14 beneficii pentru sănătate ale consumului de suc de aloe vera

0

Aloe vera este o specie de plante suculente care crește în climatele tropicale din întreaga lume. A fost folosit pe scară largă pentru beneficiile sale pentru sănătate de secole. În ultima vreme, sucul de aloe vera câștigă popularitate.
Sucul de aloe vera conține peste 75 de constituenți potențial activi, inclusiv vitamine, minerale, enzime, zahăr, aminoacizi, acizi salicilici, lignină și saponine. În timp ce aplicarea topică a sucului este cunoscută pentru a promova sănătatea pielii și a vindeca arsurile solare, aportul său pare să ofere, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătate.
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de aloe vera
1. Poate trata problemele digestive
Sucul are proprietăți laxative. Încurajează bacteriile intestinale și poate ajuta la ameliorarea tulburărilor gastrointestinale. De asemenea, s-a descoperit că calmează ulcerele cronice.
Sucul de aloe vera poate curata tractul digestiv. Acest lucru poate ajuta în tratamentul sindromului de colon iritabil. Sucul stimulează, de asemenea, producția de bilă, iar acest lucru promovează sănătatea ficatului.
Potrivit unui studiu iranian, sucul de aloe vera poate reduce durerile abdominale și flatulența la pacienții cu sindrom de colon iritabil. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări în legătură cu consistența scaunului la acești pacienți. Latexul plantei de aloe vera poate ajuta la tratarea constipației. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.
Conform unui studiu indian, sucul de aloe vera poate fi utilizat pe scară largă în tratamentul ulcerului peptic. Prezintă proprietăți antibacteriene împotriva H. pylori, bacteriile responsabile de infecțiile gastrice.
Un alt studiu indian afirmă că utilizarea aloe vera pentru afecțiunile digestive poate să nu aibă efecte adverse.
Cu toate acestea, este important de menționat că o mare parte a acestei cercetări se bazează pe experiențe personale. Prin urmare, sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege eficacitatea sucului de aloe vera în tratarea problemelor digestive.
Sucul poate avea un efect antiinflamator asupra persoanelor cu colită ulceroasă.
De asemenea, puteți folosi aloe vera pentru a vă curăța colonul prin injectarea acestuia în colon cu apă. Cu toate acestea, acest proces trebuie efectuat numai sub supraveghere medicală. Există foarte puține cercetări asupra eficienței sale.
2. Poate reduce inflamația
Proprietățile antiinflamatorii ale sucului de aloe vera pot ajuta în tratamentul bolilor inflamatorii intestinale. Conform unui studiu mexican, efectuat pe șobolani, agenții antiinflamatori din suc pot, de asemenea, trata edemul.
Un studiu german a dezvăluit, de asemenea, proprietățile antiinflamatorii ale sucului de aloe vera pe piele. Gelul (și potențial sucul) a redus eritemul indus de UV.
S-a descoperit că giberelina, un hormon din sucul de aloe vera, luptă împotriva inflamației la animalele diabetice.
Aloe vera poate fi folosit și în tratamentul durerii asociate cu osteoartrita. Cu toate acestea, sunt necesare studii pe termen lung pentru a prescrie sucul de aloe vera ca tratament pentru osteoartrita.
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, sucul poate oferi ameliorarea imobilității articulațiilor. Sucul de aloe vera (și gelul) poate acționa, de asemenea, ca o bază eficientă pentru a prepara un compus numit nimesulid emulgel. Posedă proprietăți antiinflamatorii semnificative și ar putea fi utilizat pentru a trata artrita reumatoidă.
3. Poate promova sănătatea inimii
S-a descoperit că gelul de aloe vera reduce dezvoltarea dungilor grase la iepuri. Gelul (și sucul) poate reduce dezvoltarea aterosclerozei la oameni.
Un studiu indian efectuat pe șobolani a arătat că sucul de aloe vera ar putea atenua problemele cardiace care de obicei erau un efect secundar al medicamentului doxorubicină (folosit pentru tratamentul cancerului).
Un alt studiu a arătat activitatea cardioprotectoare a aloe vera la șobolani diabetici. Suplimentarea cu suc de aloe vera, împreună cu consilierea nutrițională adecvată, ar putea scădea nivelul tensiunii arteriale la persoanele cu diabet.
Sucul de aloe vera s-a dovedit, de asemenea, că scade nivelul de colesterol în ficatul șobolanilor. Grupul suplimentat cu aloe a arătat o reducere cu 30% a nivelului de colesterol hepatic.
