10 alimente pentru curatarea ficatului

0

Ficatul este organul care filtreaza si proceseaza ceea ce trece prin corp. Este responsabil pentru filtrarea sangelui si pentru a-l ajuta sa coaguleze, sa distruga orice substante chimice, alcool si medicamente pe care le luati, in timp ce produce glucoza si bila, doua substante importante de care aveti nevoie pentru a ramane sanatosi.
Cand ficatul devine coplesit de toxine si poluanti, ciclul sau natural de lucru incetineste. In afara de alcool, medicamente si alte produse chimice, avem tendinta de a ne supraincarca ficatul cu alimente prelucrate si prajite, mai ales atunci cand sunt consumate in cantitati mari.
Vestea buna este ca exista multe alimente pe care le puteti consuma pentru curatarea ficatului in mod natural. Acestea stimuleaza capacitatea naturala a ficatului de a elimina toxinele din organism.
Usturoi
Usturoiul contine seleniu, un mineral care ajuta la detoxifierea ficatului. De asemenea, are capacitatea de a activa enzimele hepatice care va pot ajuta organismul sa elimine toxinele in mod natural.
Citrice
Fructele citrice (portocale, lamai, grapefruit etc) stimuleaza capacitatea de curatare a ficatului. Chiar consumate in cantitati mici, acestea ajuta la producerea enzimelor de detoxifiere care elimina poluantii.
Legume
Legumele crucifere, precumm brocoli si conopida contin glucosinolat,  care ajuta ficatul sa produce enzime detoxifiante. Ele contin, de asemenea, compusi ai sulfului care ajuta la sanatatea ficatului. Legumele cu frunze  verzi sunt bogate in clorofila, care elimina toxinele din fluxul sanguin. Acestia pot neutraliza metalele grele, protejand astfel ficatul.
Turmeric
Turmericul face minuni pentru ficat – ajuta enzimele care elimina toxinele si contine antioxidanti care repara celulele hepatice. De asemenea, ajuta ficatul in eliminarea metalelor grele, in timp ce stimuleaza productia de bile.

Nuci
Nucile sunt bogate in arginina si ajuta ficatul sa elimine eficient toxinele. Acestea au un continut ridicat de glutation si de acizi grasi omega-3, care asigura suport pentru curatarea naturala a ficatului.
Sfecla
Sfecla ajuta la cresterea nivelului de oxigen prin curatarea sangelui si poate descompune deseurile toxice pentru a le ajuta sa fie exectrate mai repede. Stimuleaza fluxul biliar si stimuleaza activitatea enzimatica. Sfecla contine, de asemenea, fibre si vitamina C, ambele fiind benefice pentru curatarea sistemului digestiv.
Morcovi
Morcovii sunt foarte bogati in flavonoide vegetale si beta-caroten, care stimuleaza si sprijina functia hepatica in ansamblu. Acestia ontin, de asemenea, vitamina A, care previne boala hepatica.
Ceai verde
Ceaiul verde contine catechine, antioxidanti naturali cunoscuti pentru imbunatatirea functiei hepatice.
Mere
Merele contin niveluri ridicate de pectina, o substanta chimica care ajuta organismul sa curate si sa elibereze toxinele prin tractul digestiv. Cu mai putine toxine din tratul digestiv, ficatul poate sa-si gestioneze mai bine sarcinile, putand astfel curata mai bine restul corpului.
Avocado
Avocado este un super-aliment. In plus fata de curatarea arterelor, el ajuta organismul sa produca in mod natural glutation, compus care ajuta ficatul sa scape de toxine.
Sursa: https://www.fishertitus.org/health/what-foods-cleanse-your-liver

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.