De ce este bine să consumi germeni – 7 beneficii considerabile pentru sănătate

1

Germenii sunt puteri nutriționale. Aceștia contribuie la reducerea nivelului de zahăr din sânge și ajută digestia. De asemenea, sunt considerate alimente puternice care luptă împotriva cancerului. Există mai multe tipuri de germeni – toți oferind beneficii incredibile. În această postare, vom analiza modalitățile majore în care consumul de germeni în fiecare zi vă poate aduce beneficii.
👉 Ce sunt germenii?
După cum sugerează și numele, germenii sunt semințe germinate care au încolțit pentru a deveni plante foarte tinere. Procesul de germinare începe atunci când semințele sunt înmuiate în apă timp de multe ore. Când aceste semințe înmuiate sunt expuse la umiditate și temperatură potrivită (și lăsate să crească timp de 2 până la 7 zile), rezultă germenii.
Există diferite tipuri de germeni. Cele mai comune tipuri de sunt enumerate mai jos:
Germeni de fasole și mazăre , inclusiv linte, fasole garbanzo, fasole mung, soia, fasole neagră și roșie și mazăre verde.
Germeni de legume sau frunze , inclusiv muguri de broccoli, muguri de ridichi, de muștar și de schinduf.
Cereale încolțite, inclusiv hrișcă, orez brun, quinoa, ovăz și muguri de amarant.
Germeni de nuci și semințe, inclusiv semințe de ridiche, migdale, lucernă și semințe de dovleac, semințe de susan și floarea soarelui.
Aproape toate soiurile de germeni au beneficii similare, dar fiecare soi este plin cu anumiți nutrienți specifici.
În timp ce germenii de fasole mung sunt surse bune de proteine, fibre și vitamine A și C, mugurii de lucernă sunt surse excelente de vitamine A, B, C, E și K.
Germeni de linte sunt surse uimitoare de proteine (o porție conține 26% din valoarea zilnică). Varza de Bruxelles se numără printre cele mai bogate surse de vitamine K1 și C, pe lângă faptul că conțin și alte minerale precum potasiul și alți antioxidanți.
👉 Cum vă pot îmbunătăți germenii sănătatea?
1. Germeni ajută la controlul zahărului din sânge
Acest lucru este valabil mai ales în cazul germenilor de broccoli, care sunt bogați în sulforafan. S-a descoperit că compusul îmbunătățește controlul glucozei la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.
S-a constatat că germeni de broccoli îmbunătățesc rezistența la insulină la persoanele cu diabet de tip 2.
Există constatări similare și pentru varza de Bruxelles. Acești germeni conțin acid alfa-lipoic, care este un antioxidant cu efecte benefice asupra zahărului din sânge și insulinei.

2. Germenii promovează digestia
Studiile arată că semințele încolțite au un conținut mai mare de fibre, ceea ce le face mai bune pentru digestie. Germinarea semințelor poate crește atât conținutul de fibre, cât și de proteine.
Într-un studiu, germinarea boabelor de grâu timp de peste 168 de ore a arătat o creștere de trei ori a fibrelor alimentare solubile, ceea ce ajută la ameliorarea constipației.
Într-un alt studiu, s-a descoperit că proprietățile antioxidante ale germenilor de broccoli oferă protecție gastrointestinală. Antioxidanții pot proteja mucoasa colonului de efectele nocive ale stresului oxidativ.
Sulforafanul din germenii de broccoli protejează tractul gastrointestinal prin inducerea unei varietăți de enzime antioxidante. Compusul poate fi deosebit de util în tratarea stresului oxidativ cauzat de infecția cu H. pylori și de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.
3. Germenii protejează inima
Studiile pe animale arată cum aportul de germeni de năut pot scădea nivelul colesterolului rău, protejând astfel inima.
Germenii de broccoli conțin și un alt compus antioxidant numit glucorafanină, despre care se știe că îmbunătățește sănătatea inimii.
Sulforafanul din germeni promovează sănătatea vaselor de sânge – iar acest lucru poate ajuta la prevenirea aterosclerozei. Deși avem nevoie de mai multe cercetări în acest sens, constatările au fost încurajatoare.
4. Germenii cresc imunitatea
Legumele crucifere, cum ar fi broccoli și varza de Bruxelles, sunt bogate în antioxidanți și promovează sistemul imunitar. Acești germeni conțin colină, care menține celulele să funcționeze corect și promovează semnalizarea membranei celulare.
Varza de Bruxelles este bogată în vitamina C, un nutrient care joacă un rol major în prevenirea și vindecarea bolilor.
5. Germenii ajută la prevenirea cancerului
Studiile de laborator și pe animale arată că sulforafanul din broccoli poate ajuta la prevenirea cancerului. Studiile pe oameni au arătat că germenii de broccoli elimină substanțele chimice care cauzează cancer. Deși avem nevoie de studii la scară largă pentru a ajunge la o concluzie, acesta este un pas încurajator.
Varza de Bruxelles, ca majoritatea altor legume crucifere, conține un compus numit glucozinolat. Gătitul și digestia pot descompune glucozinolații în izotiocianați, compuși care au proprietăți anticanceroase.
S-a constatat, de asemenea, că germeni de broccoli întârzie apariția cancerului de prostată și chiar scad severitatea acestuia la persoanele afectate.
6. Germenii pot îmbunătăți sănătatea vederii
Germenii de varză de Bruxelles sunt surse excelente de luteină și zeaxantină, doi antioxidanți puternici care stimulează sănătatea vederii. Luteina și zeaxantina au fost legate de un risc redus de degenerescență maculară legată de vârstă.
7. Germenii pot ajuta la tratarea anemiei
După cum am văzut, mulți germeni sunt bogați în vitamina C. Acest nutrient poate stimula absorbția fierului și poate face organismul să folosească fierul mai bine. Acest lucru, la rândul său, poate ajuta în tratamentul anemiei.
În ceea ce privește aspectul, germenii nu arată deosebit de apetisanți. Dar majoritatea persoanelor care îi consumă în mod regulat pot garanta puterea lor nutrițională.
👉 O notă despre germenii cruzi și bacteriile dăunătoare
Este riscul de intoxicație alimentară. Germeni care sunt consumați cruzi (sau care sunt doar puțin fierți) sporesc riscul. Acest lucru se datorează faptului că germenii sunt cultivați în condiții calde și umede, unde bacteriile dăunătoare (cum ar fi E. coli și Salmonella ) se dezvoltă și ele.
Simptomele în acest caz includ diaree, crampe stomacale și vărsături. Apar la 12 până la 72 de ore după consum.
Deși aceste simptome nu pun viața în pericol, copiii, femeile însărcinate și persoanele în vârstă trebuie să fie precauți.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!