Sucul de aloe vera poate, de asemenea, dilata capilarele și poate spori pereții arteriali. Cu toate acestea, cercetările sunt limitate în acest sens.
4. Poate detoxifica organismul
Un studiu italian s-a concentrat pe eficacitatea aloe vera în detoxifiere. S-a descoperit că extractele de frunze elimină deșeurile din organism. Sucul plantei poate fi, de asemenea, eficient în acest proces.
Sucul de aloe vera prezintă, de asemenea, activitate hepatoprotectoare. Acest lucru poate îmbunătăți și mai mult detoxifierea, deoarece ficatul este un organ important implicat în proces.
Proprietățile laxative ale sucului de aloe vera pot elimina toxinele ingerate departe de sistemul digestiv.
Un alt studiu pe șobolani afirmă că sucul poate avea un efect protector asupra ficatului în timpul diabetului.
5. Poate ajuta la pierderea în greutate
Inflamația este legată de creșterea în greutate și de probleme metabolice. Sucul de aloe vera poate juca un rol benefic datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.
Proprietățile laxative ale sucului de aloe vera pot ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, nu există dovezi care să susțină acest lucru.
Sucul de aloe vera conține steroli puternici (numiți steroli de aloe) care pot regla metabolizarea lipidelor. S-a descoperit că șobolanii obezi hrăniți cu acești steroli au niveluri mai scăzute de grăsime corporală.
Într-un studiu pe șobolani, s-a constatat că ingestia de aloe vera previne obezitatea indusă de dietă. A realizat acest lucru prin stimularea consumului de energie și reducerea acumulării de grăsime corporală.
Sucul de aloe vera a avut efecte benefice asupra persoanelor obeze cu prediabet și diabet. A redus greutatea corporală, masa de grăsime corporală și rezistența la insulină la acești indivizi.
6. Poate susține sistemul imunitar
Un studiu pe șoareci afirmă că ingestia de suc de aloe vera ar putea stimula imunitatea celulară și umorală (legată de fluidele corporale).
Sucul de aloe vera poate acționa ca un stimulator al sistemului imunitar. Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe cercetări în acest sens.

7. Poate controla nivelul zahărului din sânge
Cercetările preliminare sugerează că consumul de suc de aloe vera poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge. Cu toate acestea, siguranța sucului de aloe vera în acest sens nu a fost încă stabilită.
Se crede că anumiți nutrienți din suc îmbunătățesc eficacitatea insulinei. Acestea pot include crom, magneziu, zinc și mangan. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili legătura.
Un studiu american discută UP780, o compoziție pe bază de aloe, care poate funcționa ca un supliment natural pentru a menține un nivel sănătos de glucoză din sânge. Efecte similare ar putea fi posibile cu sucul de aloe vera.
8. Poate ajuta la reducerea riscului de cancer
Conform unui studiu din Emiratele Arabe Unite, aloe vera poate inhiba creșterea celulelor canceroase. De asemenea, poate crește eficacitatea medicamentelor pentru cancer, cum ar fi cisplatina.
Sucul de aloe conține compuși bioactivi, cum ar fi aloina și lectina, care au proprietăți antiinflamatorii. Acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de cancer.
Aloe vera conține acemannan, un fitonutrient. Studiile afirmă că acest fitonutrient poate micșora tumorile canceroase.
De asemenea, s-a constatat că sucul de aloe vera reduce răspândirea cancerului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili proprietățile anticancerigene ale sucului.
9. Poate hidrata corpul
Sucul de aloe vera conține aproape 75 de componente active care pot completa organismul. Se crede că hidratează organismul și ameliorează epuizarea, deși cercetările sunt limitate în acest sens.
Conform unui studiu brazilian, aloe vera poate îmbunătăți și hidratarea pielii.
10. Poate îmbunătăți sănătatea orală
Un studiu indian afirmă că sucul de aloe vera ar putea avea o utilizare nelimitată în domeniul stomatologiei. Proprietățile sale antiseptice și antiinflamatorii pot ajuta la tratarea gingivitei, a plăcii și a parodontozei. Proprietățile sale antivirale pot ajuta și la vindecarea infecțiilor orale.
Sucul de aloe vera poate acționa și ca o apă de gură eficientă, fără efecte secundare.
Proprietățile antiinflamatorii ale sucului de aloe vera pot juca, de asemenea, un rol în tratarea gingivitei induse de plăci.
11. Poate promova sănătatea părului
Proprietățile antiinflamatorii ale sucului de aloe vera pot calma și hidrata scalpul. Sucul poate trata, de asemenea, mâncărimea scalpului. Cu toate acestea, cercetarea este limitată în acest domeniu.
