Răceala comună este cauzata de peste 200 de virusuri diferite care pot ataca tractul respirator superior. Sunt răspândite în aer de la persoană la persoană.
Persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau cu deficiențe de nutrienți pot fi mai predispuse la răceală. Alte cauze comune ale răcelii includ: lipsa somnului, stresul emoțional, expunerea la mucegai, tractul digestiv nesănătos și expunerea la frig.
Cât durează o răceală? De obicei, o răceală va dura cel puțin trei până la șapte zile, dar poate persista până la două săptămâni. Vestea bună este că există o mulțime de remedii naturale împotriva răcelii care vă ajută să eliminați rapid simptomele, iar aceste remedii ajută și la prevenirea răcelii!
👉 Ce este răceala comună?
Răceala este o infecție virală a nasului și gâtului (tractul respirator superior). Există multe tipuri de virusuri care provoacă o răceală comună. Simptomele răcelii comune apar de obicei la una până la trei zile după ce sunteți expus la un virus care provoacă răceala.
Simptomele obișnuite ale răcelii pot include:
– Nas înfundat sau secreții nazale
– Durere de gât
– Tuse
– Dureri ușoare de corp sau dureri de cap ușoare
– Strănut
– Febră mica
– În general, senzație de rău (stare de rău)
👉 Răceală comună vs gripă
Răcelile comune, precum și gripa sunt infecții virale, așa că nu ar trebui niciodată tratate cu antibiotice. Gripa este o boală respiratorie contagioasă cauzată de virusul gripal și are ca rezultat simptome mai neplăcute decât răceala obișnuită.
Dar, ca și răceala obișnuită, gripa vă atacă și sistemul respirator, inclusiv nasul, gâtul și plămânii. Când ai gripă, la început s-ar putea să crezi că ai o răceală comună cu dureri în gât, secreții ale nasului și strănut.
O mare diferență între răceli și gripă este că, de obicei, gripa te lovește de nicăieri, în timp ce răceala apare mai lent.
✔️ Simptomele gripei pot include:
– Febră peste 38 grade C
– Durere de gât
– Dureri musculare
– Frisoane și transpirații
– Durere de cap
– Tuse uscată, persistentă
– Oboseală și slăbiciune
– Congestie nazală
Chiar dacă poate fi foarte neplăcută, conform Clinicii Mayo, răceala comună este de obicei destul de inofensivă. Majoritatea oamenilor se recuperează după o răceală comună în 7 până la 10 zile. În timp ce gripa este mai gravă și poate duce la complicații care pot fi chiar mortale în grupurile cu risc ridicat, Clinica Mayo subliniază că „pentru majoritatea oamenilor, gripa se rezolvă de la sine”.
👉 Remedii naturale pentru tratarea și prevenirea răcelii
Cum vindeci repede o răceală? În afară de multă odihnă, puteți folosi remedii naturale pentru răceli, inclusiv alimente sănătoase, băuturi, ierburi, suplimente și uleiuri esențiale pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine rapid. De asemenea, puteți evita anumite lucruri despre care se știe că agravează simptomele răcelii.
Aceste remedii pentru răceală sunt utile și pentru prevenirea unei răceli! Așadar, dacă cineva din jurul tău este deja bolnav, poți folosi unele dintre aceleași remedii pentru a te proteja de contractarea virusului.
👉 Top alimente și băuturi pentru răceli
✔️ Bulion de oase
Supa de oase conține aminoacizi și minerale care susțin în mod natural imunitatea. De fapt, cercetările au arătat că supa de pui este un remediu clasic pentru răceli din motive foarte întemeiate; are de fapt activitate medicinală benefică și proprietăți antiinflamatorii. În plus, ca lichid fierbinte, este o alegere excelentă pentru eliminarea secrețiilor nazale. Consumați supă din bulion de oase și legume antiinflamatoare.
✔️ Apa
Acesta este probabil cel mai simplu și de bază remediu pentru răceli, dar nu subestimați cât de important este! Hidratarea adecvată este cheia pentru prevenirea deshidratării și slăbirea acelei congestii urâte. Încercați să beți cel puțin o cană mare de apă la fiecare două ore. Acesta este unul dintre cele mai simple, dar cele mai importante remedii pentru răceala pieptului și a capului.
✔️ Apă fierbinte cu lămâie, miere și scorțișoară
Acesta este un amestec grozav care poate ajuta la prevenirea acumulării de mucus, menținându-vă și hidratat. S-a dovedit că mierea funcționează la fel de bine ca și ingredientele care se găsesc de obicei în medicamentele pentru tuse fără prescripție medicală! Încercați această băutură împotriva răcelii noaptea pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii, în special a tusei. Este, de asemenea, unul dintre remediile indiene clasice pentru răceală.
