Cu o vechime de aproximativ 5000 de ani, acupunctura este o terapie care trateaza o larga varietate de afectiuni

0

Acupunctura este una dintre cele mai utilizate tratamente alternative din intreaga lume. Aceasta stimuleaza anumite terminatii nervoase ale corpului si poate usura o varietate larga de conditii de sanatate.
Multi pacienti spun ca simt o relaxare foarte puternica in timpul si dupa tratamentul initial. Aceasta relaxare nu se refera doar la relaxarea corpului, dar si la a te simti mental linistit si fericit emotional. Unii pacienti au spus ca nu au simtit asa o relaxare profunda niciodata. Acest efect de relaxare este de obicei prima reactie la tratamentul de acupunctura. Aceasta semnifica faptul ca pacientul raspunde la tratament foarte bine. In medicina chineza, aceasta relaxare este un semn ca echilibrul si fluxul energetic a fost restabilit.
Beneficiile acupuncturii includ ameliorarea durerilor cronice, artrita, anxietatea, insomnia, depresia, migrena, greata, durerea postoperatorie si obezitatea.
Exista si zeci de alte beneficii potentiale pentru sanatate, inclusiv astmul, dependenta de droguri, epilepsia, sindromul intestinului iritabil, schizofrenia si multe altele.
Acupunctura a aparut ca o practica traditionala a medicinei chinezesti, fiind una dintre cele mai vechi forme de practica medicinala din istoria umana.
Reducerea durerii cronice este probabil cea mai comuna utilizare a acupuncturii. Aceasta este o metoda traditionala chinezeasca bazata pe teoria ca o forta vitala numita Qi, strabate corpul uman prin anumite canale (meridiane). Blocarea acestora cauzeaza boli si, implicit, manifestarea simptomelor acestora. Specialistii in acupunctura considera ca introducerea precisa de ace subtiri de-a lungul acestor meridiane poate debloca fluxul de energie Qi. Prin acest proces durerea va fi calmata si se va restabili sanatatea.
Au fost realizate mai multe studii privind efectele acupuncturii asupra anxietatii. Ca si multe alte utilizari ale acupuncturii, mecanismul exact nu este complet inteles, dar studiile clinice arata o corelatie pozitiva intre reducerea anxietatii si acupunctura.

Studiile au aratat ca acupunctura poate reduce frecventa insomniei pentru multi oameni, crescand secretia de melatonina nocturna (o substanta chimica care ajuta si induce somnul).
Studiile recente au mai aratat ca terapia regulata cu acupunctura  reduce simptomele de arsuri la stomac si indigestie.
Dupa cum am mentionat mai sus, exista zeci de alte tratamente potentiale in care acupunctura ar putea avea un efect pozitiv, inclusiv ajutor pentru renuntarea la fumat, scaderea in greutate, echilibrarea hormonala, fertilitate si disfunctie erectila.
Durata si costurile tratamentului se pot discuta in cadrul unui consult, intrucat formulele de tratament sunt individualizate si trebuie stabilita o schema de tratament care sa actioneze asupra organismului si a afectiunilor de care sufera fiecare pacient. O sesiune de tratament cu terapii traditionale poate dura de la 11 minute la o ora sau mai mult, in functie de ce proceduri sunt necesare.
Sursa: https://www.organicfacts.net/acupuncture.html

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.