Frunzele de papadie sunt mai mult decat simple buruieni. Stiati ca aceasta planta este una medicinala si are numeroase beneficii pentru sanatate?
Profilul nutritional al frunzelor de papadie include o cantitate mare de fibre, vitamina K si A. S-a demonstrat ca aceste frunze ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii, la stimularea pierderii in greutate si la sustinerea functiei hepatice.
Multi oameni incearca sa scape de aceasta “buruiana invaziva” din curtile si gradinile lor, dar papadia este o planta benefica pentru sol. Aceasta imbogateste solul cu minerale si azot. De asemenea, atrage insectele polenizante si elibereaza gaz de etilena care ajuta la dezvoltarea fructelor.
Papadia ajuta la eliminarea acidului uric din organism, in tratamentul afectiunilor cailor urinare si este recomandata in cazuri de insuficienta renala. De asemenea dezintoxica organismul, curata sangele de toxine si promoveaza eliminarea substantelor toxice prin intermediul urinei.
Papadia este bogata in multi nutrienti si are un continut redus de calorii. O cana cu frunze de papadie (55grame) contine aproximativ:
• 24,7 calorii
• 5,1 grame carbohidrati
• 1,5 grame proteine
• 0,4 grame grasime
• 1,9 grame fibre
• 248 micrograme vitamina K (535% din doza zilnica recomandata)
• 112% din doza zilnica de vitamina A
• 19,3 miligrame vitamina C (32% din doza zilnica recomandata)
• 103 miligrame de calciu (10% din doza zilnica recomandata)
• 1,7 miligrame de fier (9% din doza zilnica recomandata)
• 1,9 miligrame de vitamina E (9% din doza zilnica recomandata)
• 0,2 miligrame de mangan (9% din doza zilnica recomandata)
Frunzele de papadie mai contin, de asemenea, o cantitate mica de tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, folat, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si cupru.
Promoneaza sanatatea ochilor
Frunzele de papadie sunt foarte bogate in vitamina A, care indeplineste 112% din cerintele zilnice la fiecare cana plina. Vitamina A este un nutrient important atunci cand vine vorba de sanatatea ochilor. De fapt, deficienta vitaminei A poate duce chiar la orbire, in cazurile grave.
Un studiu realizat de Journal of the American Medical Association a aratat ca un aport mai mare de vitamina A a fost legat de un risc semnificativ mai mic de degenerare maculara legata de varsta, o afectiune care provoaca pierderea vederii.
Combate retentia de apa
Daca organismul dumneavoastra retine apa, frunzele de papadie va pot veni in ajutor. Datorita proprietatilor diuretice, frunzele de papadie stimuleaza urinarea prevenind si eliminand excesul de apa din organism.
Intr-un studiu realizat de Department of Herbal Medicine at the Tai Sophia Institute in Maryland, s-a demonstrat ca extractul frunzelor de papadie creste frecventa urinarii.
Aceste proprietati, pe langa faptul ca ajuta la pierderea in greutate, mai ajuta si ficatul sa elimine toxinele mai eficient si sa previna infectiile tractului urinar.
Pierderea in greutate
Frunzele de papadie au foarte putine calorii si contin o cantitate semnificativa de fibre, stimuland astfel pierderea kilogramelor in plus. Includerea lor in dieta dumneavoastra promoveaza satietatea.
Un studiu a descoperit ca frunzele de papadie pot inhiba absorbtia grasimilor intr-un mod similar cu unele medicamente pentru slabit. Actioneaza prin blocarea activitatii lipazei pancreatice, o enzima care descompune moleculele de grasime din organism.
Trigliceride
Pe langa faptul ca ajuta la pierderea in greutate, inhibarea activitatii lipazei pancreatice poate ajuta si la scaderea nivelului de trigliceride.
Trigliceridele sunt un tip de grasime care se gasesc in fluxul sanguin. O cantitate ridicata de trigliceride este unul dintre factorii de risc major pentru boli de inima.
Frunzele de papadie reduc activitatea lipazei pancreatice, enzima care descompune trigliceridele in acizi grasi. Aceasta duce la o reducere a nivelului de trigliceride in sange.
Protejeaza ficatul
La fel ca si radacina de papadie, s-a dovedit ca frunzele papadiei au proprietati puternice de protectie a ficatului.
Radacina de papadie – beneficii, administrare si contraindicatii
Ceai de papadie – beneficii, proprietati si contraindicatii
Sursa: draxe.com
Niciun comentariu