Cum să folosești oțet de cidru de mere pentru a ameliora guta – rețete pas cu pas

0

Guta se caracterizează prin acumularea unei cantități excesive de acid uric în articulațiile corpului, inclusiv degetele de la picioare și genunchi. Articulațiile afectate de gută pot deveni umflate și roșii, iar pacienții pot simți durere la mișcare.
În afară de durerea articulațiilor, guta poate duce la apariția altor complicații de sănătate pe termen lung, dacă nu este tratată. Este o afecțiune genetică ce se agravează datorită obezității, dietei (în special datorită alimentelor grase) și a alcoolului. În general, bărbații cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani sunt mai predispuși la formarea gutei.
❓Cum apare guta
Când numărul de cristale de sodiu din fluxul sanguin al unei persoane trece peste nivelurile de siguranță din cauza conținutului ridicat de acid uric, guta se instalează. În timp ce acidul uric există în corpul uman în mod natural, rata de producție nu trebuie să depășească rata de excreție.
❓Care sunt semnele și simptomele gutei
Simptomele de gută apar fără avertisment. Te atacă mai ales în timpul nopții. Unele dintre semnele și simptomele de gută pe care trebuie să le aveți în vedere sunt:
– Disconfort articular – Primul semn al acestei boli. Poate dura de la câteva zile la câteva luni.
– Durere articulară intensă – Guta afectează cel mai mult de degetul mare, dar poate afecta și articulațiile genunchiului, picioarelor și încheieturilor.
– Inflamație și roșeață – Apoi vin umflături și roșeață care se răspândesc în zona afectată.
În majoritatea cazurilor, medicii prescriu medicamente care reduc durerea, precum și cele care promovează eliminarea acidului uric din organism.
În timp ce utilizați aceste medicamente, puteți reduce durerea și acidul uric într-o anumită măsură, dar acestea pot duce la reacții adverse după utilizarea prelungită.
Guta poate fi gestionată prin modificări cheie în stilul tău de viață și dietă și folosind remedii naturale. În zilele noastre,  oțetul de mere  este folosit pe scară largă ca remediu pentru guta.
❓De ce să folosiți oțet de mere pentru gută
Oțetul de mere sau nu este o noutate în lumea medicinei și a asistenței medicale. Se știe că tratează o serie de boli, majore și minore, inclusiv hipertensiunea arterială, diabetul, pierderea în greutate și artrita.
Oțetul de mere este benefic pentru tratarea gutei. Iată de ce:
•Conține acid malic, care dizolvă efectiv acidul uric în sânge.
•De asemenea, conține potasiu care joacă un rol în eliminarea deșeurilor din corpul uman.
•Aminoacizii din oțetul de mere pot ajuta la scăderea toxicității.
•În timp ce oțetul de mere în sine este acid, odată ce intră în corp, acesta se transformă într-un material alcalin. Reduce elementele și condițiile care deschid calea pentru debutul gutei. În cele din urmă, ajută la reducerea umflăturii și durerii cauzate de gută.
•Este posibil ca beneficiul să nu fie resimțit instantaneu, iar nivelul de ajutor poate varia de la o persoană la alta.

