Căpșunile ( Fragaria ananassa ) sunt cele mai populare fructe de pădure din lume. Se crede că provin din Franța, aceste fructe de pădure nu numai că au un gust bun, ci fac și bine.
Sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, care sunt benefice pentru inimă și zahărul din sânge.
Mai multe despre beneficiile căpșunilor puteti citi aici.
Fie că bei un simplu pahar de lapte cald sau un iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, laptele este și va rămâne în continuare una dintre cele mai sănătoase, disponibile și utilizate surse alimentare.
Mai multe despre beneficiile laptelui puteti citi aici.
👉Lapte cu căpșuni
✔️Ingrediente
– 2 cani lapte de preferat lapte integral
– 1/2 cană căpșuni decorticate și tocate congelate este bine
– 2 linguri zahăr granulat
– 1/4 cană apă
✔️ Mod de preparare:
•Se toarnă 2 căni de lapte integral într-un pahar mare și se introduc în congelator, astfel încât laptele să devină foarte rece.
•Într-o oală mică, combinați căpșunile, zahărul și apa. Puneți la foc mic și aduceți la fierbere amestecând ocazional, timp de 10 minute, până când este parfumat și redus.
•Folosiți un filtru cu plasă fină pentru a strecura siropul într-un castron mic sau o ceașcă. Se amestecă 3 linguri sau aproximativ 2/3 din sirop în laptele foarte rece. Se amestecă și apoi se adaugă mai mult sirop după gust.
👉 Smoothie cu căpșuni:
✔️Ingrediente:
•500 ml lapte
•200 grame căpşuni
•o lingură de miere de albine
✔️ Mod de preparare:
Introduceţi căpşunile, împreună cu laptele şi mierea de albine, într-un blender şi mixaţi până obţineţi o cremă omogenă.
Lăsaţi la rece până înainte de servire.
Niciun comentariu