Indiferent daca este vorba de polenul florilor de pirimavara sau de praful din jur, fiecare sezon vine la pachet de diferite declansatoare de alergii. Si cu fiecare schimbare de anotimp, este posibil sa fiti intampinati de episoade de stranut si tuse.
Alergia la praf este adesea insotita de stranut, mancarime si ochi rosii, tuse si respiratie suieratoare etc.
In timp ce este dificil sa evitati praful, puteti incerca unele remedii usoare la domiciliu, care va vor ajuta sa combateti eficient alergenii:
Ulei esential de eucalipt
Vei avea nevoie de:
• 3-4 picaturi de ulei esential de eucalipt
Ce trebuie sa faci:
Adauga cateva picaturi de ulei esential de eucalipt intr-un difuzor si inspirati-i vaporii.
Repetati acest lucru o data sau de doua ori pe zi.
Cum functioneaza:
Proprietatile calmante si antiinflamatorii ale uleiului de eucalipt ajuta la tratarea alergiilor si congestiei. Aceste proprietati terapeutice se datoreaza in principal eucaliptolului continut.
Ulei esential de lavanda
Vei avea nevoie de:
• 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda
Ce trebuie sa faci:
Puneti cateva picaturi de ulei esential de lavanda intr-un difuzor si inspirati-i vaporii.
Faceti acest lucru o data pe zi.
Cum functioneaza:
Uleiul de lavanda are proprietati antiinflamatorii si analgezice si poate fi utilizat pentru a trata afectiuni respiratorii precum alergia la praf. De asemenea, va poate ajuta sa dormiti mai bine datorita naturii sale sedative.
Miere cruda
Vei avea nevoie de:
• 2 lingurite de miere cruda
Ce trebuie sa faci:
Consumati zilnic 2 lingurite de miere cruda, de 2 ori pe zi.
Cum functioneaza:
Mierea cruda contine adesea cantitati mici de polen care se crede ca ajuta la tratarea alergiilor la praf. Acest lucru este util mai ales pentru cei care prezinta alergii sezoniere, deoarece consumul regulat de cantitati mici de polen din merea bruta face ca individul sa fie mai putin sensibil la acesta in timp.
Otet din cidru de mere
Vei avea nevoie de:
• 2 lingurite de otet de cidru de mere
• 1 pahar cu apa calda
• Miere (optional)
Ce trebuie sa faci:
Adaugati 2 lingurite de otet de cidru de mere intr-un pahar cu apa calda si amestecati bine.
Puteti de adauga putina miere, pentru gust.
Beti acest amestec de 2 ori pe zi.
Cum functioneaza:
Proprietatile antiinflamatorii ale otetului de cidru de mere, impreuna cu natura sa expectoranta, sunt destul de utile in tratarea alergiei la praf si a simptomelor asociate. Otetul de cidru de mere are, de asemenea, proprietati antimicrobiene care pot preveni agravarea alergiei. Este un inlocuitor natural pentru antihistaminicele cumparate din farmacii pentru tratarea alergiilor la praf.
Turmeric
Vei avea nevoie de:
• 1/2 lingurita de turmeric
• 1 cana de lapte
• 1 varf de piper
• miere
Ce trebuie sa faci:
Adaugati o jumatate de lingurita de turmeric la o cana de lapte.
Aduceti laptele la punctul de fierbere. Lasati sa ajunga la temperatura camerei si adaugati mierea.
Beti acest amestec o data pe zi.
Cum functioneaza:
Turmericul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea alergiei la praf. Contine un constituent activ numit curcumina care actioneaza ca un decongestionant natural. De asemneea, actioneaza ca antihistaminic natural, adica reduce eliberarea de histamine in organism. In plus, turmericul are si proprietati antiinflamatorii si antibacteriene care va pot impiedica alergia sa se transforme intr-o infectie.
Cum se utilizeaza turmericul pentru tratarea alergiilor – retete si beneficii
Vitamine
Vitamina C, in special, este cunoscuta pe scara larga pentru potentialul sau antioxidant. Atunci cand vine vorba de a face fata prafului si alergiilor sezoniere, suplimentarea cu vitamina C are efecte fenomenale in tratarea acestora. Acest lucru se datoreaza faptului ca impiedica eliberarea de histamine si ajuta la accelerarea defalcarii acestora.
O dieta bogata in citrice si legume verzi iti va creste, fara indoiala, aportul zilnic de vitamina C.
Dezumidificator
Dezumidificatoarele sunt dispozitive care absorb umezeala din aer, prevenind astfel aparitia mucegaiului. Alergia la praf este adesea cauzata de acarienii de praf plus mucegaiurile, ambele prosperand in medii umede. Prin urmare, dezumidificatorul este un instrument de care te poti folosi daca locuiesti intr-un mediu cu multa umiditate.
Filtru de aer
Filtrele de aer joaca un rol major in purificarea aerului din jurul tau. Studiile arata cum aceste filtre, in special cele disponibile astazi cu tehnologii avansate, pot imbunatati calitatea aerului din interior.
La alergie la polen m-am ajutat daca beam 1 litru de ceai de coada șoricelului, trei frați pătați, capsule cu ardei iute cayenne și NAC.