10 remedii naturale pentru a scapă de o infecție cu stafilococ + cauze și simptome

0
Remedii infectie cu stafilococ

Peste 119.000 de persoane au avut infecții cu stafilococ în sânge în 2017 și aproape 20.000 dintre ei au murit. Potrivit OMS, MRSA (Staphylococcus Aureus rezistent la meticilină) a atins proporții epidemice în SUA, Canada, Japonia și Indonezia.
Infecțiile cu stafilococ sunt cauzate de bacteriile Staphylococcus care se găsesc pe pielea multor oameni. De obicei nu cauzează niciun rău. Cu toate acestea, în unele cazuri, aceste bacterii pot declanșa infecții minore. În cazuri rare, infecțiile cauzate de Stafilococcu pot pune viața în pericol dacă nu sunt tratate la timp.
👉 Ce este o infecție cu stafilococ?
Infecțiile cu stafilococ sunt infecții bacteriene cauzate de diferite tulpini ale bacteriei Staphylococcus . Aceste bacterii se găsesc în mod obișnuit pe piele și în nasul persoanelor sănătoase. De cele mai multe ori nu cauzează probleme, cu excepția unor infecții minore ale pielii la unele persoane.
Cu toate acestea, dacă bacteriile stafilococice intră mai adânc în corpul tău, situația se poate transforma. Vă pot invada fluxul sanguin, articulațiile, oasele, plămânii și inima. În ultima vreme, un număr tot mai mare de oameni sănătoși au dezvoltat infecții grave cu stafilococ.
Semnele și simptomele unei infecții cu stafilococ pot varia în funcție de tipul de infecție.
👉 Infecția cu stafilococ – tipuri și simptome
Infecțiile comune ale pielii declanșate de bacteriile Stafilococcus sunt:

