Sirop de salcâm – un adevărat medicament natural – rețetă și beneficii

0

Siropurile naturale se prepară termic sau prin macerare și presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahăr. Siropurile naturale se pot consuma ca atare în combinație cu apa minerala sau apa plata, în scop medicinal,- se iau 2-3 lingurițe înainte de mese.
👉 Proprietăți
Florile de salcâm se recoltează la începutul și mijlocul perioadei de înflorire, pe vreme însorită. Sunt o adevarată splendoare a naturii, tonice, foarte decorative, comestibile, îndrăgite nu numai pentru parfumul lor îmbietor ci și pentru calitățile lor vindecătoare, fiind benefice de la afecțiuni respiratorii, până la probleme ale stomacului și ale sistemului nervos.
Florile de salcâm au un conținut bogat de flavone (robinina și acaciina), substanțe minerale, acid cafeic, acid clorogenic, ulei volatil, substante mucilaginoase, taninuri, glucide, ulei eteric în concentrație mare în florile proaspete.
Siropul obținut din aceste flori de primăvară este un produs natural parfumat si liniștitor asupra psihicului, cu efecte antitusive, antispastice, antiinflamatoare, calmante, ușor sedative, emoliente ale secrețiilor bronhice, antiseptice, antinevralgice. 
✔️ Ingrediente:
•2 kilograme de flori de salcâm
•3 litri de apă
•2 kilograme de zahăr tos
✔️ Mod de preparare:
1.Rupe cu degetele florile de salcâm de pe rămurele, apoi spală-le sub jet de apă rece, în mod repetat, într-un vas încăpător, până sunt eliminate toate reziduurile, și lasă-le la scurs într-o sită.
2.Adu la fierbere 3 litri de apă într-o oală încăpătoare și adaugă florile de salcâm. Folosind o lingură de lemn, amestecă bine în oală astfel încât toate florile să fie acoperite de apă.
3.Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, acoperă oala cu un capac și las-o la temperatura camerei timp de 24 de ore.

4.În următoarea zi, strecoară lichidul într-o altă oală și repetă procesul pentru a te asigura că sunt eliminate toate impuritățile.
5.Într-o altă oală, adaugă zahărul cu 1 litru din siropul obținut, amestecă încontinuu și lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute, până se dizolvă complet zahărul și siropul capătă o nuanță maronie.
6.Adaugă restul de infuzie din flori de salcâm și lasă la fiert până lichidul scade la jumătate.
7.Transferă siropul fierbinte în sticle și lasă la răcit.
✔️ Consum:
Pentru servire, se amestecă 2 linguri de sirop din flori de salcâm cu 400 de mililitri de apă minerală sau plată. Sau poți lua înainte de mese 2-3 lingurițe de sirop nediluat.
👉 BENEFICII PENTRU SANATATE
În afara faptului că sunt delicioase, florile de salcâm au numeroase proprietăți benefice pentru organism. Acestea ajută la tratarea insomniei, a afecțiunilor genitale, combat depresia, astenia de primăvară si stările anxioase, calmează tusea și alungă migrenele cauzate de stres. Astfel, pentru obținerea tuturor acestor efecte, este indicat consumul siropului din flori de salcâm.
Siropul obținut din flori de salcâm este un excelent tratament pentru
•boli digestive – diminuează secrețiile gastrice acide, se iau câte 2-3 lingurițe pe zi;
•afecțiuni ale sistemului nervos;
•alungă insomnia;
•combate depresia, astenia de primăvară și stările de anxietate;
•combate durerile de cap provocate de stres;
•calmează tusea;
alungă stările de oboseală și de irascibilitate.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.