Schinduful a jucat un rol cheie in medicina alternativa de mii de ani, iar in zilele noastre este adesea consumat ca supliment alimentar

0

In ultimii ani, schinduful a devenit un condiment obisnuit al gospodariei si este folosit si ca agent de ingrosare. Se poate gasi si in produse cosmetice precum sapun sau sampon.
Medicii egipteni pretuiau schinduful, pentru ca era planta care-i ajuta pe soldati sa se refaca rapid dupa ranile primite in lupta, ii ajuta pe cei varstnici sa-si mentina tineretea si vigoarea.
Potrivit USDA, schinduful contine o varietate de substante benefice, inclusiv fier, magneziu, mangan si cupru, precum si vitamina B6, proteine si fibre dietetice. De asemenea, contine antioxidanti si fitonutrienti puternici.
Alaptare
Medicii traditionali ayurvedici din India prescriu schinduful mamelor care alapteaza. Acest beneficiu este atribuit prezentei diosgeninei. Cercetatorii au concluzionat ca ceaiul de schinduf ajuta la promovarea producerii de lapte matern.
Reduce disconfortul menstrual
Schinduful amelioreaza simptomele asociate tulburarilor menstruale.
Minimizeaza simptomele menopauzei
Schinduful contine substante nutritive si isoflavoane estrogenice, care sunt similare hormonului sexual feminin. Pierderea estrogenului produce simptome de menopauza precum schimbari de dispozitie, depresie, crampe etc. Ajuta la monitorizarea unui numar de alti hormoni, pastrand in acelasi timp si multe alte procese corporale.
Regleaza testosteronul
Unul dintre motivele pentru care barbatii consuma schinduf ca supliment este de a stimula testosteronul. Unele studii au descoperit ca are efecte benefice, inclusiv cresterea nivelului de testosteron, cresterea libidoului si potentei.
Scade nivelul colesterolului
Cercetarile publicate in The British Journal of Nutrition arata ca schinduful ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Acest lucru ajuta la prevenirea diferitelor conditii, cum ar fi ateroscleroza, infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral. Este o sursa bogata de fibre, care elimina excesul de colesterol din arterele si vasele sanguine ale corpului. Prin reducerea continutului de colesterol din sange, reduceti riscul de formare a cheagurilor de sange.

Diabet
Schinduful ajuta la atenuarea diabetului de tip 1 si 2. Studiile sugereaza ca adaugarea semintelor de schinduf in dieta diabeticilor a contribuit la scaderea nivelului de glucoza din sange. Datorita prezentei galactomannanului, planta incetineste ritmul in care zaharul este absorbit in sange.
Sanatatea rinichilor
Medicina traditionala chineza recomanda utilizarea schindufului pacientilor care sufera de diferite afectiuni renale. Conform studiilor, schinduful poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta pietre la rinichi.
Alte beneficii:
· Lupta impotriva radicalilor liberi datorita proprietatilor antioxidante.
· Potrivit medicinei ayurvedice si chinezesti, schinduful ofera energie si forta de munca.
· Ajuta la imbunatatirea metabolismului si sanatatii organismului.
· Aplicarea exterioara ofera usurare pielii iritate.
Atentie! Schinduful este printre cele mai bine tolerate plante medicinale. Singurele contraindicatii sunt doar in caz de sarcina, intrucat planta poate declansa in doze medii contractii uterine. Persoanele bolnave de diabet aflate sub medicatie vor lua schinduf numai sub supraveghere medicala competenta, pentru ca planta scade nivelul glicemiei si atunci trebuie reduse corespunzator dozele din celelalte medicamente.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/fenugreek.html

Niciun comentariu

Nu ratați!