Apă cu miere – beneficii, rețetă (plus ingrediente opționale) și sfaturi pentru consum

0

Deși conține zahăr și o cantitate considerabilă de calorii, mierea este o sursă bogată de nutrienți, inclusiv enzime, vitamine și minerale. De aceea, poate doriți să adăugați apă cu miere la selecția dvs. de băuturi.
Desigur, mierea poate fi folosită pentru a adăuga o aromă dulce și unică unor lucruri precum ceaiul, iaurtul sau fulgi de ovăz și, de asemenea, este capabilă să ofere unele beneficii impresionante pentru sănătate datorită compușilor săi unici.
Mierea de înaltă calitate, cum ar fi mierea crudă și mierea de Manuka, este cunoscută ca posedând proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene, potrivit studiilor.
Acest lucru explică de ce beneficiile apei cu miere – mai ales atunci când adăugați suc proaspăt de lămâie, curcuma sau scorțișoară – pot include calmarea stomacului supărat, durerea în gât și multe altele.
Avantajele consumului de apă cu miere
Mierea este o substanță dulce, creată de anumite tipuri de albine care extrag nectarul bogat în nutrienți din flori.
Mierea crudă este o formă brută de miere, scoasă imediat din celulele fagurilor din stup. Nu este pasteurizată sau încălzită la temperaturi foarte ridicate, păstrându-și enzimele și polenul intacte.
În plus, conține în mod obișnuit polen de albine și propolis, care sunt ambele două completări foarte pozitive pentru sănătate.
Mierea crudă conține 22 de aminoacizi (o valoare foarte mare), 27 minerale si 5000 de enzime. Mineralele pe care le conține includ:
fier
zinc
potasiu
calciu
fosforos
magneziu
seleniu

În plus, oferă vitamina B6, tiamină, riboflavină, acid pantotenic și niacină.
Pentru mai multe beneficii, mierea de Manuka (provenită din Noua Zeelandă) este o alegere excelentă, deoarece este foarte bogată în compuși antimicrobieni, inclusiv metilglioxal.
Beneficiile potențiale ale consumului de apă cu miere includ:
Ajută la scăderea în greutate, mai ales dacă o consumați în locul băuturilor cu zahăr, cum ar fi băuturile cu conținut ridicat de calorii sau băuturile cu cafea
Menține organismul hidratat
Susținerea digestiei, cum ar fi combaterea constipației sau a simptomelor de reflux acid
Ameliorarea durerii în gât sau tuse – încercați-o ca o alternativă naturală la siropurile de tuse și la medicamentele pentru tuse
Promovarea somnului odihnitor datorită carbohidraților din miere, care pot elibera serotonina, un neurotransmițător calmant
Scăderea stomacului umflat
Reducerea greaței (mai ales dacă adăugați ghimbir)
Ajutarea funcției sistemului imunitar și combaterea stresului oxidativ, mai ales dacă utilizați Manuka sau miere crudă, care au proprietăți antioxidante și antimicrobiene
Reducerea alergiilor – mierea (în special tipurile produse local) conține enzime și alți compuși care vă ajută corpul să se adapteze la alergeni, inclusiv la polen
Oferă energie – ideal înainte de antrenament – datorită zahărului și carbohidraților – unele studii arată că mierea îmbunătățește chiar recuperarea exercițiilor fizice și favorizează formarea oaselor
Posibil să ajute la normalizarea nivelului de colesterol, cum ar fi creșterea nivelului de HDL sau a colesterolului „bun”
Apa cu miere reduce grăsimea din burtă? Sau este posibil ca zahărul să contribuie la creșterea în greutate?

