidant, ajută la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute.
🍹 Beta carotenul conținut promovează dezvoltarea oaselor și a dinților, repară țesuturile corpului și susține sănătatea ochilor, pe lângă reducerea riscului de artrită, boala Parkinson, infertilitate și depresie. Mai mult, beta-carotenul este o formă netoxică de vitamina A, deoarece excesul de vitamina A poate fi toxic.
🍹 Fructul pasiunii este bogat în vitamina B2, vitamina B6, folat și colină. Consumul de suc de fructul pasiunii este benefic deoarece aceste vitamine B susțin membranele mucoase din tractul digestiv, precum și sănătatea mintală și funcția creierului. În afară de aceasta, scade nivelul colesterolului și îmbunătățește circulația.
🍹 Sucul de fructul pasiunii are un efect calmant asupra nervilor și, prin urmare, este benefic pentru pacienții cu insomnie. Un pahar de suc de fructul pasiunii înainte de culcare poate facilita somnul liniștit.
🍹 Fiind extrem de hrănitor și sănătos, acest suc poate calma atacurile de astm. Conține vitamina C care ajută la blocarea histaminei care provoacă simptome de astm.
🍹 Vitamina C este un antioxidant care ajută organismul să prevină și să lupte împotriva bolilor și infecțiilor. De asemenea, accelerează vindecarea rănilor facilitând repararea țesuturilor.
🍹 De asemenea, conține din abundență potasiu. Potasiul este vital pentru buna funcționare a rinichilor și contracțiilor musculare și este deosebit de benefic pentru fumători, vegetarieni și sportivi.
🍹 Sucul de fructul pasiunii poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece fructele sunt sărace în calorii (97 calorii la 100 g), sodiu și grăsimi. Mai mult, este bogat în carbohidrați și zaharuri naturale, care permit corpului să se recupereze rapid după un antrenament. De asemenea, scade nivelul colesterolului.
👉 Beneficiile sucului de fructul pasiunii pentru piele
Această băutură răcoritoare hrănitoare poate fi benefică pentru piele în multe feluri, deoarece este bogată în vitamina A, vitamina C și alți nutrienți vitali pentru sănătatea pielii.
🍹 Vitamina A, în special beta carotenul conținut în acest suc de fructe este necesar pentru o piele sănătoasă, creșterea și reproducerea celulelor.
🍹 Vitamina C este un antioxidant care oferă protecție împotriva deteriorării radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură și menținând sistemul imunitar puternic.
👉 Beneficiile pentru păr ale sucului de fructul pasiunii
🍹 Întreținerea părului sănătos depinde de administrarea oxigenului și substanțelor nutritive esențiale din sistemul circulator către foliculii de păr. Părul sănătos este direct asociat cu un corp sănătos, iar problemele părului sunt rezultatul unor deficiențe nutriționale sau a unor boli prelungite.
🍹 După cum sa menționat anterior, fructele pasiunii sunt bogate în vitamina A, vitamina C, vitamina B2, vitamina B6 și minerale precum cuprul și potasiul, care susțin părul sănătos. Astfel, consumul sucului de fructul pasiunii poate fi benefic pentru părul dvs.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.