Avantajele consumului de bulion de oase în fiecare zi

0

Delicios, liniștitor și plin de substanțe nutritive, bulionul de oase a cunoscut o creștere a popularității în ultima vreme. De fapt, această băutură gustoasă a început recent să apară în restaurante, cafenele și magazine de produse naturiste din întreaga lume. Proteina provenită din bulionul de oase, a început chiar să apară pe lista de ingrediente a multor suplimente și shake-uri.
Consumul zilnic de bulion de oase poate ajuta la susținerea sănătății articulațiilor, a pielii și a intestinelor, oferind în același timp multe vitamine, minerale și aminoacizi importanți. Este, de asemenea, versatil, delicios și ușor de încorporat într-o varietate de rețete diferite, făcându-l un must-have pentru planul săptămânal de masă.
❓De ce ar trebui să beți bulion de oase
Bulionul de oase și componentele sale au fost utilizate de-a lungul istoriei pentru a sprijini sănătatea generală. În China antică, de exemplu, era apreciat pentru capacitatea sa de a susține sănătatea intestinului, a pielii și a articulațiilor. În alte culturi, bulionul de oase a fost savurat pentru aroma sa bogată, profilul nutritiv impresionant și calitățile reconfortante.
Până de curând, proprietățile care susțin beneficiile bulionului de oase au fost în mare parte uitate. Cu toate acestea, oamenii din întreaga lume au început să încerce acest bulion popular.
Profilul nutrițional al bulionului osos conține proteine, inclusiv mulți dintre aminoacizii specifici de care are nevoie corpul dumneavoastră. Bulionul de oase de pui prezintă o serie de compuși benefici precum colagenul de tip II, glucozamina, condroitina și acidul hialuronic.
Pe lângă faptul că este hrănitor și ușor de digerat, bulionul de oase poate contribui la susținerea sănătății intestinului, a pielii și a articulațiilor. Este, de asemenea, adesea inclus în regimurile dietetice, cum ar fi dieta GAPS, care este menită să susțină sănătatea intestinului și în multe alte diete. 
❓Cât de mult bulion de oase ar trebui să beau pe zi
Cantitatea de bulion de oase pe care puteți să o beți în fiecare zi poate varia destul de mult, în funcție atât de nevoile dvs. nutriționale, cât și de obiectivele de sănătate.
Când începeți pentru prima dată, ar trebui să începeți prin a bea 1-2 cești pe zi ca parte a unei diete echilibrate și să vă creșteți aportul treptat în timp. Mai târziu, puteți încerca să încorporați câteva porții în dieta zilnică și să vă bucurați de bulionul de oase alături de mese sau ca gustare aromată și sățioasă.
Cu toate acestea, asigurați-vă că vorbiți cu un profesionist de încredere în domeniul sănătății înainte de a face orice modificare a dietei și rețineți că postul nu este recomandat copiilor, adolescenților, femeilor însărcinate sau care alăptează și celor cu anumite condiții de sănătate care stau la baza.

❓Este OK să beți bulion de oase înainte de culcare?
Bulionul de oase poate fi savurat în orice moment al zilei, în funcție de ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Deși unii preferă să-și înceapă diminețile cu o ceașcă fierbinte de bulion de oase, consumul de bulion de oase înainte de culcare este perfect. Cel mai important lucru este să găsești ce funcționează cel mai bine pentru programul tău și să ții cont de asta.
👉 Gânduri finale
•Bulionul de oase este recunoscut pe tot globul pentru sprijinul sănătății.
•Odată cu creșterea numărului de recenzii pozitive privind bulionul de oase, acesta a crescut în popularitate și este inclus într-o serie de regimuri dietetice menite să susțină sănătatea intestinului și multe altele.
•Bulionul de oase are, de asemenea, o gamă de aminoacizi importanți, minerale și compuși benefici, cum ar fi colagenul de tip II, glucozamina, condroitina și acidul hialuronic.
•Încercați să beți zilnic bulion de oase ca parte a unei diete sănătoase sau să îl adăugați la rețetele preferate, inclusiv supe, tocănițe sau sosuri.
Sursa:
Rachael Link, MS, RD, este un dietetician înregistrat cu sediul în New York. Și-a finalizat diploma de licență în dietetică la Universitatea din Missouri centrală și ulterior a obținut masteratul în nutriție clinică de la Universitatea din New York. Rachael este pasionata de nutriția pe bază de plante și se bucură să ofere informații ușor de înțeles cititorilor care doresc să-și susțină sănătatea.

Niciun comentariu

Nu ratați!