Aromate și foarte gustoase, castanele comestibile au și proprietăți terapeutice pe care nu trebuie să le trecem cu vederea

0

Castanele au capacitatea de a imbunatati sanatatea digestiva, de a intari oasele, gestioneaza diabetul, protejeaza sanatatea cardiovasculara, stimuleaza sistemul imunitar, reduc tensiunea arteriala si previn bolile cronice.
Concentratia ridicata de vitamina C si al altor compusi antioxidanti, fac castanele un stimulent ideal pentru sistemul imunitar. Vitamina C nu numai ca stimuleaza producerea de celule albe din sange, dar actioneaza si ca antioxidant, cautand radicalii liberi in organism si neutralizandu-i inainte de a determina mutarea celulelor sanatoase sau de a induce stresul oxidativ in apropierea organelor vitale. Acest lucru ajuta sistemul imunitar sa isi concentreze eforturile asupra agentilor patogeni si prevenirii bolilor.
Cuprul este extrem de important in procesul prin care corpul absoarbe fierul, care este esential pentru cresterea si dezvoltarea oaselor. Magneziul este util pentru cresterea densitatii minerale osoase, impreuna cu o mare varietate de alte beneficii pentru sanatate. Toate aceste minerale vitale care se gasesc in castane previn sau incetinesc aparitia multor tulburari legate de varsta, cum ar fi osteoporoza.
Castanele au fibre dietetice din abundenta, fiind aliati puternici in orice lupta gastrointestinala. Stimuleaza miscarile peristaltice si previn inflamatia si disconfortul. Fibrele pot contribui si la optimizarea absorbtiei nutrientilor.

Castanele imbunatatesc functia creierului in mai multe moduri. In primul rand acestea sunt bogate in vitamina B (folat, riboflavina, tiamina) care sunt direct legate de dezvoltarea si functia neurologica corespunzatoare. In plus, potasiul gasit in ele creste fluxul sanguin la nivelul creierului si promoveaza sanatatea sistemului nervos bun, crescand concentrarea si memoria.
Potasiul controleaza circulatia apei in interiorul corpului si functioneaza ca un vasodilatator, crescand fluxul sanguin si eliberand tensiunea pe vasele sanguine si artere. Aceasta reducere a tensiunii arteriale poate stimula sanatatea cardiovasculara generala si poate reduce riscul atacurilor de cord sau accidentelor vasculare cerebrale.
Corpul uman are nevoie de o serie de grasimi sanatoase pentru a functiona normal. Aceste grasimi bune sunt gasite in cantitati ridicate in castane. Ele ajuta la echilibrarea colesterolului, reduc inflamatia, riscul de ateroscleroza si formarea cheagurilor de sange in organism. Acest lucru reduce intr-o mare masura riscul de accident vascular cerebral, atac de cord si boli cardiace.
Atentie! Unii oameni sufera de alergii la o anumita ca categorie de alimente, asa ca fiti precauti atunci cand adaugati un aliment nou in dieta dumneavoastra.

Niciun comentariu

Nu ratați!