– Furuncule – Pielea care înconjoară zona infectată tinde să arate umflată și roșie.
– Impetigo – Este o infecție contagioasă caracterizată prin erupții dureroase și vezicule mari umplute cu lichid care dezvoltă o crustă de culoarea miere.
– Sindromul pielii opărite stafilococice – bacteriile stafilococice pot produce toxine, ceea ce duce la sindromul pielii opărite stafilococice. Este destul de frecvent la bebeluși și copii. Această infecție se caracterizează prin febră, erupții cutanate și vezicule. În unele cazuri, stratul cel mai de sus al pielii cu vezicule se poate desprinde pentru a dezvălui o suprafață brută care seamănă cu o arsură.
👉 O infecție cu stafilococ poate provoca, de asemenea, următoarele condiții:
– Intoxicația alimentară – Una dintre principalele cauze ale otrăvirii alimentare sunt bacteriile stafilococice. Simptomele sale includ de obicei greață, vărsături, deshidratare, diaree și / sau tensiune arterială scăzută.
– Septicemie – Această afecțiune este, de asemenea, cunoscută sub numele de otrăvire a sângelui. Este cauzată de bacteriile stafilococice care intră în sângele unei persoane. Simptomele sunt febră și tensiune arterială scăzută. Septicemia poate duce, de asemenea, la infecții care afectează organele interne (cum ar fi creierul, inima sau plămânii), oasele, mușchii și dispozitivele implantate chirurgical (cum ar fi articulațiile artificiale).
– Sindromul șocului toxic – Această afecțiune este declanșată de toxinele eliberate de unele tulpini ale bacteriei Staphylococcus . A fost legată de anumite tipuri de tampoane, intervenții chirurgicale și răni. Simptomele sindromului șocului toxic sunt:
Febră mare
Vărsături
Greaţă
Diaree
Dureri de stomac
Confuzie
Dureri musculare
Erupții pe palme sau tălpi
– Artrita septică – vizează genunchii, degetele de la mâini și de la picioare, șoldurile și umerii. Acest tip de artrită este cauzată de invazia articulațiilor de către agenți infecțioși, cum ar fi bacteriile stafilococice. Simptomele artritei septice pot include:
Umflarea articulațiilor
Durere în zona afectată
Febră
👉 Ce cauzează infecțiile cu stafilococ?
După cum sa discutat deja, infecțiile cu stafilococ sunt cauzate de bacteriile Stafilococcus . Mulți oameni transportă aceste bacterii fără să-și dea seama. Dacă ați dezvoltat o infecție cu stafilococ, există o posibilitate mare să purtați acești microbi de ceva timp.
Aceste bacterii se pot răspândi cu ușurință de la persoană la persoană și, de asemenea, pot trăi suficient de mult timp pe obiecte, cum ar fi prosoapele sau fețele de pernă.
Se știe că bacteriile stafilococice pot supraviețui temperaturilor extreme și nivelurilor ridicate de sare, precum și acidului din stomac.
Dacă ați fost diagnosticat cu o infecție stafilococică, medicul dumneavoastră vă poate prescrie antibiotice adecvate sau poate discuta despre alte opțiuni de tratament, cum ar fi drenajul plăgii sau îndepărtarea obiectelor infectate. Tratamentul depinde adesea de tipul de infecție cu care vă luptați.
👉 Remedii împotriva infecției cu bacteriile Stafilococcus
🧬 Ulei de arbore de ceai
Activitățile antiinflamatorii și antimicrobiene ale uleiului de arbore de ceai pot ajuta la tratarea infecțiilor cutanate declanșate de bacteriile Staphylococcus . Funcționează cel mai bine ca terapie adjuvantă la tratamentele existente.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 2-3 picături de ulei de arbore de ceai
– 2 lingurițe de ulei de cocos (sau orice ulei purtător)
✔️ Ce trebuie să faci:
Adăugați două până la trei picături de ulei de arbore de ceai la două lingurițe de ulei de cocos.
Se amestecă bine și se aplică amestecul în zona infectată.
Lăsați-l să acționeze peste noapte.
Clătiți-l a doua zi dimineață.
✔️ Cât de des?
Puteți face acest lucru o dată pe zi.
🧬 Ulei de oregano
Uleiul de oregano prezintă activitate bactericidă pe unele tulpini de bacterii Staphylococcus și poate fi utilizat pentru tratarea infecțiilor cutanate asociate rănilor.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 2-3 picături de ulei de oregano
– 2 lingurițe de ulei de cocos (sau orice ulei purtător)
✔️ Ce trebuie să faci:
Adăugați două până la trei picături de ulei de oregano la două lingurițe din orice ulei purtător.
Se amestecă bine și se aplică amestecul în zona afectată.
Lăsați-l să acționeze peste noapte.
Clătiți-l a doua zi dimineață.
✔️ Cât de des?
Puteți face acest lucru o dată pe zi.
🧬 Oțet de mere
Proprietățile antimicrobiene ale oțetului de mere pot ajuta la eliminarea microbilor precum stafilococul și pot ajuta astfel la tratarea infecțiilor declanșate de aceștia.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 lingură de oțet de mere crud
– 1 cană de apă
✔️ Ce trebuie să faci:
Adăugați o lingură de oțet de mere crud într-un pahar cu apă. Amesteca bine.
Consumați zilnic acest amestec.
De asemenea, puteți utiliza această soluție local pentru infecții ale pielii.
✔️ Cât de des ?
Puteți face acest lucru o dată pe zi.
🧬 Ulei de busuioc
Uleiul de busuioc prezintă un puternic efect inhibitor împotriva microbilor precum Stafilococcus și poate fi o opțiune excelentă pentru tratarea infecțiilor cu stafilococ.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 2-3 picături de ulei de busuioc
– 2 lingurițe din orice ulei purtător
✔️ Ce trebuie să faci:
Adăugați două până la trei picături de ulei de busuioc la două lingurițe din orice ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos.
Se amestecă bine și se aplică pe pielea afectată.
Lăsați-l să acționeze peste noapte.
Clătiți-l a doua zi dimineață cu apă.
✔️ Cât de des ?
Puteți face acest lucru o dată pe zi.
🧬 Vitamine
Deficiența vitaminei D a fost asociată cu un risc crescut de transport nazal al Staphylococcus aureus (MRSA) rezistent la meticilină. Vitamina C are un efect inhibitor asupra bacteriilor.
Prin urmare, creșterea aportului de alimente bogate în aceste vitamine, cum ar fi lactatele, citricele, legumele cu frunze verzi și gălbenușurile de ou, pot ajuta la combaterea infecțiilor cu stafilococ.
🧬 Aloe Vera
Aloe vera posedă activități antibacteriene împotriva bacteriilor Stafilococcus. Aceste activități pot fi utilizate pentru tratarea infecțiilor cu stafilococ.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 linguriță de gel de aloe vera proaspăt extras
✔️ Ce trebuie să faci:
Luați o linguriță de gel de aloe vera proaspăt extras și aplicați-l pe zona afectată.
Lăsați-l să acționeze 20-30 de minute și clătiți-l cu apă.
Bea un sfert de pahar de suc proaspăt de aloe pentru beneficii suplimentare.
✔️ Cât de des?
Puteți face acest lucru o dată pe zi pentru rezultate optime.
🧬 Probiotice
Lactobacilii probiotici prezintă activități imunoreglatorii care pot ajuta la eliminarea infecțiilor cu stafilococi din interior.
🧬 Usturoi
Extractele de usturoi sporesc activitatea antimicrobiană a antibioticelor utilizate pe tulpinile rezistente la meticilină de Staphylococcus aureus. Prin urmare, usturoiul poate funcționa bine ca terapie adjuvantă în tratarea infecțiilor cu stafilococ.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 2-3 căței de usturoi
✔️ Ce trebuie să faci:
Curățați cățeii de usturoi și pisați-i.
Adăugați-i în salatele și felurile de mâncare preferate.
De asemenea, puteți mesteca direct căței de usturoi.
✔️ Cât de des?
Puteți mânca usturoi o dată pe zi.
🧬 Ghimbir
Ghimbirul prezintă proprietăți antibacteriene care pot fi utilizate împotriva infecțiilor bacteriene cauzate de bacteriile Staphylococcus.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1-2 cm de ghimbir feliat
– 1 cană de apă
✔️ Ce trebuie să faci:
Adăugați 1-2 cm de ghimbir la o cană de apă.
Aduceți la fiert într-o cratiță și fierbeți timp de 5 minute.
Se strecoară și se bea ceaiul.
✔️ Cât de des?
Îl puteți bea de 1-2 ori pe zi.
🧬 Suc de afine
Potențialul antibacterian al sucului de afine poate face minuni împotriva infecțiilor cu stafilococi.

Niciun comentariu

Nu ratați!