✔️ Ghimbir
O recenzie științifică publicată în Jurnalul Internațional de Medicină Preventivă dezvăluie că extractul de ghimbir conține compuși antiinflamatori precum gingerol, shogaol, paradol și zingeron. Faceți un ceai de ghimbir și adăugă miere crudă pentru a atenua inflamația acelei dureri în gât, nasul care curge și tusea.
✔️ Usturoiul
Usturoiul poate ajuta cu adevărat la stimularea funcției imunitare prin proprietățile sale antivirale, antifungice și antibacteriene, care sunt adesea atribuite compusului pe care îl conține, numit alicină. Încercați să includeți atât usturoiul fiert, cât și usturoiul crud în mesele dvs. pentru a elimina acel virus care provoacă răceala.
👉 Alimente de evitat
✔️ Zahăr
Cercetările arată că zahărul slăbește capacitatea celulelor albe din sânge care ajută la combaterea infecțiilor. Deci, nivelurile ridicate de glucoză din sânge din cauza aportului de zahăr slăbesc de fapt sistemul imunitar. Dietele bogate în zahăr promovează, de asemenea, inflamația în organism.
✔️ Sucuri de fructe
Deși sucul de portocale și alte sucuri conțin vitamina C, nu este la fel de bogat în vitamina C ca fructele sau legumele întregi. În plus, sucurile de fructe sunt încărcate cu zahăr, dar nu au fibrele benefice și de echilibrare a zahărului din sânge ale unui fruct întreg. Dacă vrei să bei suc, diluează-l cu apă atunci când ești răcit.
✔️ Lactate
Laptele pasteurizat și alte produse lactate pot agrava congestia. Potrivit Clinicii Mayo, consumul de lapte poate face flegma mai groasă și mai iritantă pentru gât decât ar fi în mod normal.
✔️ Mâncare procesată și fast-food
„Calorii goale” care nu conțin nutrienți pentru susținerea sistemului imunitar și sunt toxice pentru organism. Fast-food-ul prea procesat este unul dintre ultimele lucruri pe care vrei să le mănânci când ești bolnav (sau sănătos). Pentru a lupta împotriva unui virus al răcelii, ar trebui să mâncați cele mai bogate alimente în nutrienți.
✔️ Cereale rafinate
Pâinea, pastele, cerealele și produsele din făină albă se transformă rapid în zahăr și slăbesc imunitatea. Dietele bogate în amidon rafinat ca acestea sunt cunoscute pentru a încuraja inflamația. Când sunteți răcit (sau oricând) doriți să mențineți inflamația corporală cât mai scăzută pentru o sănătate optimă.
👉 Uleiuri esențiale pentru răceli
Când vorbim despre remedii naturale și rapide pentru răceli, nu putem uita de uleiurile esențiale! Iată câteva uleiuri care luptă împotriva răcelii:
✔️ Uleiul esențial de eucalipt – are o lungă istorie de utilizare pentru inflamația respiratorie care însoțește răceala comună, bronșita, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), astmul și sinuzita. Inhalarea uleiului sau aplicarea lui local ca parte a unei frecări poate deschide cu adevărat sinusurile și plămânii și ameliorează și tusea.
✔️ Uleiul de mentă – Studiile de laborator arată că uleiul de mentă are proprietăți antivirale, antimicrobiene și antioxidante, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru combaterea răcelii. Puteți să difuzați cinci picături de mentă sau să aplicați două până la trei picături local pe tâmple, piept și ceafă.
✔️ Uleiul esențial de tămâie – are „activitate imunostimulatoare puternică”, așa că este o altă alegere excelentă pentru stimularea naturală a sistemului imunitar. Adăugați câteva picături pe o cârpă și inhalați mirosul pentru beneficiile respiratorii sau utilizați-l într-un difuzor de ulei.
✔️ Uleiul esențial de oregano – poate fi luat intern ca supliment. De asemenea, puteți folosi puterea sa de luptă împotriva virușilor, difuzându-l și folosindu-l local. Pentru a lupta împotriva răcelii, încercați să-l diluați cu un ulei purtător și să-l aplicați local pe tălpile picioarelor în fiecare seară înainte de culcare.
✔️ Uleiul esențial de cuișoare – este un alt ulei esențial cu proprietăți antivirale cunoscute. Pentru a stimula sistemul imunitar, difuzați ulei de cuișoare sau aplicați-l local cu un ulei purtător.
Niciun comentariu