Cele mai bune remedii naturale pentru arsurile gastrice – Top 5 alimente cu rol de balsam pentru stomac

0

Arsurile la stomac pot fi cauzate de BRGE (boala de reflux gastroesofagian), gastrită sau ulcere. Prin urmare, este important să se determine cauza de bază a arsurilor la stomac pe baza anamnezei realizate de medic, care poate recomanda analize specifice de laborator (inclusiv testarea pentru Helicobacter Pylori) şi endoscopie.
Milioane de persoane din întreaga lume suferă de reflux gastroesofagian, iar arsurile la stomac pot fi primul și cel mai ușor de recunoscut simptom.
Însă nutriţioniştii recomandă câteva alimente care pot face minuni în cazul gastritei și a refluxului gastroesofagian. Aceste alimente au rol de balsam pentru stomac, vindecând eroziunile din mucoasa gastrică şi vă vor ajuta să scăpați de senzațiile neplăcute.
TOP 5 alimente cu rol de balsam pentru stomac
1. Fulgi de ovăz
Făina de ovăz (moale, lichidă) poate neutraliza efectul acidului clorhidric din stomac. Dacă terciul de ovăz este preparat corect, este lichid, această consistență învăluie mucoasele și calmează arsurile. De asemenea, se poate consuma şi budinca din semințe de in, dar numai dacă este gătită cu semințe măcinate.
2. Apă
Cel mai bine este să luați sare ușor alcalină (sare minerală de masă – până la 10 g de sare la 1 litru). Înainte de utilizare, asigurați-vă că ați eliberat tot gazul pentru a nu răni în continuare membrana mucoasă. Apa uşor alcalină va reduce agresivitatea mediului acid şi va neutraliza efectul acizilor.

3. Piure de banane
Bananele au proprietăți antiacide şi neutralizează efectele acidului clorhidric. În plus, amidonul din compoziţia acestui fruct exotic delicios învăluie mucoasele, ferindu-le de efectele altor substanțe. Cu toate acestea, bananele vor ajuta doar dacă arsurile la stomac nu sunt cauzate de o boală inflamatorie.
4. Lactate
Acidophilus, chefirul sau iaurtul natural pot ajuta la tratarea senzațiilor neplăcute date de arsurile gastrice. Dar numai cu condiția să nu aveți o hipersensibilitate ascunsă la produse lactate (intoleranţă la lactoză). Produsele lactate fermentate ajută în general la normalizarea digestiei, potrivit specialiştilor citaţi de publicația Actualno.
Dacă vorbim despre o dietă recomandată pentru arsurile la stomac, aceasta ar trebui să includă proteine ​​(carne slabă de pui, curcan sau vită), pește cu conținut scăzut de grăsimi, cereale integrale, legume și fructe (sărace în acid și vitamina C).
5. Coriandru
Este un remediu excelent pentru eliminarea gazelor şi senzaţia de plenitudine din stomac şi intestine. Legumele aromate ajută la combaterea arsurilor la stomac datorită conținutului de linalol și borneol. Aceste substanțe susțin funcționarea aparatului digestiv și a ficatului, îmbunătățesc producția de enzime și sucuri digestive. Condimentul activează procesul de digestie, protejează mucoasele de iritații și arsuri la stomac.

Niciun comentariu

Nu ratați!