Ce este candida si cum o putem trata in mod natural cu ajutorul dietei

0

Candida este o ciuperca care ajuta la absorbtia si digestia nutrientilor. Dar atunci cand este in cantitati prea mari, ea poate deveni o preocupare serioasa care provoaca o mare varietate de probleme.
Candidoza, denumita in si “candida’ este o infectie fungica care poate afecta barbatii si femeile de toate varstele in diverse parti ale corpului. Aceasta apare la nivelul gurii, picioarelor, unghiilor, tractului gastro-intestinal si vaginului. Simptomele posibile sunt foarte diverse, de la respiratie urat mirositoare pana la arsuri persistente. Datorita numerosaelor si variatelor sale simptome, candida este adesea ignorata sau nediagnosticata.
Daca aveti candida sau cunoasteti pe cineva care are, vestea buna este ca exista multe tratamente naturale. Principalul tratament natural este o schimbare in dieta dumneavoastra pentru a descuraja cresterea excesiva a acestei ciuperci.
Evitarea zaharului in toate formele sale este cu adevarat cheia luptei impotriva candidei. Candida are nevoie de zahar pentru a-si construi peretii celulari, pentru a-si extinde coloniile si a schimba forma lor mai virulenta, fungica. Acesta este motivul pentru care o dieta cu un continut scazut de zahar este o parte necesara a tratamentului.
Dieta dumneavoastra trebuie sa fie centrata pe legume, alimente bogate in proteine de inalta calitate si cereale fara gluten, cum ar fi orezul brun si meiul. Evitarea fructelor in acest moment este, de asemenea, recomandata, deoarece, desi fructele sunt foarte sanatoase, contin fructoza care este transformat in zahar in organism.
In ceea ce priveste legumele, trebuie, de asemenea, sa evitati soiuri oarecum dulci si amidonate: cartofi, morcovi, cartofi dulci, sfecla si mazare. Aceste legume sunt contraindicate in dieta anti-candida datorita continutului lor ridicat de carbohidrati, dar cu siguranta sunt nutritive si pot fi reintroduse mai tarziu in dieta dumneavoastra.
Top alimente contra candidei
Otet de cidru de mere
Acidul si enzimele din otetul de cidru de mere ajuta la uciderea si scaderea excesului de drojdie  in organism.
Produse alimentare fermentate
Alimentele fermentate precum varza contin microflora care ajuta la protejarea intestinelor. Consumul regulat poate contribui la imbunatatirea sistemului imunitar, facand corpul mai putin ospitalier pentru candida.

Bauturi verzi
Legumele cu frunze verzi ajuta la alcalinizarea organismului, care lupta impotriva naturii acide a cresterii drojdiei. Frunzele verzi nu contin zaharuri si au cantitati mari de magneziu care detoxifica in mod natural organismul, vitamina C pentru a construi sistemul imunitar, clorofila pentru a curata corpul, vitaminele B pentru a energiza corpul si fierul pentru a da corpului sprijin deplin.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos are proprietati antimicrobiene si combinatia dintre acidul lauric si acidul caprilic gasit in acest ulei ucide candidoza nociva prin ingestie sau/si aplicare topica.
Stevia
Stim ca zaharul hraneste candida. De aceea este important sa folositi indulcitori diferiti, iar stevia este alegerea perfecta. Nu numai ca stevia este un agent antifungic, antiinflamator si antibiotic, dar ajuta si la ehilibrarea pancreasului.
Usturoiul
Usturoiul contine un numar mare de compusi cu proprietati antifungice extrem de puternice, cu spectru larg.
Semintele de in si chia
Polifenolii gasiti in semnintele de in si de chia sprijina cresterea probioticelor in intestin si pot ajuta la eliminarea candidei din organism.
Suc de afine
Sucul de afine fara adaos de zahar ajuta la corectarea nivelului de pH al urinei, ajutand la prevenirea supraaglomerarii ciupercilor, cum ar fi candida.
Turmeric si scortisoara
Turmericul contine o componenta activa numita curcumina care s-a dovedit ca inhiba complet dezvoltarea de Candida albicans.
Scortisoara poate vindeca aftoasele orale. Studiile au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat scortisoara beneficiaza de o dezvoltare mai mica a candidei.
Legume fierte
Legumele care nu contin amidon, cum ar fi brocoli, conopida, sparanghel, ofera nutrienti valorosi care lupta impotriva candidei.
Alimente care trebuie evitate pentru tratarea candidei:
» Alimentele dulci (hranesc candida);
» Sucuri de fructe si fructe (datorita continutului ridicat de zahar);
» Alcoolul (majoritatea bauturilor alcoolice contin drojdie);
» Cereale (cerealele se descompun in zahar si alimenteaza candida);
» Otet (toate tipurile de otet trebuie evitate, cu exceptia otetului de cidru de mere);
» Lactate (laptele contine lactoza, care este un tip de zahar).
Sursa: https://draxe.com/candida-diet/

Niciun comentariu

Nu ratați!