5 remedii naturale pentru sănătatea tiroidei

0

Există mai mulți oameni ca niciodată care se luptă cu hipotiroidismul, boala Hashimoto, hipertiroidismul și boala Grave.
Dacă sunteți una dintre acești oameni care au tiroida leneșă, metabolismul lent, poate faceți exerciții fizice și greutatea nu scade așa cum ar trebui, vă luptați cu oboseala suprarenală sau cu lipsa de energie – toate acestea sunt semne de avertizare că s-ar putea să ai o problema cu tiroida.
Vom dezbate cinci remedii naturale care sunt sigure, sănătoase și eficiente pentru îmbunătățirea funcției tiroidei și pentru a vă ajuta corpul să vindece orice fel de problemă tiroidiană.
👉 5 remedii naturiste pentru probleme cu tiroida
1. Ashwagandha
Deci, pentru început, remediul natural nr. 1 de care trebuie să începeți pentru a susține tiroida este ashwagandha, care s-a dovedit că vindecă problemele tiroidei și suprarenale.
Ashwagandha este cunoscută ca o plantă adaptogenă. Ierburile adaptogene înseamnă că te ajută să te adaptezi și să faci față stresului, iar ashwagandha a fost folosită de mii de ani în medicina chineză.
Alte ierburi adaptogene includ: tulsi sau busuioc sfânt, rodiola, ginsengul și rădăcina de lemn dulce . Toate acestea sunt plante adaptogene, dar ashwagandha poate fi cea mai eficientă pentru a susține în mod natural sănătatea generală a tiroidei, în special ca tratament natural pentru hipotiroidism și Hashimoto. De fapt, în studiile asupra acestei plante, s-a demonstrat că ajută atât simptomele hipertiroidiene, cât și cele hipotiroidiene, ceea ce este uimitor.
Deci, ar trebui să adăugați cu siguranță ashwagandha în dieta dumneavoastră pentru hipotiroidism, deoarece funcționează ca o modalitate de a trata hipertiroidismul și hipotiroidismul.
2. Seleniu
Cel de-al doilea remedii pe care ar trebui să îl adăugați pentru a vă îmbunătăți funcția tiroidiană este seleniul. Beneficiile seleniului sunt vitale – seleniul are funcții foarte puternice antioxidante. De fapt, studiile au arătat că seleniul ajută la echilibrarea T4 în hormonii corpului tău, așa că de administrarea zilnică a unei doze terapeutice de seleniu beneficiază și funcția tiroidiană.
Există alimente bogate în seleniu pe care le puteți consuma, inclusiv:
– nuci braziliene
– ton galben
– Halibut fiert
– Conserve de sardine
– Carne de vită hrănită cu iarbă
– Curcan
– Ficat de vita
– Pui
– Ouă
– Spanac

3. Vitaminele B
Următorul remediu sunt anumite tipuri de vitamine B. Sunt două pe care vrem să le menționăm: tiamina și vitamina B12. Tiamina și vitamina B12 sunt două vitamine B de care aveți nevoie și care pot îmbunătăți efectiv funcția tiroidiană. Dacă cineva urmează o dietă vegană sau vegetariană, va avea absolut deficiență de vitamina B12 și, de asemenea, este probabil să aibă deficit de tiamină.
Vitamina B12 aduce beneficii sănătății tiroidei prin echilibrarea hormonilor în mod natural și prin tratarea sindromului de oboseală cronică. Unele dintre cele mai bune alimente cu vitamina B12 includ:
– Ficat de vita
– Sardine
– Carne de vită hrănită cu iarbă
– Ton
– Brânză crudă
– Brânză de vacă
– Miel
– Lapte crud
– Ouă
– Somon
Tiamina are multe dintre aceleași beneficii pentru sănătatea tiroidei ca și vitamina B12, inclusiv susținerea metabolismului, iar unele dintre cele mai bune alimente cu tiamină sunt:
– Mazăre
– Sparanghel
– Varză de Bruxelles
– Semințe de susan
– Semințe de floarea soarelui
– Fistic
– Hering
– Ciuperci Crimini
– Semințe de in măcinate
– Spanac
4. Probiotice
Patru și cinci includ probiotice. Știți că probioticele sunt esențiale pentru funcția digestivă. De fapt, afecțiunile tiroidiene au fost legate de o problemă de sănătate numită sindromul intestinului permeabil. Intestinul permeabil este locul în care o proteină precum glutenul se poate scurge prin intestin, ajunge în sânge și poate provoca inflamații în întregul corp, dar poate provoca și inflamarea glandei tiroide. Astfel, vindecarea sindromului de intestin permeabil este importantă și probioticele sunt suplimentul nr. 1 pentru asta.
Pentru a depăși semnele și simptomele de intestin permeabil, consumați mai multe alimente probiotice, cum ar fi:
– Chefir
– Legume murate
– Kombucha
– Chefir de cocos
– Natto
– Iaurt probiotic
– Cvas
– Brânză crudă
5. Enzime proteolitice
Și apoi, nu în ultimul rând sunt enzimele proteolitice. Enzimele reduc inflamația, mai ales dacă aveți o afecțiune tiroidiană autoimună, cum ar fi boala Hashimoto; luarea de enzime proteolitice precum bromelaina poate aduce beneficii  sănătății tiroidei prin reducerea inflamației tiroidei.
Dacă poți ține cont de acele cinci remedii naturale pe care le-am menționat, vei vedea rezultate grozave în funcția tiroidiană.
Ai grijă cu adevărat de tiroida ta. Dacă aveți oricare dintre acele probleme pe care le-am menționat, în special probleme cu metabolismul și nivelul de energie, acestea sunt semne mari de avertizare că aveți probleme cu tiroida și suprarenale.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.