Păpădia – o plantă cu efecte medicinale foarte puternice

0

Majoritatea dintre noi nu ne dăm seama de cadourile pe care ni le oferă natura, chiar dacă stau sub nasul nostru. Păpădia e unul dintre ele. Oamenii au folosit păpădia în scopuri medicinale de-a lungul istoriei.
Păpădia este utilizată pentru tratamentul durerilor musculare, poftei de mâncare, problemelor stomacale, gazelor intestinale, calculilor biliari, durerilor articulare și a vânătăilor. De asemenea crește producția de urină și servește ca laxativ pentru îmbunătățirea digestiei.
Unii oameni folosesc păpădia pentru a trata infecția, în special infecțiile virale și chiar cancerul. Este, de asemenea, folosită ca tonic pentru piele sau tonic pentru sânge.
Puteți folosi tulpinile și florile pentru a face un ceai delicios și super sănătos. Oricum, veți profita de beneficiile acestei plante cu proprietăți nutriționale neașteptate.
Studii medicale recente au demonstrat că substanțele complexe din păpădii ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Previn îmbătrânirea celulară și totodată ajută la purificarea sângelui.
Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fibre, magneziu și fier. Frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C, D si K.
Calciul este cel mai abundent mineral din corp, iar o păpădie conține 10% din valoarea zilnică recomandată. Calciul este depozitat în structura oaselor și a dinților. Dacă beți ceai de păpădie sau o mâncați pur și simplu, puteți evita cu ușurință cariile dentare, tensiunea musculară și arterială sau deficiența de calciu.

Bogată în vitamine și minerale, planta este indicată în cazurile de slăbiciune și convalescență. Elementele nutritive de bună calitate sunt ușor absorbite de organism, care este energizat și revitalizat.
Vitamina K este o vitamină esențială, solubilă în grăsimi, care joacă un rol important în sănătatea oaselor și a inimii.
Ceaiul de păpădie ajută la eliminarea surplusului de apă din organism, în special din zona abdomenului. Acesta mărește cantitatea de urină produsă de rinichi. Totodată are și efect detoxifiant, pentru că împreună cu surplusul de apă sunt eliminate și toxinele acumulate la nivelul rinichilor.
Într-un studiu s-a observat că după ce au fost administrate extracte de păpădie, acestea au forțat celulele canceroase să se dezintegreze în primele 48 de ore de la tratament, nefiind afectate celelalte celule sănătoase. Cercetătorii și-au dat seama ca tratamente continue cu extracte de păpădie, au fost eficiente pentru a scăpa de cele mai multe celule canceroase. Studiul inițial s-a dovedit a fi atât de pozitiv, încât echipa de cercetare a primit fonduri suplimentare pentru a continua cercetarea.

Niciun comentariu

Nu ratați!