Când este consumată în cantități moderate, apa cu miere vă poate ajuta să vă mențineți organismul sănătos sau chiar să pierdeți în greutate. Din motive de comparație, o porție de apă cu miere conține aproximativ șase până la 12 grame de zahăr și 25 până la 50 de calorii, în timp ce o cutie de suc acidulat conține de obicei aproximativ 30 de grame de zahăr și peste 100 de calorii.
În general, a bea suficientă apă și a rămâne hidratat vă poate ajuta, de asemenea, să vă gestionați pofta de mâncare și să o reduceți. Unii oameni consideră că consumul de multă apă îi face să se simtă mai plini – in plus, poate ajuta la reducerea balonării, ajutând la eliminare.

Atunci când sunt combinate, beneficiile scorțișoarei și mierii pot include, de asemenea, susținerea nivelurilor sănătoase de zahăr din sânge și combaterea alergiilor, deoarece scorțișoara este bogată în polifenoli și alți antioxidanți. În plus, scorțișoara are efecte antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene, anticancerigene și hipolipemiante.
Mod de administrare
Multor oameni le place să bea apă cu miere pe stomacul gol dimineața pentru a-și pune sistemul digestiv în funcțiune, dar apa cu miere, scorțișoară, curcuma și lapte poate face, de asemenea, un bun tratament înainte de culcare. (Acest amestec se mai numește lapte lunar – 250 ml lapte cald, 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță scorțișoară, 1 linguriță miere, opțional 1 linguriță ulei virgin cocos si un vârf de linguriță de piper)
Alte momente bune pentru a bea o ceașcă includ pre-antrenament (carbohidrații vă pot ajuta să vă alimentați mușchii pentru a vă spori energia) sau când vă simțiți rău, cum ar fi o durere de stomac sau de gât.
Câtă apă cu miere ar trebui să beți în fiecare zi?
Datorită conținutului de zahăr, limitați aportul zilnic de miere la aproximativ o lingură zilnic. S-ar putea să alegeți să beți una până la trei căni de apă cu miere zilnic, cu aproximativ o linguriță de miere în fiecare ceașcă.
Pentru a face apă cu miere acasă:
Se amestecă aproximativ o linguriță de miere (de preferință tipuri organice, crude sau Manuka) în 250 ml de apă caldă, dar evitați fierberea apei, care poate distruge o parte din substanțele nutritive delicate ale mierii.
De asemenea, ați putea încerca să adăugați o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră și / sau aceeași cantitate de curcuma (turmeric).
Alte ingrediente pe care trebuie să le folosiți pentru a face o băutură de detoxifiere includ oțetul de mere (2 linguri), piperul de cayenne (un vârf de linguriță) și suc proaspăt de lămâie (2 linguri), care pot susține digestia și un metabolism sănătos. Pentru această rețetă folosiți 500 ml de apă caldă
Riscuri și efecte secundare
Mierea este sigură pentru uz intern și topic, dar la fel ca toate alimentele, unele persoane pot reacționa negativ. Dacă aveți iritații ale pielii, dureri de stomac, transpirații, diaree sau greață după utilizarea acestuia, nu mai consumați imediat.
La sugarii sub un an nu trebuie să li se administreze miere din cauza reacțiilor alergice potențiale.
Dacă intenționați să utilizați mierea ca parte a regimului zilnic de sănătate și luați deja medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele interacțiuni.
Concluzie
Mierea, în special cea organică, crudă și cea de Manuka, este bogată în vitamine, minerale, enzime, polen de albine, antioxidanți și compuși antimicrobieni.
Beneficiile apei cu miere includ reducerea balonării, a constipației și a refluxului acid; ameliorarea durerii în gât, tuse și răceli; susținerea unui răspuns imunitar sănătos; scăderea alergiilor; combaterea daunelor radicalilor liberi; și inhibarea poftei de dulciuri.
Consumați aproximativ una până la trei cești pe zi, cu aproximativ o linguriță de miere de înaltă calitate pe porție. Încercați primul lucru dimineața, înainte de antrenament sau înainte de culcare, cu niște lapte cald.
Alte completări sănătoase includ turmeric, scorțișoară și oțet de mere.

Niciun comentariu

Nu ratați!