👉 Modalități de a trata guta cu oțet de mere
De fapt, puteți utiliza oțetul de mere în mai multe moduri pentru a trata guta și de a vă ameliora simptomele. Cele mai importante metode de utilizare a oțetului de cidru de mere pentru gută sunt enumerate mai jos:
🧬 Consum intern
Puteți lua oțet de mere intern pentru a obține ușurarea gutei.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 lingură oțet de mere crud, nefiltrat
•250 ml apă caldă
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Adăugați o lingură oțet de mere crud, nefiltrat, într-un pahar de apă caldă și amestecați bine.
2.Bea amestecul de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.
Notă: Pentru câteva persoane, gustul oțetului de mere este destul de neplăcut. Îl pot amesteca cu sucuri de fructe. Cu toate acestea, folosiți sucuri de fructe preparate de tine în locul băuturilor încărcate cu zahăr. De asemenea, nu adăugați zahăr în amestec.
🧬 Aplicare locală
Împreună cu administrarea internă a oțetului de cidru de mere, puteți opta pentru aplicații topice pentru a obține o ușurare mai bună și mai rapidă a gutei.
✔️ Vei avea nevoie de:
•3-4 linguri de oțet de mere crud
•O cârpă curată
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Scufundați o cârpă uscată și curată în oțet pur de cidru de mere și apoi înfășurați-o în jurul articulației afectate a corpului.
2.Lăsați-o peste noapte. Fixați-o cu o folie de plastic și un bandaj. Va ajuta la calmarea articulației.
3.Repetați acest proces o dată la două zile pentru a obține ușurare de la gută.
Notă: De asemenea, puteți păstra niște oțet de mere crud, într-o sticlă de pulverizare și pulverizați peste zona afectată în fiecare oră. Înghețarea oțetului de mere și utilizarea cuburilor de gheață direct pe zona afectată este, de asemenea, o opțiune.
🧬 Baie la picioare
Pentru a obține o ușurare la picioare sau mâini, faceți o baie fierbinte într-un amestec de oțet de mere.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 cană oțet de mere
•1 lighean de apă
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Luați un lighean cu apă fierbinte și amestecați o cană de oțet de mere în ea.
2.Stați cu mâinile sau picioarele în apă timp de aproximativ 30 de minute. Acest lucru se poate face zilnic.
👉 Modificări ale dietei și stilului de viață
Împreună cu aplicarea locală a oțetului de cidru de mere și administrarea sa internă, trebuie să faceți anumite modificări în stilul dvs. de viață și în dieta pentru a obține o ameliorare durabilă a durerii de gută.
De exemplu, trebuie să scapi de excesul de grăsime corporală. Reducerea băuturilor alcoolice și consumul de alimente încărcate cu grăsimi sunt, de asemenea, necesare pentru a menține guta la distanță. Luați legătura cu un medic pentru a afla ce tip de alimente ar trebui evitate pentru a obține cele mai bune rezultate în acest sens pentru dumneavoastră.
Notă: De asemenea, trebuie să rețineți că oțetul de mere nu este o soluție miraculoasă pentru gută. Aplicarea sa va ușura durerea și umflarea cauzate de gută, dar ameliorarea nu va veni peste noapte! Trebuie să aveți răbdare și să aveți așteptări realiste. Ameliorarea este treptată și depinde și de alți factori de sănătate.
👉 Oțet de mere cu alte ingrediente pentru ameliorarea gutei
Iată câteva tratamente combinate despre care se știe că ameliorează guta:
🧬 Oțet de mere și bicarbonat de sodiu pentru gută
Amestecarea oțetului de mere cu bicarbonat de sodiu ajută la reducerea nivelurilor de aciditate a băuturii, reducând în continuare nivelurile de acid uric din sistem.
✔️ Vei avea nevoie de:
•2 linguri de oțet de mere crud
•¼ linguriță bicarbonat de sodiu
•250 ml apă caldă
✔️ Ce trebuie să faci
1.Adăugați ingredientele într-un pahar și amestecați bine.
2.Bea acest preparat de două ori pe zi pentru a obține o ușurare a gutei.
🧬 Oțet de mere și piper Cayenne pentru gută
Piperul Cayenne, cu proprietățile sale anti-inflamatorii puternice, este un supliment valoros ca remediu pentru gută.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 linguriță pudră de piper Cayenne
•2 linguri oțet de mere
✔️ Ce trebuie să faci:
Se amestecă cele două ingrediente de mai sus și se aplică pe zona afectată o dată pe zi până când simptomele se ameliorează.
🧬 Oțet de mere și miere pentru gută
Combinația de miere și oțet de mere este cea mai favorizată opțiune dintre toate remediile pentru calmarea gutei din motive evidente. Nu numai că oferă o dulceață remediului altfel acide, dar ajută și la calmarea inflamației.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 lingură oțet de mere crud
•2 linguri miere
•250 ml apă caldă
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Se amestecă toate ingredientele.
2.Consumați această băutură de două ori pe zi până când simptomele dispar.
🧬 Oțet de mere și suc de cireșe pentru gută
Sucul de cireșe este bogat în antioxidanți, o proprietate care îl face un remediu perfect pentru inflamația cauzată de gută.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 lingură oțet de cidru de mere
•250 ml suc de cireșe de casă
✔️ Ce trebuie să faci:
Adăugați o lingură de oțet de cidru de mere într-un pahar de suc de cireșe și beți de două ori pe zi pentru a obține o ușurare instantanee a gutei.
👉 Puncte de reținut în timpul utilizării oțetului de mere pentru gută
1.Băutura din cidru de mere trebuie luată întotdeauna DUPĂ mese.
2.Evitați să mâncați ceva extrem de acid. Mesele alcaline sunt preferate atunci când folosiți remedii cu oțet de mere.
👉 Alegerea tipului potrivit de oțet de mere
Pentru a reduce simptomele și durerile cauzate de gută, este imperativ să cumpărați și să utilizați tipul potrivit de oțet de mere.
În aceste zile veți găsi două tipuri de oțet de mere pe piață. Varietatea filtrată găsită în supermarketuri este cea pe care oamenii o cumpără în scopuri culinare. Cu toate acestea, ar trebui să optați pentru versiunea brută, nefiltrată. Aceasta nu suferă prea multe prelucrări și astfel păstrează cea mai mare parte a compoziției. Deci, oferă mai multe beneficii.
Oțetul de mere este, de asemenea, disponibil sub formă de capsulă. Această formă este cea mai potrivită pentru cei care nu suportă gustul oțetului obișnuit. Capsulele pot fi luate și de persoanele cu gură sensibilă sau esofag sensibil. Căutați un brand care este bine cunoscut și care nu are ingrediente adăugate. O doză zilnică de 500 mg capsulă de oțet de mere este adesea sugerată celor care suferă de gută.
❗️Un Cuvânt de Atenție
În timp ce utilizarea oțetului de cidru de mere în diferite moduri poate fi eficientă în tratarea gutei, ar trebui reținute câteva puncte pentru a evita orice problemă de sănătate.
•În primul rând, dacă luați medicamente convenționale pentru gută, nu întrerupeți aceste medicamente doar pentru că utilizați oțet de mere. De asemenea, este important să știți dacă utilizarea oțetului de mere va fi sigură și nu va interfera cu medicamentele din clasa pe care o administrați. Pentru a fi mai sigur, consultați un medic înainte de a începe să luați oțet de mere.
•Când utilizați oțet de mere pentru prima dată, simptomele de gută vor crește ușor, dar după aceea, vor începe să se reducă. Acest lucru se întâmplă datorită dizolvării cristalelor care provoacă inflamații.
•Evitați supradozajul cu oțet de mere. Această soluție are un conținut ridicat de acid acetic, care poate contribui la eroziunea dinților și la mucoasele inflamate ale stomacului și gurii. Folosiți un pai pentru a evita interacțiunea directă cu dinții și gura.
•Consumul excesiv de oțet de mere poate duce la niveluri scăzute de potasiu în sistem.
Ați folosit vreodată oțet de mere pentru ameliorarea gutei? Dacă da, cum te-a ajutat? Spuneți-ne comentând în rubrica de mai jos.
Rămâi în formă, rămâi sănătos!

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.