Scorțișoara – o modalitate sigură de a reduce simptomele artritei reumatoide

0

Într-un nou studiu, condimentul arată un efect plăcut asupra inflamației PR și tensiunii arteriale.
Câtă scorțișoară este în dieta ta zilnică? Dacă aveți artrită reumatoidă ( AR ), o boală inflamatorie cronică a articulațiilor, puțină scorțișoară în cafeaua de dimineață vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Într-o analiză a studiului publicată în numărul din septembrie 2020 a revistei Complementary Therapies in Medicine, cercetătorii au descoperit că suplimentarea cu scorțișoară a redus biomarkerii pentru inflamație și stresul oxidativ, ambii care apar în artrita reumatoidă.
Un alt studiu, publicat pe 3 mai 2018, în Journal of the American College of Nutrition, a constatat că scorțișoara alimentară poate reduce inflamația și tensiunea arterială.
Artrita reumatoidă și scorțișoară: ce arată datele
Într-o meta-analiză chineză publicată în Complementary Therapies in Medicine din septembrie 2020 , 12 studii au analizat doze de pudră de scorțișoară cuprinse între 1,5 și 4 grame pe zi. Suplimentarea cu scorțișoară a dus la:
O reducere semnificativă a proteinei C reactive (CRP) – o proteină din sânge care crește în prezența inflamației – și a malondialdehidei (MDA), un marker al stresului oxidativ
O scădere marginală semnificativă statistic a interleukinei-6, care este produsă la locurile de inflamație
O creștere a capacității totale antioxidante
Concluzia finală a echipei: „Suplimentele cu scorțișoară pot fi un adjuvant pentru reducerea inflamației și a nivelurilor de stres oxidativ la oameni.”

Mai multe dovezi ale efectului pozitiv al scorțișoarei
În studiul din 2018, un studiu clinic randomizat dublu-orb, cercetătorii de la Institutul pentru Studii Avansate în Științe de bază din Iran au împărțit 36 ​​de femei cu RA în două grupuri: timp de opt săptămâni, un grup a primit patru capsule a 500 de miligrame (mg) de scorțișoară pudră zilnic; celălalt a primit zilnic un placebo.
La început, participanții la studiu au fost măsurați pentru:
Glicemie
Profil lipidic
Enzime hepatice
Nivelurile serice ale proteinei C reactive (produse de corpul dumneavoastră ca răspuns la inflamație)
Tensiune arteriala
Factorul de necroză tumorală alfa (un pro-inflamator)
Aceste măsuri au fost luate din nou la sfârșitul celei de-a opta săptămâni. Rezultate: o scădere semnificativă a nivelurilor serice de proteină C reactivă, factor de necroză tumorală alfa și tensiune arterială diastolică în grupul cu scorțișoară în comparație cu grupul placebo. Nu s-au găsit modificări semnificative pentru glicemie, profilul lipidic sau enzimele hepatice.
„Grupul de studiu și grupul placebo au fost ambele foarte mici ca număr, făcând generalizările rezultatelor mai puțin semnificative, dar o tendință a fost cu siguranță evidentă”, spune Christine Gerbstadt, medic, RD, CDCES, autorul cărții Doctor’s Detox Diet.

De ce scorțișoara ajută la reducerea simptomelor RA, cum ar fi umflarea articulațiilor și durerile articulare?
Un studiu publicat în numărul din iulie 2020 al International Immunopharmacology a descoperit că cinnamaldehida, o componentă a scorțișoarei, a atenuat inflamația RA la șobolani prin suprimarea proteinelor pro-inflamatorii.
După cum s-a menționat într-un articol publicat în revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, condimentul provine din scoarța diferitelor specii de arbori de scorțișoară și este unul dintre cele mai populare condimente din lume, cu o lungă istorie de utilizare în gătit si ca medicament în multe culturi.
Consultați-vă medicul înainte de a lua suplimente de scorțișoară
Centrul Național de Sănătate integrativa din Statele Unite avertizează cu privire la administrarea de suplimente, cum ar fi scorțișoară, fără a discuta in prealabil cu medicul. Scorțișoara Cassia conține o substanță chimică numită cumarină, care vă poate afecta negativ ficatul dacă este luată în doze mari, mai ales dacă aveți deja boală hepatică.
Scorțișoara poate interfera cu diluanții de sânge, cum ar fi Coumadin ( warfarina).
Scorțișoara trebuie utilizată ca terapie adjuvantă, nu în locul îngrijirilor medicale prescrise.
Un studiu publicat în iunie 2015 în Paracognosy Research din Statele Unite a remarcat că, „deși foarte scumpă, scorțișoara de Ceylon este preferată datorită nivelurilor sale ultra-scăzute de cumarină și a gustului blând și delicat. Potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, scorțișoara cassia a fost cauza expunerii la cumarină, care este foarte hepatotoxică și cancerigenă.”
Obțineți scorțișoara naturală – și gustoasă!
„De ce ar lua cineva suplimente de scorțișoară in loc să mănânce coaja măcinată ca condiment?” se întreabă dr. Gerbstadt. „Cele două grame pe zi din grupul de studiu sunt mai puțin decât le stropesc pe pâine prăjită, în ceaiul sau iaurtul meu, sau adăugați la sosuri precum curry și altele. Preocuparea mea este în calitatea suplimentului și, de asemenea, efectul suplimentului de a depune un aport potențial concentrat în mucoasa intestinală. Mâncatul condimentului măcinat răspândește particulele cu alte alimente, care pot fi mai bine tolerate în tractul gastro-intestinal.”
Consumați în doze mici
Două grame de scorțișoară pe zi înseamnă aproximativ o jumătate de linguriță, o cantitate ușor de consumat. Gerbstadt continuă: „Nu mă gândesc la niciun motiv să prefer suplimentele în detrimentul condimentului din coajă măcinată. Suplimentele sunt reglementate mult mai puțin strict decât medicamentele și chiar alimentele în unele cazuri. Este ușor să-ți faci singur scorțișoară pudră măcinând coaja de scorțișoară sau doar să cumperi scorțișoară măcinată.”

Niciun comentariu

Nu ratați!