Proprietățile antibacteriene ale aloe vera pot ajuta la tratarea mătreții.
Dovezile anecdotice sugerează că sucul poate împiedica, de asemenea, celulele moarte ale pielii să nu blocheze foliculii de păr. Natura alcalină a sucului de aloe vera poate echilibra nivelul pH-ului părului și poate acționa ca un bun agent de condiționare.
Sucul de aloe vera poate adăuga strălucire părului și controlează încrețirea. Vitaminele și mineralele din suc vă pot întări părul. Cu toate acestea, studiile sunt limitate în acest domeniu și sunt necesare mai multe cercetări pentru a cunoaște aceste beneficii.
12. Poate furniza aminoacizii esențiali
Sucul de aloe vera oferă 16 din cei 22 de aminoacizi, inclusiv 7 din cei 8 aminoacizi esențiali. Acești aminoacizi promovează sănătatea generală și pot, de asemenea, ajuta la creșterea mușchilor.
13. Poate îmbunătăți sănătatea creierului
Indivizii cărora li s-a administrat diete, inclusiv aloe vera, au avut rezultate mai bune la sarcinile de amintire și recunoaștere a memoriei într-un studiu. Acești participanți au raportat, de asemenea, incidențe reduse de tensiune sau dispoziție scăzută. Aceste efecte ar putea fi atribuite zaharidelor din sucul de aloe vera.
14. Poate trata arsurile la stomac
Într-un caz de reflux gastroesofagian, sucul de aloe vera ar putea reduce simptomele. De asemenea, a fost bine tolerat. Sucul poate calma, de asemenea, simptomele arsurilor la stomac.
Potrivit unui alt studiu, siropul de aloe vera s-a dovedit a fi un tratament sigur pentru GERD (boala de reflux gastroesofagian).
Sucul de aloe vera este o modalitate convenabilă de a asigura o sănătate optimă pentru tine și familia ta. Cu toate acestea, nu toată lumea îl poate consuma, deoarece poate provoca anumite efecte adverse.
Efectele secundare ale sucului de aloe vera
Deficitul de potasiu
Sucul de aloe vera este un laxativ și acționează ca un diuretic. Deși acest lucru poate duce la pierderea în greutate pe termen scurt, poate duce la deficit de potasiu pe termen lung.
Probleme în timpul sarcinii și alăptării
Aloe vera poate fi potențial periculoasă atunci când este administrată pe cale orală de către femeile însărcinate sau care alăptează. Un raport leagă aloe vera de avort spontan. Evitați utilizarea dacă sunteți însărcinată sau alăptați.
Reactii alergice
Consumul de suc de aloe poate provoca alergii la unele persoane. Simptomele pot include diaree, crampe abdominale și urină roșie. Unii pot prezenta, de asemenea, constipație agravată.
Probleme cu rinichii
Sucul poate duce la leziuni renale dacă conține latex. Cu toate acestea, cercetările lipsesc în acest aspect. Cei cu antecedente de probleme cu rinichii trebuie să evite sucul de aloe vera.
Probleme digestive
Efectele laxative ale sucului de aloe vera pot duce, de asemenea, la constipație la anumite persoane. De asemenea, poate provoca crampe abdominale (slăbiciune musculară) și dezechilibre electrolitice. O altă problemă digestivă pe care o poate provoca sucul de aloe vera este diareea.
Bătăi neregulate ale inimii
Posibilele dezechilibre electrolitice cu consumul de suc de aloe vera pot duce, de asemenea, la bătăi neregulate ale inimii sau aritmii.
Toxicitate hepatică
Aportul în exces de suc de aloe poate duce, de asemenea, la leziuni hepatice și toxicitate. Prin urmare, cei cu probleme hepatice trebuie să fie atenți.
Interacțiuni medicamentoase
Sucul de aloe vera poate scădea zahărul din sânge, iar acest lucru ar putea cauza o problemă cu medicamentele pentru diabet.
Sucul de aloe vera poate interacționa și cu sevofluranul (utilizat ca anestezie în timpul intervenției chirurgicale). Sucul exercită efecte antiplachetare și poate interfera cu medicamente precum warfarina (folosită ca diluant al sângelui).
Dozare
Sucul din 300 mg de aloe vera poate fi benefic pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge. Pentru mai multe informații despre doza ideală, consultați medicul dumneavoastră.
Precauții
Sucul de aloe vera ar putea fi nesigur pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Sucul trebuie evitat și la copiii sub 12 ani.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.