Florile de dovleac, delicioase și foarte sănătoase – la ce sunt bune și cum se consumă

0
Flori de dovleac beneficii

Pe lângă gustul ei minunat, floarea de dovleac este o sursă bună de nutrienți, vitamine și minerale. Consumul a 33 de grame de flori de dovleac oferă:
– 9,2 mg de vitamina C
– 19 µg de vitamina B9
– 32 µg de vitamina A
– 0,23 mg de fier
– 16 mg de fosfor
– 0,025 mg de vitamina B2
– 8 mg de magneziu
– 0,2 mg de seleniu
– 0,228 mg de vitamina B3
👉 Beneficiile pentru sănătate ale florilor de dovleac
Floarea de dovleac este încărcată cu substanțe nutritive esențiale, vitamine și minerale, esențiale pentru un corp sănătos și fericit. La fel ca dovleacul, floarea de dovleac este la fel de hrănitoare și poate fi utilizată în mai multe feluri. Mai jos sunt enumerate câteva dintre beneficiile populare pentru sănătate ale consumului de flori de dovleac în mod regulat:
1. Tratamentul răcelii comune
Vitamina C prezentă în florile de dovleac ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar al corpului nostru, care ne protejează de răceli și tuse. Florile de dovleac conțin 9,2 mg de vitamina C, ceea ce reprezintă 10,22% din valoarea zilnică recomandată. Includerea acestora în dieta obișnuită ajută la îndeplinirea necesității de vitamina C organismului. Accelerează absorbția fierului și, prin urmare, întărește rezistența organismului la infecții. De asemenea, luptă împotriva virușilor.
2. Infertilitate masculină
Floarea de dovleac are o cantitate imensă de vitamina B9 (folat), care este esențială atât pentru crearea calității spermei. S-a arătat că bărbații cu un aport scăzut de folat au adesea spermatozoizi cu o structură cromozomială defectă. Consumul alimentelor bogate in acid folic ajută la îmbunătățirea calității spermei și ajută bărbații cu probleme de infertilitate.
3. Asigură ochi sănătoși
Vitamina A poate ajuta la îmbunătățirea vederii. Vă permite ochilor să se adapteze la schimbările de lumină, menține ochii umezi și, de asemenea, îmbunătățește vederea nocturnă. Floarea de dovleac este una dintre sursele bune de vitamina A, iar consumul regulat poate preveni și afecțiuni precum uscarea ochilor.

În mod similar, asigură o retină sănătoasă și previne orbirea nocturnă prin creșterea adaptabilității ochiului uman atât la lumina strălucitoare, cât și la întuneric. Consumul frecvent reduce riscurile de cataractă și degenerescență maculară, care este frecvent asociată cu îmbătrânirea.
4. Îmbunătățește imunitatea
Un alt beneficiu minunat pentru sănătate al florii de dovleac este capacitatea sa de a crește imunitatea. Potrivit Institutului Linus Pauling, fierul găsit în floarea de dovleac este extrem de util pentru o serie de funcții imune, cum ar fi diferențierea și proliferarea limfocitelor T și producerea de specii reactive de oxigen care luptă cu agenții patogeni. Așadar, consumați regulat floare de dovleac pentru a vă spori imunitatea.
5. Formarea oaselor
Cantitatea considerabilă de fosfor găsită în floarea de dovleac este o parte vitală a procesului de creștere și de menținere a oaselor și a dinților. Florile de dovleac alături de calciu pot produce oase puternice. În plus, ajută la creșterea sănătății gingiilor și a smalțului dinților. De asemenea, ajută la ameliorarea problemelor grave, cum ar fi pierderea osoasă sau pierderea densității minerale, cunoscută și sub numele de osteoporoză. Acest mineral pune bazele unei structuri scheletice puternice pentru a asigura sănătatea și viața funcțională.
Una dintre descoperirile recente ale fosforului îl leagă și de sănătatea inimii, ceea ce înseamnă că, cu un aport adecvat, vă puteți proteja mai bine de o serie de boli cardiovasculare.
👉 Cum să le mănânci
– Florile de dovleac sunt comestibile, pot fi consumate crude în salate, gătite cu alte legume , aburite etc.
– Supa din cartofi și flori de dovleac este delicioasă.

Niciun comentariu

Nu ratați!